Práce u PČR

Anonymní
2.10.23 16:41

Práce u PČR

Zdravím, holky…chtěla bych se zeptat, zda některá pracujete u PČR?
Momentálně studuji na výšce předškolní a mimoškolní pedagogiku a asi zjišťuji, že to asi není to pravé? Obor je to sice krásný, ale nevím, jestli přímo pro mě, i když děti mám velice ráda…lidé ve třídě jsou bohužel na tom o dost hůř jak já, proto mě hodiny nebaví, většinu věcí už totiž vím z gymplu…
Odmala bylo mým snem pracovat u AČR nebo PČR.
Rodiče ale docela lpí na tom, abych měla titul, což na jednu stranu chápu, na druhou ne… :roll: Říkala jsem si, že bych to tedy zkusila k PČR a poté si i k práci dělala policejní výšku a nebo výšku v oboru práva, či něco takového..
Pracujete u policie některá? A je práce náročná? Nikoho známého tam nemám, tak se jen tak nemůžu optat :cert: pokud ano, byly náročné fyzické a psycho testy? Psycho testy jsem nikdy nedělala, moc si to neumím představit, ale někde jsem slyšela, že je tam otázka typu: „jestli se člověk rád dívá do ohně” :D ale zbytek tedy nevím, co tam mají.
Pokud byste mi některá napsala nějaké info, budu velice vděčná :kytka:
Předem díky a prosím o anonym - chodí zde rodinní příslušníci a nerada bych, aby věděli.
Pa :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.10.23 16:48
@Anonymní píše:
Momentálně studuji na výšce předškolní a mimoškolní pedagogiku a asi zjišťuji, že to asi není to pravé? Obor je to sice krásný, ale nevím, jestli přímo pro mě, i když děti mám velice ráda…lidé ve třídě jsou bohužel na tom o dost hůř jak já, proto mě hodiny nebaví, většinu věcí už totiž vím z gymplu…
Rodiče ale docela lpí na tom, abych měla titul, což na jednu stranu chápu, na druhou ne… :roll: Říkala jsem si, že bych to tedy zkusila k PČR a poté si i k práci dělala policejní výšku a nebo výšku v oboru práva, či něco takového..
Pracujete u policie některá? A je práce náročná? Nikoho známého tam nemám, tak se jen tak nemůžu optat :cert: pokud ano, byly náročné fyzické a psycho testy? Psycho testy jsem nikdy nedělala, moc si to neumím představit, ale někde jsem slyšela, že je tam otázka typu: „jestli se člověk rád dívá do ohně” :D ale zbytek tedy nevím, co tam mají.
Předem díky a prosím o anonym - chodí zde rodinní příslušníci a nerada bych, aby věděli.
Pa :srdce:

Já u policie byla a takové hyeny, na které narazis, je to fakt až neuvěřitelné. Možná špatný kolektiv. Těžko říct, po převelení na jiné oddělení to bylo to samé. Jestli si hodně prurazna, tak pohoda. U nás to byla sama vlezdopr*elka aj. Nervy mám jedny :) pokud se ti to ale líbí, bez do toho :palec: mě můj sen o policii opustil rychle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 16:55
@Anonymní píše:
Já u policie byla a takové hyeny, na které narazis, je to fakt až neuvěřitelné. Možná špatný kolektiv. Těžko říct, po převelení na jiné oddělení to bylo to samé. Jestli si hodně prurazna, tak pohoda. U nás to byla sama vlezdopr*elka aj. Nervy mám jedny :) pokud se ti to ale líbí, bez do toho :palec: mě můj sen o policii opustil rychle.

To mě mrzí, na tom kolektivu to stojí snad úplně všude, nedivím se, že tě sen opustil. Vážně? No, upřímně u tohoto povolání bych právě vlezdop. moc nečekala :pocitac:
Jaké pro tebe byly psychotesty a fyzické testy?
A teď už jsi úplně mimo PČR?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 17:03
@Anonymní píše:
To mě mrzí, na tom kolektivu to stojí snad úplně všude, nedivím se, že tě sen opustil. Vážně? No, upřímně u tohoto povolání bych právě vlezdop. moc nečekala :pocitac:
Jaké pro tebe byly psychotesty a fyzické testy?
A teď už jsi úplně mimo PČR?

Fyzické v pohodě, pokud máš kondicku, bez problémů. Já trénovala měsíc před a dala jsem je. Psychotesty totální hovadina. Kluka vyhodili, protože se mu líbil plápolající ohen. Kdo by rád na to nekoukal? :lol: je to fakt vol-ovina… Oni si za mě vybírali, kdo se jim hodí a ne. Vím to, protože shodou okolností můj přítel dělal u policie už pár let, samozřejmě mě nikdo neznal. Ani jsem nechtěla se tam dostat tak, že mi někdo pomůže. Napoprvé jsem nedala psychotesty. Ve 28 jsem nebyla vyzrálá, to mě fakt dostalo :think:

• Citovat
  • Upravit
24902
2.10.23 19:23

O ohni to vůbec není! část testů je běžných na IQ, to dáš zadáčo na netu, různé doplňování slov-číselných řad-tvarů-obrazců-čísel na kostkách, nic světoborného, část testů je samozřejmě zaměřená na stabilitu osobnosti a její vyzrálost, ale berou se i kluci kolem 20, takže to tak hustý není
tělocvik střední náročnost - běh, člunkový běh, kliky, sedy - lehy, tak na úrovni běžné sš..

vš si dodělej, umožníš si tak postup po 5 letech ze základního útvaru (obvod, dopravka) na kriminálku a vyšší součásti, pokud uděláš výběrovku a kurzy…

já jsem tam 30 let a spokojenost, nikam jinam bych nešla, prošla jsem různými službami (např. pasovka, tiskové, kriminálka) a pozicemi, chodila jsem pár let do škol, takže se školstvím mám dost zkušeností včetně přímého lektorování (i teda seniorům) a neměnila bych.. ale začátky jsou krušné, těžké, dají ti sežrat klidně i pohlaví a na obvodech nebývají moc OK vztahy, to se vše prostě buduje léty a léty a léty.. pak už je to pohoda.. ale musíš si to prostě projít od píky, no…

není to pro princezny, nesmíš se hroutit, nesmí ti vadit krev, blití, výměšky, mrtvoly, bezďáci, drsná slova… musíš s tím umět sama se sebou pracovat
já se třeba ventiluju na zahradě/chalupě a tady :mrgreen:

a jinak největší šanci na přijetí budeš mít v Praze, tam jsou stálé podstavy, na Prahu totiž platy pro začátečníky celkem tristní, vše se načítá až časem, no.. takže první roky s žádným bohatstvím nepočítat…
léty se dostaneš i na 50 čistého na malém okrese, ale trvá to dlouho… kluci na obvodech dělají zpočátku za 25 a nikdy nevíš, kdy tě kdo bodne do zad nebo vytáhne použitou stříkačku…
rozmysli si to, no.. ale tak za pokus nic nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
2.10.23 19:42

@Lucy75 Děkuji za shrnutí, k PČR nikdy nepůjdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
2.10.23 19:47

@Zumpa :mrgreen: no tak pro každýho to holt není… :lol:

někdy fakt ale třeba i někomu pomůžeš, nebo hodíš do cely toho, kdo si to zaslouží, tahle práce se úplně kvůli penězům nedělá..
a třeba u psovodů nebo pyrotechniků, potápěčů, zásahovek je to i celkem zajímavej adrenalin.. ta pestrost je fajn, že se časem můžeš dostat někam, kde tě to vážně baví…

začátky na ulici a s kvantem přebujelé administrativy u pc ovšem zdaleka tak akční a zajímavé nejsou, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
2.10.23 20:29
@Lucy75 píše:
@Zumpa :mrgreen: no tak pro každýho to holt není… :lol:

někdy fakt ale třeba i někomu pomůžeš, nebo hodíš do cely toho, kdo si to zaslouží, tahle práce se úplně kvůli penězům nedělá..
a třeba u psovodů nebo pyrotechniků, potápěčů, zásahovek je to i celkem zajímavej adrenalin.. ta pestrost je fajn, že se časem můžeš dostat někam, kde tě to vážně baví…

začátky na ulici a s kvantem přebujelé administrativy u pc ovšem zdaleka tak akční a zajímavé nejsou, no…

Já jsem si představoval svůj důchod tak, že chodím po ulici a pokutuji ty, co špatně parkují. Páč mě takoví strašně iritují a tohle policie evidentně neumí řešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 20:47
@Anonymní píše:
Pa :srdce:

Výšku si dodělej. Bude se ti to hodit na vyšších pozicích a klidně se pak můžeš vrátit k pedagogice. Fyzické jsou náročné. U PČR méně. Nejhorší jsou kliky, kterých musíš udělat minimálně 18- MUŽSKÝCH! Psychotesty v poho, pokud jsi stabilní jedinec. Práce je náročná, jak u všech složek IZS. U PČR ale 99 procent času pracuješ hlavou, jednou nohou jsi v kriminále, drbani ti při nejlepším nadávají, že jsi ACAB, policejní stát, rasista, atd. Ale nejhorší u policie je byrokracie, protože píšeš milion zbytečných papírů, pak pravomoce a tresty, protože nahrávají drbanům a jsou strašně mírné, manažeři, kteří vymýšlí absolutní nesmysly a pak vedoucí, či kolegové tzv.,, Kuřbuřti "…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 20:54

Jinak samozřejmě, jsou i akční místa u policie, ale tam se holka nedostane, maximálně k psovodům.

• Citovat
  • Upravit
24902
2.10.23 20:55

@Zumpa :mrgreen: tak parkování je fakt to poslední, co řeším..
už jsem si dostkrát i zabotičkovala… to jsou věci pod mé rozlišovací schopnosti… na světě jsou 10000000× důležitější věci, než že na chvíli zastavíš na nějakém kousku zákazu, kde to nejméně vadí, když kroužíš 10 minut jak sup a nikde ani dva metry místa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
2.10.23 20:55

Mam kolegy byvale fizly. Berou rentu a ucitelsky plat. To vubec neni k zahozeni. No, a behem distancni vyuky jsem s byvalym kriminalistou byla sama na patre. Ty historky, jak pise @Lucy75, jsem si take vyslechla. Davam dal, ale jen ve spolecnosti se silnym zaludkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 20:57
@Zumpa píše:
Já jsem si představoval svůj důchod tak, že chodím po ulici a pokutuji ty, co špatně parkují. Páč mě takoví strašně iritují a tohle policie evidentně neumí řešit :)

Od toho jsou měšťáci…

• Citovat
  • Upravit
15906
2.10.23 20:58
@Lucy75 píše:
@Zumpa :mrgreen: tak parkování je fakt to poslední, co řeším..
už jsem si dostkrát i zabotičkovala… to jsou věci pod mé rozlišovací schopnosti… na světě jsou 10000000× důležitější věci, než že na chvíli zastavíš na nějakém kousku zákazu, kde to nejméně vadí, když kroužíš 10 minut jak sup a nikde ani dva metry místa…

Hele, až půjdu v osmdesáti do důchodu, tak to na URNu nevidím, takže budu rád za pochůzky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 20:59

@matkabagristy historky u policie jsou výživné. Jsou to zážitky na celý život. Samozřejmě spousta policistů o nich píše i knihy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová