Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj je tu někdo, koho čeká minimální stimulace? Já bych ji měla po neúspěšném IVF absolvovat v lednu. Tak mě napadlo, že to tu můžeme společně sdílet a podporovat se. ![]()
Ahoj, ja mam za sebou 4 ivf a v lednu ci unoru se budu chystat na minimalni stimulaci.. Jeste zvazuji i nativ.. Aktualnich informaci na toto tema tu zase tolik neni.. Jsem sama zvedava, jak to dopadne..
@Sim7 ahoj, moc díky za reakci, už jsem myslela, že jsem jediná. 😄 Taky se chystám na leden nebo únor. Mám celkem nízké AMH, tak mi to přijde jako nejlepší volba. Ale odrazuje mě tolik negativním informací na jiných fórech. Na sanatorium helios píše doktor skoro každé, že minimální stimulace je kravina. Ale já stále věřím, že by to mohlo být to pravé.
Určitě nejsi jediná
V Sanatoriu Helios jsem byla na 1 IVF a byla to tragédie.. a nejsem jediná.. Též jsem se spoléhala a uvěřila, že mají lepší postupy než jiná CAR.. Ve výsledku jsem tam nechala nejvíc peněz a výsledkem bylo jedno pomalejší embryo..
Já nějak vnitřně cítím, že už klasické IVF nechci.. Nicméně mne tlačí čas, tak jsem si řekla, že vyzkouším minimální stimulaci.. Stejně u nás došlo u 3 IVF vždy jen k jednomu ET a u jednoho IVF k 1 ET a 1 KET.. Tak doufám ve stejný výsledek a následně uvidím.. Četla jsi diskuzi nízké AMH? Tam je naopak spoustu pozitivních výsledků.. Minimální stimulace je finančně nevýhodná pro centra…
No tak to vypadá, že do toho půjdeme nastejno ![]()
To ráda slyším, zřejmě mají jen dobrý marketing s tou jejich diskuzí…
Jinak diskuzi Nízké AMH pročítám teď postupně celou. Alespoň mám na dlouhé zimní večery, co dělat ![]()
Mrzí mě, že se nepovedlo ET a KET, musí to být velmi náročné na psychiku. Ale věřím, že máme někde to správné vajíčko. A v lednu nebo v únoru se to podaří. ![]()
Já jsem sice byla teprve na 1., ale nedostali jsme se ani k oplodnění vajíčka. Bylo vyhodnoceno jako abnormální.
Takže teď pauza a pak do toho půjdeme. ![]()
@Laurala Je to hrozne narocne na psychiku.. My sli do prvniho ivf s tim, ze za mesic budeme cekat miminko.. To asi kazdy.. Pak ze druhe urcite vyjde.. a tak dal..
Tak mas alespon jeste 3 pokusy na pojistovnu, coz je super.. Zkus brat ruzne doplnky a vitaminy.. Nekdy je neuspech zpusoben spatnou stimulaci..
Jsem na minimalku moc zvedava.. uz at je leden 😊
Ahoj, já se rozhodují zda na min. Stim. V 7/23 jsem měla zamlkle v 6tt a byli jsme v září na klasickém IVF ISCARE a byly jen 2oocyty z toho 1 5denni blastocysta ale prý špatné kvality.AMH mám 1,8 a vše prý super ale je mi 41 a všichni tvrdí že už jsou věkem nekvalitní vajíčka.
Přirozeně jsme vlastně zkoušeli jen 3m, ale nemám 1 vejcovod.
Nevím zda ta minimální je vůbec k něčemu…jestli se nesnažit normálně a za půl roku jít do darovaného. Tlačí mě čas…máte to taky tak já mám nervy, že už jsem stará a že bude bezpečnější darované. Partner chce ale nás obou.
Ahoj, úplně chápu tvůj rozpor. Mně je sice přes 30, ale nemám jeden vejcovod, do toho mám endometriózu a AMH 0,98. Takže tohle dilema mám taky. Bojím se, že ta minimálka nemá cenu, ale stejně to zkusím. Je to hodně o štěstí a samozřejmě i o kvalitě vajíček. Ale věřím, že i ve 41 letech mohou být kvalitní, stejně tak věřím, že i s endometriózou může být pár kvalitních vajíček. Já bych si vyčítala, že jsem to nezkusila.
Bereš nějaké doplňky?
Tak to máme s vejcovody stejné. Právě kvůli tomu asi tu min zkusím. Poslední 3 cykly byly dle ultrazvuku ovulace na tom bez vejcovodu a na IVF nereagoval ten s vejcovodem vůbec. Ale potěšíme tě, že i bez vejcovodu mám 2 děti na 1 pokus tenkrát ve 30. Takže u mě už je asi jeden unavený. Všichni Dr. Tvrdí že kvalita po 40 je bídná.
Já Beru Nosifol, koenzym Q10,zinek+selen, Vit E a Reishi. Navíc akupunktura 1 týdně ( mám hodně psychický problém se strachem ze to nevyjde a rozejdete se pokud nebudeme mít spolu dítě)
A kdy tam jděte a kam?
Ahoj holky, mi je též 40.. Myslím, že při nižším AMH je minimálka správná volba.. Já mám zase imunitní problém proti embryu
Ode dneška beru kortikoidy, je to pořád dokola.. Minimálka mne čeká v lednu či únoru, ideálně oba měsíce.. Budeme mrazit a transferovat, až budou výsledky dobré.. Moje vajíčka po odběru vypadají kvalitně, ale geneticky už kvůli věku nebudou v pořádku.. posílali jsme 3 x na genetiku a jen 1 x bylo dobré a stejně se nechytlo.. Takže na genetiku už kašleme a budeme do nich co nejméně zasahovat.. Děti ještě nemáme a řešíme to 2,5 roku..
Já mám AMH 1.8 ale stejně to prý nevypovídá o kvalitě… přesně jak píšeš mě řekli, že po 40 je nízká kvalita. Já nereagovala ani na klasicky protokol (1 embryo).My už genetiku taky nechceme, když bude 1-3 embrya prostě se vloží a buď přežijí nebo ne.
Byli jsme na IVF v ISCARe teď jdem zkusit minimalku už na začátku ledna v UNICA, přešli jsme hlavně z důvodu lepších podmínek v případě dárkyně (pokud min nevyjde tak bych tento rok vzala už tu dárkyni).
Akorát jsem myslela že bude min. levnejsi a v UNICA to vychází 50-60 tis komplet.(23 stimulace+18 lab metody+ léky)
@LunaP Tybrďo, takhle vysoké AMH a embryo? Ale ono je ve finále jedno kolik.. jde o kvalitu.. A chce to zkoušet.. a to je problém, když je po IVF málo embryí..
V Unice jsme před rokem byli na konzultaci, nakonec jsme zvolili Gennet.. Unica byla mnohem dražší..
Já bych ráda v lednu minimálku v Motole, a pak uvidím.. Púsobí to tam na mne dobře, nabízejí všechny metody, které jsou třeba, prostředí též hezké.. Dál uvidím, dle výsledku.. Ceny oproti soukromým CAR jsou velice příznivé u minimálek i laboratorních metod..
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Tak držím palce,
Já mám vlastně všechny hodnoty ok. Štve mě že člověka nevyšetří a nad 40 řeknou smůla…uz mi prý ani znovu AMH měřit nebudou v UNICA. Vždy že 4 těhotenství jsem otěhotněla na poprvý. Teď se to nějak zaseklo.
Mám poradkyni která se s UNICA v Praze spojí, zda se jí to taky předražené.
Jako kdyby to stalo 20 tis tak na to jdu každý měsíc.
Nakonec půjdeme až na začátku Února kvůli svátkům tak jeozna ještě čas. Musela bych začít 1.1.
Přirozeně asi teď nevyjde byli jsme nemocní na plodné dny. Snažíte se ještě přirozeně?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď