Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
K ATB jsem vždy brala i probiotika, nevím jestli jsem je měla na předpis nebo kupovala sólo, ale doporučil mi je lékař. Bez nich okamžitě kvasinky.
Tak při braní antibiotik jsou kvasinky celkem běžná věc. Já sice beru i probiotika při antibiotikách (odstup min. 2 hodiny), ale i tak se jim někdy nevyhnu.
Jojo, ony totiž vymlátí tu správnou „mléčnou“ mikrofloru všude, je fakt nutno brát probiotika a jako první pomoc si hoď na tampon Živý bílý jogurt, pomůže to.. kdysi mi to ve stejné situaci poradila stará sestřička a funguje to ![]()
@Lucy75 píše:
Jojo, ony totiž vymlátí tu správnou „mléčnou“ mikrofloru všude, je fakt nutno brát probiotika a jako první pomoc si hoď na tampon Živý bílý jogurt, pomůže to.. kdysi mi to ve stejné situaci poradila stará sestřička a funguje to
Nevím jak bych to řekla, ale tak zabijí ty antibiotika tedy to co mají? Když mi je vlastně předepsal kvůli problému který momentálně mám?
Přijde mi, že druhy den je moc brzy na to, aby se rozjely kvůli ATB kvasinky. Mne se to taky stává, ale vždy to trvá dýl. Tak mě napadá, jestli ten problém už tam spíš nezačal před braním ATB a už se to prostě rozjelo
Navíc mám za to, že projev ureoplasmy je spíše zánět močových cest, čili pálení apod, ne kvasinky. Nepletu se? V tom případě jste nedostala ATB na kvasinky a od nich by vám nepomohla.
@Anonymní píše:
Nevím jak bych to řekla, ale tak zabijí ty antibiotika tedy to co mají? Když mi je vlastně předepsal kvůli problému který momentálně mám?
Sice se neptaš mě, ale ony zabíjí tak nějak všechno, i to co by neměli, proto ty probiotika nebo první pomoc jogurt, jak už tu bylo napsáno.
@Lenkalin píše:
Navíc mám za to, že projev ureoplasmy je spíše zánět močových cest, čili pálení apod, ne kvasinky. Nepletu se? V tom případě jste nedostala ATB na kvasinky a od nich by vám nepomohla.
Já jsem mu tam říkala, že mě tohle často trápí a on mi udělal stěr z čípku a vyšlo mu poté, že jsou tam ureoplasmata a ze to musíme prelecit
tak nevím no.. zánět močových cest jsem snad nikdy neměla
Já mívala kvasinky k atb vždy. Už 3. den klidně. Během braní atb jsem mazala akorát krémem a po dobrání atb čípky na zavádění, rosalgin, nakonec laktobacily. Nikdy mi nepomohly laktobacily preventivně, holt jsem s tím už počítala dopředu.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Ahoj, v Sanusu mi našli, že mám ureoplasmata. Lékař mi predepsal antibiotika s tím, že je má brát i přítel, aby jsme se přeléčily oba a zbavily se toho..
Začala jsem je brát v neděli a v pondělí se mi hned na to objevili kvasinky.. svědění, zarudnutí. Je to nějaká běžná reakce? Ty antibiotika jsem dostala pro to, abych tomuhle předešla, protože mě se kvasinky a různé mykozy vyskytují dost často a prý to někdy dela problém s otehotnenim, tak to lékař zvolil jako první variantu.
Nemáte s tímto zkušenost?