Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj chci se zeptat… Jestli třeba někdo nezažil…byl mi odebrán pravý vejcovod kvůli srůstům a endometrióze… Před dvěma lety jsem prodělala potrat ve 21tt a přirozeně miminko porodila.. asi rok mám už ale bolesti do nohou a závratě… Při ovulaci docela velké bolesti hlavně když je ovulace na té pravé straně… Vystřelující až do zad..kolikrát nevydržím ani stát… Už si nevím rady.. podle doktora a ultrazvuku jsem v pořádku ale nezdá se mi to…hlavně mě zajima ta spojitost teda závratí a srůstů… Má někdo zkušenost že by to mohlo souviset? U obvodní sem byla a vše ok… Včetně CT mozku… ![]()
Ty zavrate se zhorsuji pri ovulaci? Delal ti doktor hormonalni profil?
@Janča6 myslím že nedělal… Ale jsou asi stejné jak při ovu tak mimo..
@Lucie 324 píše:
@Janča6 myslím že nedělal… Ale jsou asi stejné jak při ovu tak mimo..
proč spojuješ závratě a srůsty?
závratě můžou mít spoustu důvodů, nejčastěji je problém v krční páteři, nebo páteři celkově, uvádíš i bolesti do nohou, to zase bývá problém s bederní páteří
@stinga chodím na rehabilitace ale ani rehabilitační doktorka nenašla nic extra…říkala že malej nález…ale aby se mi od toho takhle motala… Teď zkouším ještě fyzio tam uvidím… Ale přijde mi že to tak začalo…od vaječníků do nohou a pak se přidalo to motání hlavy
@Lucie 324 píše:
@stinga chodím na rehabilitace ale ani rehabilitační doktorka nenašla nic extra…říkala že malej nález…ale aby se mi od toho takhle motala… Teď zkouším ještě fyzio tam uvidím… Ale přijde mi že to tak začalo…od vaječníků do nohou a pak se přidalo to motání hlavy
aha, mě zas na fyzio říkali, že někdy je obsáhlý nález na páteři a žádné potíže a naopak - malinký nález a velké problémy,
tak je fakt, že ti mohli při operaci přeříznout nějaký nerv, který může za všechny potíže
@stinga no on operace jsem ale 4 roky… Tohle začlo až minulý rok… Rok po potratu… Tak nějak pomalu… Taky mi bylo řečeno že tj psychikou…ale pořád se mi to stejně nezdá že by to bylo jen tim…
@Lucie 324 píše:
@stinga no on operace jsem ale 4 roky… Tohle začlo až minulý rok… Rok po potratu… Tak nějak pomalu… Taky mi bylo řečeno že tj psychikou…ale pořád se mi to stejně nezdá že by to bylo jen tim…
psychika těžko udělá tyhle potíže, já bych hlasovala za tu páteř
@Janča6 může mi udělat hormonální profil obvodní? Nebo musí gyndar?
@Lucie 324 píše:
@Janča6 může mi udělat hormonální profil obvodní? Nebo musí gyndar?
To nevim. Teoreticky asi i obvodni, proste v zadance do laboratore zaskrtne prislusne kolonky. Ale pry je to hodne drahe. Nevim, jestli s tim doktor bude souhlasit.
@Lucie 324 mám endometriózu, měla jsem operace na střevech kvůli endometrióze včetně rezekce střev. Ovulace teď většinou probíhá na právem vaječníku. Od 8 dc a do ovulace bolí vpravo střeva, střílí do právé nohy a k tomu jsem dřív měla šílené bolesti v právem rameně. Asi 5 let jsem kvůli ramenu zkoušela různé rehabilitace atd, doktoři tvrdili, že to nemůže byt spojeno.. ale té bolesti v ramene byly fakt cyklické, v první půlce cyklu a pak před měsičkami. Pak jsem šla do centra čínské medicíny, a tam doktorka jako jediná řekla, že to muže byt spojeno, především kvůli srůstům. Užívala jsem bylinky, chodila na akupunkturu, a teď je to mnohem mnohem lépe. Ale tento měsíc jsem byla na dovolené a před týdnem se bolesti částečně vrátili. Myslím si, že kvůli sluníčku. Bohužel má na můj organismus špatný vliv asi roste endometrióza. A kromě toho mám zítra odběr folikulu v nativu, včera býl 18 mm a asi vaječník je v srůstech se strevem, protože v noci to šílené bolelo. A k tomu doktorka zakázala Ibalgin, tak jsem po 5 letech IVF dozvěděla, že i v nativu to užívat nesmím😅 takže ta noc byla veselá 😅 😅
V našem organismu je vše spojeno, a bohužel ta endometrióza muže mít ložiska všude, o nějakých můžeme vůbec nevěděl. Ale ta čínská medicína je fakt vynikající v tom.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()