Mirena a tloustnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
no super
17.7.13 07:45

taky přibírám

Zdravím, tak já mám Mirenu už druhou, první byla úplně v pohodě, u druhé se mi rok po zavedení zastavila menstruace úplně, už ani nešpiním, jakože předtím jsem pravidelně jednou měsíčně na jeden dva dny špinila… No ale od chvíle, co mi menstruace zmizela nesmyslně přibírám a zvětšuju se :,( Jím pořád stejně, mám celkem dost pohybu a za půl roku jsem prostě přibrala 10 kg a pořád se to nezastavuje :nevim: uvažuju o vyndání… Třicet mi ještě ani nebylo…

• Citovat
  • Upravit
1
25.7.13 15:24

Ahoj, zdravím… Nikdy jsem neměla potřebu psát do diskusí, ale téma Mirena nyní řeším každý den. Bude to rok co mám zavedenou Mirenu a zítra jdu na vyndání. Před otěhotněním jsem uživala několik let HA pilulky a nikdy nebyl problém. Nepatřím k těm, co mají během menses jakékoli potíže, takzě vše bylo ok a menses jsem měla velmi slabou a třeba jen 4dny. Tři roky po porodu jsem zvolila Mirenu ( všude velká chvála a výborné výsledky) tak proč to nezkusit, slyšela jsem jen samá pozitiva.
Takže: zavedení se dalo vydržet, ale pak doma ( pozn.:mám skvělého dr., na kterého nedám dopustit), prostě to tělo nechtělo, 3dny jsem doma ležela v křečích a cpala se brufenem, pak to povolilo… Špinila jsem snad 4měsíce a každý den, takže intimní život NIC. Po kontrole u dr. bylo vše OK, že to někdy trvá než si to sedne, ale já špinila dál. S Mirenou mi dnes menses trvá skoro 10 dní - nevidím tedy jistou výhoduDo toho se mi rozjely záněty, takže pravidelné užívání ruzých čípků atd. A co mě asi štvalo nejvíc, snad během měsíce mi váha stoupla, troufnu si říct že klidně o 6kg. Aktivně sportuji, nepřejídám se a každé kilo navíc, o kterém vim úplně nesnáším. Najela jsem na různé diety, přidala víc hodin sportu, cvičení pod vedením, pravidelnou stravu, prostě jsem ďelala vše pro to, aby to šlo dolu a výsledek? Váha stála nebo kila šla nahoru. Dřív bych po takovém stylu života měla postavu jak „fík“ a ono nic.
Takže důvody jako záněty a kila navíc to rozhodly. Nebála jsem se to probírat se svým gynekologem, měl pro mne pochopení, ale stále jsme vyčkávali a doufali, že se to zlepší. Už jen ta cena, ale v tento moment peníze řešit nebudu. Očekávala jsem pohodu a spokojenost, a zatím jsem nešťastná. koupila jsem si 10kg a záněty. Víc peněz vyhodím teď za sport a zdravou stravu.
Zítra jdu na vyndání a doufám, že se mi vše vrátí do starých kolejí. ( Kamarádka také hodně přibrala, take zkoušela vše mozné a nic, až po vyndání Mireny šla najednou kila dolů, už první týden byla 3kg dole) Závidím těm, co mají dobré zkušenosti, ale asi to fakt nesedne každému. Jak říkám, investovala jsem do Mireny jako do pohodlí, ale opak je pravdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzuzzka
25.7.13 15:42

Tak dej potom vědět, jestli šla ta kila dolů. Pak bych asi uvažovala taky o vyndání, ale je mi fakt líto těch peněz a navíc, já jsem s Mirenou kromě toho přibírání spokojená. Ale ta tloušťka je fakt hrozná :,(

• Citovat
  • Upravit
no super
29.8.13 14:18

Tak jsem byla u doktora, opravdu mu věřím a přesvědčil mě o tom, že tělísku vinu dávat nemůžu. Změnila jsem stravovací návyky, pohybu mám stále dost a kila začínají pomalu ubývat… Hormon působí opravdu jen v děloze, takže je asi třeba prostě na sobě zamakat. Do teď jsem to neměla zapotřebí, ale hold krása něco stojí :kytka: :lol: Tak hodně štěstí i vám při shazování, zabojujte :) A pokud to ani tak nepůjde, hledejte chybu jinde… Co vaše štítná žláza, neobjevuje se u vás cukrovka nebo něco jiného… Začněte praktikem a na tělísko to hoďte až jako poslední variantu… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Evelin28
11.11.13 12:19

Ahoj, mam stejny problem, mirenu mam jiz treti. Prvni v pohode, u druhe kila nesla dolu a ted u treti mam za pul roku o 10 kg vic, potim se jak vrata od chlivku a nervozni jsem jak blazen… Uvazuji take o vyndani. Po prvni mirene kdyz mi ji vyndali jsem zhubla ani jsem se nesnazila 6 kg. Po vyndani te druhe jsem ihned otehotnela tak jsem nic nezhubla ale co se se mnou deje ted je hruuuuza

• Citovat
  • Upravit
1
19.5.14 14:18

Mám zavedenou druhou mirenu. V podstatě u každé jsem přibrala. U první v počátku asi 6 kg, které jsem už nijak neztratila, ale již jsem alespoň dál nepřibírala. U druhé za 8 měsíců od zavedení 8 kg!!! Vypracovala jsem se tedy z původních 160cm/56kg, na 164/70kg. Mazec. Jím stále stejně, spíše zdravěji, častěji a méně, cvičím, ale nic nezabírá. Nemyslím si, že je to problém jen věku (40let), naopak si myslím, že vliv mireny je zřejmý. Štve mě to, protože jinak jsem s mirenou spokojená, ale být tlustá a cítit se nafouklá jako balón, to je prostě špatně. Uvažuji o vytažení. Škoda, že tohle výrobci nezvládli lépe. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.15 21:09

Mám mirenu 5 let, a za tu dobu jen tloustnu, přibrala jsem 25 kilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.1.16 23:50

Dieta nebo vyjmutí????

V říjnu jsem si 5 měsíců po porodu nechala zavést Mirenu. Od té doby mám neustále zdravotní problémy.. Návaly, úzkosti, brnění rukou. Nejhůř snáším přibývání na váze. Nikdy jsem neměla problém, nedrzela diety, i po prvním těhotenství jsem si držela 56 až 60 kg. Nyní mám 82 kg a stále přibírám. Zjistili mi i poruchu štítné žlázy, ale dle doktorů má kila nemají spojitost ani s Mirenou ani se štítnou žlázou :(
Po zavedení jsem stále špinila a krvacela 6 týdnů. Chuť na sex začínám mít až teď tedy 3 měsíce po zavedení.
Vy, které jste po zavedení přibraly, prosím o informaci zda kila jdou dolů normálně nebo zda jedinou možností jak být zase taková jako dřív je vyjmutí tělíska. :nevim:
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
4.1.16 10:18

Sendy, u mě to bylo vyjmutí tělíska.
Při Mireně jsem si prošla úzkostmi, panikami a léčbou AD, která kilům taky nepomohla. Přibrala jsem z 55 na 70 a váha nešla dolů ani dělenou stravou, dietama, raw food. Tloustla jsem v podstatě i po vodě. Po vyjmutí Mireny cca za půl roku jsem společně s vysazenými AD začala naprosto bez námahy hubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.3.16 22:04

..život bez hormonů...

Děvčata, ženy, matky…
psala jsem tady příspěvek před 4 lety, jak jsem se trápila s Mirenou…pak šla samozřejmě ven a já jsem si tak oddechla. Vše se dalo do normálu. Od té doby kam chodím, všem antikoncepci rozmlouvám. Záleží jen na nás, ženách, dokdy budeme ochotné neustále experimntovat se svým tělem. Věřte, že příroda to zařídila úplně bezchybně a jakýkoliv zásah se nám jednou vymstí. Nejlepší antikoncepce je poznání svého cyklu a hlavně svého těla! Zdravím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
28.9.16 10:09

Tloustnete, protože jste překyselené a nemenstruujete. Ženy se totiž zbavují překyselení menstruací, později o ně musí dbát samy. Muži tuto možnost nemají, což může být důvodem například brzké ztráty či šedivění vlasů. Před menstruací přebytečné kyseliny takzvaně parkují v těle, proto řada žen před menzes přibere na váze (kyseliny je třeba neutralizovat vodou, proto zadržujete vodu). Menstruací se tělo odšpuntuje, a odejte to. Řada z vás pije kafe, vynechte kafe a uvidíte, že váha půjde dolů. Kofein silně překyseluje, nutí tělo produkovat kortizol a estrogen. Více estrogenu = více vody a tuku v těle ženy. Pokud vlivem tělíska nemenstruujete, začněte se zajímat o to, jak odkyselit tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.1.18 16:55

Horor

Zdravím :) již několik měsíců sleduji diskuze na internetu ohledně mireny, českou, německou, anglickou, nizozemskou a vlámskou. A jsem 100% přesvědčena, že mirena je pro určitou skupinu ( neříkám pro všechny ) časovanou bombou.
Můj příběh zkráceně?
44 let nyní váha neskutečných 82,5 kila. 14,5 kilo vice od mého prvního dítěte.
Děti celkem 3, věk 15,14 a skoro 10.
Mirena 3 krát a ne hned negativní zkušenost.
Ale: pomaloučku jsem začala být víc unavená, podráždená a bolely mě klouby a svaly.. Migrény se zvracením, když jsem si nestihla vzít hned prášek :,(.
Přestala jsem lyžovat, plavat vůbec jsem neměla chuť na sex( což způsobovalo problémy be vztahu)…zhoršil se mi zrak.
Otekaly mi ruce a nohy jako v těhotenství.
Vše pomalu takže me vůbec nenapadlo, ze je to eventuálně mirenou.
A hlavně depresivní stavy, byla jsem jak někdo jiny.. Zapomínala jsem, vsechno si musela psát.
A trpěla jsem i tou váhou… Kdo by ne?
Jíme velice zdravě, pohybu mám spoustu s 3 detma a praci ( mám pracovnu v druhém patře ) takže mám denně jiz 8000 kroku jen těmi schody.
Po čtení vsech příspěvků jsem byla přesvědčená!
HORMONY uz ne!
Rozbouraly mi celý systém a ukradly kus života a vitality!
Dnes 22/1 jsem nechala mirenu odstranit, nebylo to bolestivé, tlak, ale dalo se to vydržet.
Firma Bayer je něco jako tabákový průmysl jen obrat s mirény činil za posledni rok 793 mil.ne korun!
Myslete na své zdraví a přemýšlíte více o umělých hormonech, co dokážou v tele natropit.
Můj manžel se nechal sterilizovat, malý zákrok 2 dny tlak, jsem vděčná a i trochu hrdá, ze mám muže který to nebere jako ztrátu mužství!
Hezký den všem????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
22.1.18 17:47

@Zsazsa Existují i neagresivni metody, jako je třeba tělísko Jaydess, bez hormonu :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.1.18 18:27

@sucuba omlouvám se, ale obě jsou hormonální
Mirena 20 mg
Jaydess 13,5 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3