Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tak jsem pročetla všechny diskuse, které se tělíska týkají a váhám ještě víc než před tím. Jsem rozhodnutá, že Mirenu chci, o to až tak nejde, ale otázkou je kdy. Beru už druhý rok (po narození našeho druhého syna) HA, ale děsně zapomínám a tudíž vyhazuju penízky „oknem“ protože stejně nejsme pořádně chráněni. Takže jsem se rozhodla pro Mirenu, ALE 1.7. jedeme na týdny do Egypta, a nerada bych tam měla nějaké „neplánované“ potíže. Když beru prášky, tak si to nějak upravím, abych tam MS neměla, buď posunu jejich braní, nebo vezmu dvě paletka najednou, ale u Mireny si neupravím nic. Takže chci poradit z Vašich zkušeností, myslíte, že když si nechám Mirenu zavést koncem února (to bych měla mít další MS) tak se mi špinění upraví (příp. třeba MS úplně vymizí) za ty 4měsíce, nebo s tím mám raději počkat až na podzim? Když u Mireny špiníte, příp. menstruujete, máte MS nebo špinění pravidelně v určitých cyklech, nebo nahodile? Já pořád doufám, že budu z těch, co problémy mít nebudou a budu max. špinit,protože jsem nikdy s MS ani HA neměla vůbec žádný problém. Tak a teď baby raďte ![]()
Ahoj, já jsem bohužel špinila strašně dlouho po zavedení, asi 6měsíců, myslím… ale jen tak trošičku, spíš nepatrně. Ale zato pořád
Co se týká MS, tak ji spíše nemám než mám, je to zase jen špinění, tak na jednu dvě intimky denně a trvá to tak 3 dny max. Mívala jsem předtím vždycky hrozně dlouhou MS, i 8 dní, takže jsem spokojená a neměnila bych. Mirenu mám asi rok a dva měsíce.
A co se týká tvého dotazu - já bych asi počkala, až se vrátíte z dovolené, pokud nechceš mít žádné nepředvídatelné problémy…
Ahoj Iva
Ahoj,
obávám se, že to ti nikdo neřekne. Já jsem špinila taky asi půl roku, i když ne pořád, ale nepravidelně. Od té doby mám pravidelnou mentruaci, ale bohužel na můj vkus dost silnou (3dny špiním, 2-3 dny krvácím a pak zase pár dní špiním). Je to prý spíš vyjímečné, ale stát se to může.
Já bych asi taky počkala.
Halka
Tak ja nespinila. Ja bohuzel krvacela a da se rict, 5 mesicu non stop. Uz jsem ji chtela dat pryc, kdyz krvaceni prestalo. Ted mam spineni misto menstruace, problem ovsem je, ze nikdy nevim, kdy prijde, nema to pravidelnost. Nekdy jednou za tri mesice, nekdy 2× do mesice. Ale snad budes mit vic stesti
Milu
Ahoj,
jak to budeš mít Ty ti asi nikdo neřekne
ale já jsem začala špinit asi týden po zavedení a špinila jsem 2 týdny. Od té doby nic.
ségra špinila asi týden hned po zavedení a od té doby taky nic, takže je to velmi individuální,každopádně si,ale myslím, že když s ji necháš zavést hned,budeš do léta úplně bez mršky…teda přála bych ti to, určitě se ale najdou holky s horší zkušeností…
Mně gynekolog řekl, že hubené holky, ztratí MS úplně, ty silnější prý mají vlastní hormony silnější a proto mají MS dál, i když slabší. Já nevím, mám ji zavedenou skoro 2 měsíce. Špinila jsem prvních 14 dnů, pak dlouho nic a teď špiním 4. den. Nikdo ti předem neřekně jak to bude s tebou, ale tohle špinění nešpinění by mne na dovolené absolutně nedokázalo jakkoliv ohrozit nebo obtěžovat.
Mmch, také jsem se zavedením úplně nesmyslně čekala až nám skončí dovolená, jenže jako nesmysl to vidím až teď zpětně.
Sííím a ještě jeden dotaz, kdybych už nepatřila mezi vyvolené (jééé bylo by super, kdyby platilo to pravidlo o štíhlých a plnoštíhlejších, to bych se řadila do té první a bylo by to super
) a špinila nebo (to néééé) měla klasika MS, tak dají se používat tampony, nebo bych musela jen vložky. Už jsem si za ty dlouhé roky „tamponování“ na to pohodlí zvykla a vložky jsou můj zlý sen…
Já jsem před těhotenstvím používala jen tampony, tak jsem se dr ptala, jenže už si nevzpomínám, co mi na to řekl
Každopádně vůbec tampony nepotřebuju, jak jsem psala, stačí intimka…
Ahoj hollky,
mám Mirenu zavedenou necelý půlrok a šílím z kil, která jdou nekontrolovatelně nahoru, i když cvičím téměř denně v posilce nebo někde skáču - prostě vyvíjím činnost.
Jsem z toho zoufalá. Nahoře mám 7kg a ne a ne s nimi hnout směrem dolů. Máte podobnou zkušenost?
Díky Bubu