Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mirenu jsem si nechala dat hned po sestinedeli, ale bohuzel jsem cely mesic krvacela. po 14 denni pauze jsem tekla 3 tydny, po dalsich 3 tydnech uz jen 2 tydny, pak tyden a pak asi po 4 mesicich to zmizlo uplne a ani jsem nespinila. tot moje zkusenost. ale vim, ze dost holek ani nespinilo po zavedeni. je to individualni.
ahojky,
je to opravdu individuální. já mám mirenu od června, to byly malé 3M, od té doby pořád špiním
sice málo ale furt…už se těším až to přejde… ale znám ženské, co začly špinit až po ukončení kojení.
Jojo, velmi individuální ![]()
Já jsem si ji nechala zavést před cca 1,5 měsícem, kdy malé byly 3M. MUDr. říkal, že nejspíš žádné krvácení nebude. Smůla - od té doby krvácím či špiním
![]()
Ahoj holky,
po zavedeni mireny se vetsinou spini a muze to trvat az pul roku,neni to nic neobvykleho.Telo se musi s mirneou zzit. Dulezite je,myslim si,ze mirena vypousti hormon,ktery se sice do materskeho mleka v malem mnozstvi dostava,ale na vyvoj ditete to nema vliv.tak vydrzte spineni, ono to prejdte:)
A nebo taky ne
my šťastlivci špinili půl roku po zavedení (i při kojení) a pak menzes celkem pravidelně po celou dobu
Měla jsem ji necelé tři roky a naštěstí už je ven
Podruhé do ní nepůjdu, nedělala mi dobře ani psychicky…
tak to jste me moc nepotesily,jsem tak nak myslela ze se tomu spineni a krvaceni vyhnu kdyz je deloha po porodu a pri kojeni „prazdna,snad bez ty sliznice“,ze si jakoby lepsi zvykne:))..no,asi budu hledat jinou anti,ale fakt nevim kdyz tablety nechci a injekce nesedi:(..
POkud budes spinit nebo krvacet i pri kojeni ti nikdo stoprocentne nerekne,protoze kazda jsme jina a kazde telo reaguje na mirenu jinak.Takze spinit muzes, ale taky nemusis.Neni v tom pravidlo.Telo by se s mirenou melo do 6 mesicu zzit,obvykle se to tak deje do tri mesicu(ale opet,to neni pravidlo).Kazdopadne pokud se pro mirenu rozhodnes,dbej na to,aby ti lekar provedl ultrazvuk a radu vysetreni,abyses prave vyhla tomu,ze ti mirena nesedne.Jinak mirena je setrny zpusob antikoncepce,urcite lepsi nez HA(pusobi lokalne,telisko vylucuje hormon,ktery pusobi pouze v deloze,narozdil od HA,to se ti dostava do celeho tela).Jen jeste vim, ze mirenu hure snasi zeny se senzitivnejsi pleti.Tak pak dej vedet,jak ses rohodla ![]()
Ahoj, já mám mirenu asi 5 dní, kojím a krvácím, sice jen slabě, ale myslela jsem si, že nebudu vůbec. Doktor to tvrdil. Tak snad to za ty tři měsíce přejde.
Ahoj maminy,
tak já si nechala mirenu dát hned po šestinedělí, což bylo v půlce září a špiním také stále.
Navíc se mi zdá, že od té doby malý zlobí s kojením, jestli mu mé mléko méně chutná, myslela jsem si, že prodělává růstový spurt, ale přetrvává to už měsíc.
Spával v noci i 7 hodin v kuse a teď vydrží sotva 3.
Máte s tímto někdo zkušenost? Ňuva.
@Ňuva, tak já to mám obdobně a něco mi říká, že to je díky mirene. Porodila jsem 21.12 a mirenu jsem si nechala dát 18.3 od té doby prostě spinim. Po každém kojení jsem musela odsávat kolik jsem měla mléka. Teď? Už mu musím dávat 2× denně UM. Protože mám min mlíka než na začátku. Doma mám holčičku a tu jsem kojila plně do 10m. Teď kluka plně jen 2 měsíce a 3 už dokrmuju. Piju kojící čaje, vývary, různé kojící věci a teď jsem objevila homeopatika. Tak zkouším ty. Srovná se to? Budu mít zase hodně mléka nebo se to prostě stoplo a mám smůlu už