Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, antikoncepci beru nepřetžitě 4 roky, ale včera jsem si ji zapomněla vzít (beru ji okolo 20. hodiny), ráno jsem si to uvědomila a vzala jsem si ji - bylo 8 hodin tudíž přesně po 12 hodinách. Myslíte, že mám další plato ihned navázat, jak to radí při zpoždění větším než 12 hodin, nebo můžu s klidem dobrat a dát si pauzu. Prodleva je přesně 12 hodin, tak teď nevím, co udělat. Díky za rady.
Klidně dober to rozdělané plato…ono by se při vynechání jedné tabletky z plata, kór když je to po 12 hodinách (což není taková tragédie) nemělo opravdu nic stát…
Možná bych se ještě pro jistotu do menstruace chránila kondomem, ale to už je na vás…
jejda já teda zapomínala pravidelně. Rozhodně jsem je nebrala na hodinu, to ani omylem. Jak jsem si vzdechla. A kolikrát jsem zapomněla zcela a to i třeba 2× za měsíc 2 dny po sobě ![]()
Ale pravda, jako zkraje jsem řešila i to, když jsem pak zvracela po několika hodinách a byla jsem vyklepaná ![]()
Neotěhotněla jsem ani jednou, po vysazení jsem otěhotněla okamžitě. Mmch znám holčiny, co otěhotněly při braní pravidelném…
Tak přeju, ať je to OK
jeee z toho si nic nedelej…taky sem vzivote nebrala na cas…12 hodin rozdilu bylo na denim poradku…nekdy sem si vzala rano…nekdy vecer. brala sem antiko 10 let a kdyz sem zapomela si vzit prasky sebou na vikend tak se taky nic nedelo. otehotnela jsem az kdyz jsem zapomela vzit na tydeni dovolenou na hory ![]()
Ahojda,
fakt si z toho nic nedělej, mě se to stává dost pravidelně (tak dvakrát do měsíce…)
A 12-ti hodinou rozdíl je ještě dobrý ![]()
Mmch, jsem též otěhotněla až po vynechání HA ![]()
Dobrý večer. Prosím o radu. Beru antikoncepci YAZ. Podařilo se mi první týden zapomenout na 5. a následující týden na 9. pilulku v pořadí. Jaké podle Vás je riziko otěhotnění? Vynechané pilulky jsem dodatečně neužívala)
CHRIST píše:
Dobrý večer. Prosím o radu. Beru antikoncepci YAZ. Podařilo se mi první týden zapomenout na 5. a následující týden na 9. pilulku v pořadí. Jaké podle Vás je riziko otěhotnění? Vynechané pilulky jsem dodatečně neužívala)
Pravděpodobnost ti asi nikdo neřekne. Někdo neotěhotní, i kdyby si zapomněl vzít pilulku 3 krát do týdne, já jsem otěhotněla i přes HA a to jsem ji brala opravdu poctivě a nezapomínala jsem
. Raději bych používala i kondom ![]()
CHRIST píše:
mě se to stává pořád že zapomenu (někdy i dva dny po sobě) nebo si vemu prášek jednou ráno jednou večer a nestalo se mi za celý ty roky braní HA že bych otěhulila
šance je malá ale jestli chceš mít čistý svědomí a nenervovat se až do mrchy tak radši použít kondom
ty jo… myslela jsem, že je antikoncepce hooodně spolehlivá
Jinak díky moc za odpověď a za radu. ![]()
Dobrý den potřebuju poradit. 6 let jsem brala antikoncepci mercilon a teď jsem se rozhodla ji vysadit. 25. listopadu jsem si měla vzít první prášek z nového platíčka, který jsem si nevzala a 27. listopadu jsme měli s přítelem nechráněný sex. týden na to od neděle 4. prosince (což asi začala ovulace) mám hrozné bolesti v podbřišku hlavně u levého vaječníku (dneska mě to vzbudilo i v noci) Trvá to už 4 dny..navíc mám zvýšenou teplotu 37,5 (jinak mi nic není) a u dvou jídel mi připadlo že cítím chuť kovu. Myslíte, že můžu být těhotná? A kdy si můžu nejdříve udělat těhotenský test? Moc děkuju za odpověd.
Já mám problém takový, že jsem si v pátek zapomněla HA na intru. Tudíž sem v pátek ani v sobotu večer nemohla vzít. S přítelem jsem styk před tím neměla.. stane se něco když si ty 2 zapomenuté tabletky Vezmu dnes v neděli cca v 18:00..a tu kterou mám brát dnes jako ovykle v 22:45 děkuji za brzkou odpověd…nevím co mám dělat
Ty zapomenuté tabletky si už neber (vyhoď je) a vezmi si dneska tu dnešní. Vzala by sis dvě najednou jen v případě, že zapomeneš jednu, ale jak už jsou dvě, tak je neber. Po zbytek měsíce ti už HA nebude účinkovat, tak se chraň ještě jiným způsobem. HA ti bude účinkovat až v dalším měsíci, po 7-denní pauze.
Pomka píše:
Ty zapomenuté tabletky si už neber (vyhoď je) a vezmi si dneska tu dnešní. Vzala by sis dvě najednou jen v případě, že zapomeneš jednu, ale jak už jsou dvě, tak je neber. Po zbytek měsíce ti už HA nebude účinkovat, tak se chraň ještě jiným způsobem. HA ti bude účinkovat až v dalším měsíci, po 7-denní pauze.
Takže si je brát nemám a až tohle plato doberu tak až pak dostanu menstruaci…??…jinak děkuji moc…:)
Příspěvek upraven 15.01.12 v 13:45
Dobereš normálně platíčko a potom máš pauzu na MS a pak začneš další platíčko. Potom už bude účinkovat normálně. Jinak každá HA je jiná, ještě bych pro jistotu přečetla příbalový letáček, co doporučujou tam. Někdy totiž taky doporučujou platíčko už nedobírat a počkat, až menstruace přijde, ale já bych to asi nedělala a jak říkám, pokračovala dneska a ty dva zapomenuté už nebrala…
Pomka píše:Dobře dám na tebe protože v tom příbaláku nepíšou skoro nic…:D znáš to letáčky no…:D…děkuji ti moc…:D asi si mě zachránila…:D
Dobereš normálně platíčko a potom máš pauzu na MS a pak začneš další platíčko. Potom už bude účinkovat normálně. Jinak každá HA je jiná, ještě bych pro jistotu přečetla příbalový letáček, co doporučujou tam. Někdy totiž taky doporučujou platíčko už nedobírat a počkat, až menstruace přijde, ale já bych to asi nedělala a jak říkám, pokračovala dneska a ty dva zapomenuté už nebrala…