Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, to, že sis vzala tabletku o hodinu později ničemu nevadí ![]()
Dne 5.7 jsem si vzala poslední pilulku z blistra a druhý den v pátek jsem měla nechráněnný pohlavní styk. Samozřejmě jsem si myslela, že na pátek mám ještě jednu pilulku, ale bohužel jsem neměla a po víkendu by jsem měla dostat menstruaci.
Bohužel jsem nemohla jít k doktorce pro další antikoncepci jelikož byla sobota a v lékárně měli také jen do nějakých ranních hodin.
Myslíte že mě antikoncepce ještě chránila, nebo již ne? Má cenu teď načít nové plato a zabránit tak otěhotnění?
@pettite94 Moc nerozumím tvýmu dotazu, ale jestli to chápu dobře, tak jsi vzala 5.7. poslední tabletku z platíčka a následovala pauza na MS? Pak je všechno v pořádku, během pauzy jsi byla chráněná a to, že nemáš další platíčko, nevadí…
Naposledy jsem si vzala prášek ve čtvrtek a v pátek jsem měla nechránený pohlavní styk.. a další prášek jsem si nevzala
@pettite94 No pokud jsi ve čtvrtek neměla ještě konec platíčka a v pátek jsi měla pokračovat normálně dalším práškem, tak páteční sex byl opravdu nechráněný. Pokud jsi ale skončila čtvrteční tabletkou platíčko a od pátku ti začínala pauza na MS, pak je všechno v pořádku a nemáš se čeho obávat. Souložit můžeš i v sedmidenní přestávce a nemusíš se ničeho obávat, vždyť jsi chráněná.
Dobrý den,
Chtěla bych si ujasnit jednu záležitost, protože pro pročítání různých poraden jsem narazila na různé názory a nevím, co je a co není pravda. Pokud jsem vynechala tabletku a předtím v týdnu měla nechráněný pohlavní styk je šance na otěhotnění? Někde jsem se dočetla, že otěhotnět se může až po chybě, ale třeba v letáčku mé antikoncepce píšou, že pokud chyba nastane v 1.týdnu užívání, tak pokud týden předtím byl sex, můžu taky otěhotnět… Mohl byste mi prosím vysvětlit, v kterých týdnech užívání je možnost otěhotnět „zpětně“? Tedy v případech, že jsem měla nechráněný styk a třeba až 3 dny na to zapomněla užít pilulku?
Holky prosim o radu..mela jsem nasadit ve ctvrtek pilulku po 7denni pauze, ale misto toho jsem nasadila v patek(20h.)kdy byl take v patek sex nechraneny (14h) je moznost otehotneni??
deti uz mam dve a dalsi opravdu nechci :/
@monca30791
vzhledem k působení antikoncepce a nějakému ovulačnímu cyklu myslím že šance je naprosto minimální… ![]()
@monca30791 píše:
Holky prosim o radu..mela jsem nasadit ve ctvrtek pilulku po 7denni pauze, ale misto toho jsem nasadila v patek(20h.)kdy byl take v patek sex nechraneny (14h) je moznost otehotneni??deti uz mam dve a dalsi opravdu nechci :/
Mozny to urcite je, omylne prodlouzeni te 7denni pauzy je docela riziko. Tak ti asi nezbyde nic, nez udelat tak za 14dni test. Drzim pesti, at to dopadne pro vas dobre! ![]()
@panenka87
myslíš? no mě se to už párkrát taky stalo, a nic, no asi záleží jak kdo, ale vím že když mám ovulku tak je to v polovině cyklu, a to prakticky vždy… no nevím ![]()
@Raďulle píše:
@panenka87
myslíš? no mě se to už párkrát taky stalo, a nic, no asi záleží jak kdo, ale vím že když mám ovulku tak je to v polovině cyklu, a to prakticky vždy… no nevím
Ja vim, jak to funguje ale pak si vzpomenu na pripady otehotneni, kdy zena vynechala jednu pilulku a uz nerozumim fakt nicemu:-D
@panenka87… mě kámoška tvrdila dokonce že nevynechala vůbec a otěhotněla… po porodu z ní vypadlo že to nebrala víc jak dva týdny, protože byla na dovči a zapoměla je vyzvednou z lékárny a recept měla doma ![]()
ale stát se to asi může…
@Raďulle píše:
@panenka87… mě kámoška tvrdila dokonce že nevynechala vůbec a otěhotněla… po porodu z ní vypadlo že to nebrala víc jak dva týdny, protože byla na dovči a zapoměla je vyzvednou z lékárny a recept měla doma
ale stát se to asi může…
Taky si rikam, ze to kolikrat nemuze byt pravda a treba ta zena neprizna chybu v uzivani HA. Ale stat se asi muze vsecho, Buh vi:-D
Tak stejne kdyz zena do porodu nevi ze je tehotna:-)
DSobrý den. Užívám antikoncepci Sunya. Minulý týden jsem dobrala platíčko ale jelikož jsem na dovolené a nechtěla jsem dostat MS, tak jsem načala hned druhé. Antikoncepci beru pravidelně v 8:00 ale měli jsme ráno v 7:00 pohlavní styk a až po pohlavním styku jsem si vzala prášek až v 9:00.Vadí to něčemu? A teď bych měla mít mentsruaci a bolí mě v podbříšku. Děkuji za rychlou odpověĎ.