Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andulka21
všechno je v příbaláku. Za předpokladu, že bereš jednofázovou antiko, tj. všechny pilule stejný, zůstává ochrana plně zachována-jen te´d až do konce neudělat chybu. Takže žádný strach. ![]()
Andulka:my to děláme přímo na ovulaci tedy dáváme pozor a i přímo 2 dny před po a ještě se nezadařilo ale už se brzy dočkám
můj si bere kalkulačku možného nejdřívějšího narození
![]()
Ivka do třetice kluk to nemůže nevyjít i nám
![]()
počtvrté by se mně už asi přestěhoval ![]()
Ahoj chtela sem se zeptat ukradly mi penezenku a tam sem mela antikoncepci na tyden pred menstruaci. Je zle kfyz ted tyden vynecham a pak doberu 14 dni? Z noveho plata?
@mahdas píše:
Ahoj chtela sem se zeptat ukradly mi penezenku a tam sem mela antikoncepci na tyden pred menstruaci. Je zle kfyz ted tyden vynecham a pak doberu 14 dni? Z noveho plata?
já bych vynechala týden a pak najela na další plátíčko a dobrala to celé… tak jako tak se ti posune cyklus… nechápu proč bys brala jen 14 tablet…
Z noveho plata jsem vzala ten tyden o kterej sem prisla s tou penezenkou tudis mi zbyva na platu 14.
Jo takhle..No, udělat to tak můžeš, dobrat těch 14 + bez pauzy další plato a pak až udělat pauzu. Čistě teoreticky by mělo jít udělat pauzu hned po těch 14, ale to mi přijde jako zbytečný dělání zmatku v těle. Nebo poslední možnost-těch 14 pilulí si schovat pro různý případy a načnout nový plato.
No a nebo to rovnou dobrat teď bez pauzy a udělat ji až po dobrání. Tak bych to asi udělala já.
Ahojky, mám takový dotaz, vynechala jsem tabletku ve třetím týdnu, cca čtyři dny před pauzou, všimla sem si toho druhý den ale to už bylo pozdě si ji brát, tak jsem si vzala další až v hodinu kdy jsem jí měla brát, jenomže se dostavila ms
další den hned, a styk jsem ten den měla… jako den zapomenutí.. ale brala sem tabletky dál do konce a ta ms vesele pokračovala dál.. nechápu absolutně ale asi je to normální když jsem si to zapomněla před koncem co… ale su zvědavá jestli budu těhotná, teďkom je to už další měsíc co jsem měla nové plato a v pátek jsem si vzala poslední tabletku, ale dneska je neděle a ještě ms nedošla, uvidíme, jenom mě to rozhodilo pač předtím taková ms a teďka ještě nic ![]()
Ahoj, beru antikoncepci Chloe, ve 3 týdnu jsem si ji pravidelne brala pozdeji než normalné + jsem jednou vynechala a musela jsem si vzít 2 prašky v jeden den. Zhurba 2 dny po tom jsem měla sex a partner se do mě udělal. Ješte v tomto tydnu jsem měla lehčí průjem. Myslíte že mužu byt tehotna?
Dobrý den, beru antikoncepci Bonadea a zapomněla jsem si vzít předposlední prášek a zjistila jsem to až když jsem si šla vzít ten poslední, přečetla jsem že si mám teď normálně vzít prášek a vynechat tu pauzu a pokračovat v dalším platíčku. Je to správný postup?? A mám se ještě něčím chránit při styku nebo je to v pohodě?
Díky za odpověď
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zapomněla jsem užít tabletu po 11 hodinách ve 3 týdnu a v příbalovém letáčku stojí, abych po více jak 12 hodinách zapomenutí začala užívat nové balení, myslíte že mám začít užívat pro jistotu další a nebo můžu zůstat v klidu a dát si pauzu? Děkuji
Dobrý den, dnes ráno jsem zjistila, že sem si včera zapoměla vzít prášek a zjistila jsem to až po 15hodinách od doby, kdy prášek mám brát. Prášek jsem si okamžitě vzala. Byl to předposlední prášek z jednoho tabla, tedy 20. a dnes dobírám 21. Nevím jak mám teď pokračovat. Podle příbalovèhovletáku sem si vzala obě a teď mam už žačít bez pauzy další tablo. Dobře, ale nevím, jestli si můžu vzít třeba jenom 7 dní z dalšího tabla a pak budu chráněná a nebo dobrat úplně celé tablo a pak až vynechat sedm dní a dál pak brát úplně normálně? :/ ![]()
A jak vysoká šance otěhotnět je po vynechání jednoho prášku?
Děkuju za radu
![]()