Mirena - vyjmutí a vrácení se do normálu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.12.24 20:27

Mirena -vyjmutí a vrácení se do normálu

Dobrý večer, po roce a půl jsem si nechala vyjmout Mirenu. (Hormonální tělísko). Vedlejší účinky se plazily nenápadně, náladovost, deprese, snížené libido, bolest páteře -krcni, bederní, bolest prsou, krutá bolest hlavy a příšerné 10 denní stavy každý měsíc k 30 tému. Po několika vyšetřeních mi nasadili antidepresiva, ale úlevy moc nepřicházely. Tak šlo ven. Jsem 3 den po vyjmutí a menstruuji. První den při vyjmutí hned odezněla bolest hlavy, nevolnost, napnutá prsa. Druhý den se mi zhoršila nálada a znovu začala bolet záda. Třetí den menstruace. A cítím obrovskou únavu a bolest všech svalů, také krční a bederní páteř… Chci se zeptat těch, které Mirenu nechaly předčasně vyjmout, jak se jejich tělo vracelo zpět k normálu. Mirenu jsem měla zavedenou po 6 ti nedělí. Děkuji všem 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.12.24 21:35
@Tereza 1133 píše: Více

Fyzicky jsem se vracela asi rok. Jak ty, migrény, zničené svaly, navíc přibírání.
Psychicky jsem se už nevrátila nikdy. Nebo takhle, po letech už s tím umím pracovat. U mě to spustilo panické ataky a úzkosti, deprese tam asi byla taky. Taková divná směs, nebyla jsem to já a už nikdy jsem se nevrátila do normálu.

• Citovat
  • Upravit
1199
1.12.24 21:36

Proste vsechny dalsi menstruace uz byly silne a vice bolestivé. Libido se vrátilo, deprese a náladovost odezněly. Zustaly tyto nepříjemné psychické stavy jen před MS.
Bolesti hlavy zmizely skoro úplně. Po měsíci jsem byla v normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
2.12.24 05:58
@Tereza 1133 píše: Více

Podle toho co popisujete vám mohlo tělísko způsobovat estrogenovou dominanci, příznaky by tomu odpovídaly. Nadbytek estrogenu je zároveň návyková záležitost, tedy můžete mít i abstinenční příznaky. Alespoň po dobu 3 cyklů to neřešte a dejte tělu šanci, aby se srovnalo samo. Případně to jde pak řešit bylinami a doplňky. Obzvláště, pokud by příznaky přetrvávaly, třeba PMS, bolestivá a silná MS, bolest prsou před MS, migrény před MS a během ní, pak je určitě potřeba to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
2.12.24 16:55

Po vyjmutí Mireny může trvat několik týdnů až měsíců, než se tělo hormonálně stabilizuje. U mě to bylo podobné – nejdřív úleva od bolestí a migrén, ale nálady a únava se ustálily až za 2–3 měsíce. Hodně pomohla pravidelná lehká cvičení a hořčík na svaly a nervy.

• Citovat
  • Upravit
2801
3.12.24 09:38

@Tereza 1133 já se do normálu vracela rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.24 20:28

@TaLucie moc děkuji 🙏

• načítám...
  • Citovat