Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jdu s otázkou.
Jsem uživatelka antikoncepce Yosefinne uz dlouhou dobu, dneska jsem si volala o recept, a v lékárně tu moji neměli.
Dala mi ale jako „náhradu“ Yasminelle.
prý je to stejný
myslíte si že je opravdu možné aby byli naprosto stejný? neměla bych to třeba probrat s dr. nebo s někým? Holky poraďte
@zobacovaanelka píše: Více
s doktorem nemusíš. Je to běžné, že některá antikoncepce není a nabídnou generika. Mělo by to být stejné, jen ty přidané látky jsou jiné. A to ti třeba nemusí sednout. Třeba za Jeanine často nabízeli Bonadeu, já s tím v pohodě, i jsem u ní zůstala, měla by být levnější. Ale dcera s tím nebyla úplně spokojená, tak se vrátila k původní.
@zobacovaanelka tyto antikoncepce neznám, ale jednou mi taky v lékárně dali levnější antikoncepci, prý stejnou jakou beru a nevyhovovala mi. Takže stejné to nikdy není a už si žádné náhrady za léky, které beru, nekupuju, i když mi je nabízí
Jezis, jsem si rikala, proč někdo chce takhle komolit jména, proč nedaj normálně josefina, nebo jasmina
![]()
@cestovatelka 1 me dali o 700 drazsi.. a ze yosefinna je uz sama o sobe dost draha ![]()
@cestovatelka 1 píše: Více
Tak pokud jsou dlouhodobější výpadky, a někdy jsou i půl roku, tak to prostě nějak řešit musíš.
@a12 píše: Více
Tak přesně to mě napadlo taky. Říkala jsem si, že se ptá zase někdo na výběr vhodného jména pro holčičku. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.24 v 17:45
@vokishka jo tak to chápu, ale to se mi nestalo, nabízejí to i když léky normálně jsou
@zobacovaanelka píše: Více
O 700 dražší? To bych si teda nevzala.
@zobacovaanelka nebyla v okolí jiná lékárna, kde by to měli?