Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
děvčata mám na vás otázku, je to cca 3 dny zpět, co jsme u známých grilovali, no a známej vyndané ugrilované maso vrátil zpět do misky, kde bral to syrové maso a dával na gril, samozřejmě jsem to zjistila až když jsme maso snědli, nechápu vůbec, jak ho to napadlo, proč nevzal novou misku. Jde mi o to, ze jsem teď 32tt a bojím se, abych z toho nechytla nějakou listerii nebo toxoplasmozu, v misce bylo kuřecí a vepřové. Co byste dělali na mém místě? Nechali se někde otestovat, nebo pokud mi nebude špatně hodili za hlavu?
Jžš, jak tohle někoho může napadnout?
![]()
Asi bych zavolala gynekologovi a poradila se s ním, co on navrhuje.. Naprosto chápu, že máš strach, měla bych ho také.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
děvčata mám na vás otázku, je to cca 3 dny zpět, co jsme u známých grilovali, no a známej vyndané ugrilované maso vrátil zpět do misky, kde bral to syrové maso a dával na gril, samozřejmě jsem to zjistila až když jsme maso snědli, nechápu vůbec, jak ho to napadlo, proč nevzal novou misku. Jde mi o to, ze jsem teď 32tt a bojím se, abych z toho nechytla nějakou listerii nebo toxoplasmozu, v misce bylo kuřecí a vepřové. Co byste dělali na mém místě? Nechali se někde otestovat, nebo pokud mi nebude špatně hodili za hlavu?
jestli už nejsi vy*raná z podoby, tak se ti nic nestalo
pro příště to chce známé edukovat o tom, jak se správně zachází s potravinami a o nekřížení čistých a špinavých a syrových a hotových cest
Kdyby to bylo vadný, tak už by ses dávno zesrala a zeblila z podoby, jsou to 3 dny tak přestaň vyšilovat, tím miminu škodíš daleko víc…
Tvůj známý je pěkný prase a víc bych tam nic nejedla. A při dalším setkání bych mu to řekla.
Teď už s tím nic neudelas. Ale pokud ti nic nebylo doteď, teď už to bude OK…
Jsou to 3 dny, takže pokud ti do dnešního dne nic nebylo tak dobrý.
Jak už bylo napsáno. Pokud by byl nějaký problém, už je ti velmi zle, když to jídlo bylo před třemi dny. Takže teď bych už nedělala nic a do budoucna si u tohoto člověka ohlídala způsob přípravy jídla.
To co pisou holky neni pravda, listerioza se muze projevit v ramci tydnu a ne dnu, proto je i tak nebezpecna. Ja bych se teda poradila u gyndare.
Fuj. No tak tam už bych nikdy nejedla. A neměl 2 stejné misky???
@kavenka píše:
Fuj. No tak tam už bych nikdy nejedla. A neměl 2 stejné misky???
Ja bych tomu verila. Muj tchan by s klidem udelal to same. Stejne jako jednou delal okurkovy salat hned po navratu z WC, kde byl na velke, a neumyl si ruce. Proto od nej nic nejime.
A moje babicka nakrajela syrove maso a pak tim samym nozem bez umyti nebo otreni nakrajela narozeninovy dort. Vim, ze ani otreni by nepomohlo, jen chci sdelit, ze ji proste ani nenapadlo to jakkoliv resit. Od te doby, co jsem tohle videla (hned jsem ji na to upozornila a ona se divila, co mi vadi) jsme u ni nikdy nic nejedli. A zakusky, ktere nam privezla, jsme vyhodili, i kdyz nam to bylo fakt lito, byly krasne a pracne.
Jeste jsem si vzpomnela na moji mladou kamaradku, do ktere bych neco podobneho nikdy nerekla. Ta delala testovinovy salat, kdyz jsem u ni byla na navsteve. Spolu s testovinami varila vajicka (nemyta). A pak ty testoviny slila, jenze ji jich nekolik vypadlo z hrnce do drezu, ve kterem predtim myla syrove kureci. No tak ty testoviny vratila k ostatnim. A pak mi ten salat nabizela, i kdyz vedela, ze jsem v 1. trimestru. Nevzala jsem si.
A jake chutovky jsem videla u moji mamy, to radsi nebudu psat.
Bohuzel jsem davno ztratila iluze, co se tyka pripravy jidel ruznymi lidmi.
Na miste zakladatelky bych se radeji poradila s gynekologem. Strevni chripka z toho zrejme nebude. Ale listerioza by se projevila pozdeji.
@Janča6 lidi jsou obcas prasata no. Na me vsichni koukali jak na blazna, ze to tak hrotim.
bohuzel, jak je videt i tady, plno lidi nema vubec tucha ale…
@Janča6 přesně proto si neberu jídlo a zákusky třeba od kolegyň. Největší “trauma” mám z vánočního cukroví, ani nevím proč.
Zdravím všechny,