Místo HPP několik brigád
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nebudeš mít nikde nárok na dovolenou, nejspíš ani nemocenskou. Pokud to budou menší výdělky tak si budeš ještě platit sociální a zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jako lepit to můžeš, ale výhodné to není, nemáš nárok na mateřskou, nejde ti na důchod, nemáš nemocenskou, dovolenou, nejspíš musíš sama platit minimálně zdravotní. Lepší je alespoň jeden úvazek na hpp, klidně polovicni a k tomu nějakou brigádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to nevyhodne. Budes si muset sama platit minimalne zdravotni pojisteni a nejlepe i socialni. Ja to vyresila tak, ze delam 0,5 uvazek normalne na smlovu a k tomu mam DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem o tom přemýšlela, ale jak už psali ostatní, má to spoustu nevýhod, které za ty výhody nestojí. Vyřeším to podobně, jak Oriseka. Rozjizdim svoje mini podnikání a k tomu po rodicaku půjdu na nějaký částečný úvazek, idelane půl, uvidíme, co se podaří najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dpp x osvc
Ja o tom dobrovolne neuvazuji, ale po rodicovske si proste nejak nemuzu najit praci na hpp v okrese. Dojizdeni mne osobne nevadi, zkousim i dal, ale vadi to spis tem samotnym firmam.
Nabizi se mi ale nejake dpp, pripadne pry na fakturu. Jsem ale na UP. Co bude pro me vyhodnejsi? Mam odejit z UP a delat na nekolik DPP? Mam si zridit zivnost?
zivnostak jsem nikdy nemela, byla jsem zamestnanec a behem rodicaku jsem pracovala na dpp, vubec nevim, z rodiny nikdy nikdo nepodnikal. Vetsinou delaji ve statnim. Jsem v tomto nepolibena, nemam se s kym poradit…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja o tom dobrovolne neuvazuji, ale po rodicovske si proste nejak nemuzu najit praci na hpp v okrese. Dojizdeni mne osobne nevadi, zkousim i dal, ale vadi to spis tem samotnym firmam.
Nabizi se mi ale nejake dpp, pripadne pry na fakturu. Jsem ale na UP. Co bude pro me vyhodnejsi? Mam odejit z UP a delat na nekolik DPP? Mam si zridit zivnost?![]()
zivnostak jsem nikdy nemela, byla jsem zamestnanec a behem rodicaku jsem pracovala na dpp, vubec nevim, z rodiny nikdy nikdo nepodnikal. Vetsinou delaji ve statnim. Jsem v tomto nepolibena, nemam se s kym poradit…
Záleží kolik ti nabízejí peněz za DPP a když budeš na fakturu. Jako OSVČ si musíš platit vše sama, nemáš nárok na Očr, dovolenou. Je to jedna firma a nebo víc firem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nabizi se mi ale nejake dpp, pripadne pry na fakturu. Jsem ale na UP. Co bude pro me vyhodnejsi? Mam odejit z UP a delat na nekolik DPP? Mam si zridit zivnost?![]()
Na ty OSVC prace pozor, docela casto se jedna o svarcsystem a za to jsou dost vysoke pokuty i pro „zamestnance“. Obecne receno pokud pracujes jako OSVC, ale praci vykonavas jen pro jednoho klienta (tedy zamestnavatele), prirazuje ti praci (napr. za tebou posila sve zakazniky), na tve cinnosti je zavisle jeho podnikani (tj nejde o nejakou vedlejsi podpurnou cinnost, jako uklid, udrzba systemu atd), nemluve o tom, jestli po tobe pozaduje dodrzovani nejake „pracovni doby“, s nejvetsi pravdepodobnosti se jedna o svarcsystem. Pak staci jeden zhrzeny zamestnanec, ktery firmu uda a problem je na svete.
Pokud se jedna o praci na zpusob bankovniho, financniho ci pojistovaciho poradce, kteri casto byvaji jako OSVC, tam to myslim mivaji poresene, aby to svarcsystem nebyl, ale zase to ma jine nastrahy. Sikovny financni poradce si umi vydelat slusne, ale vetsinou ne praci pro jednoho „zamestnavatele“. Velky problem je treba vraceni provizi, pokud klient zrusi smlouvu (vim, ze napr. u zivotka muze poradce vracet provizi i treba po 4 letech). Pokud nemas dostatecne velkou rezervu, opet mas zadelano na problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Záleží kolik ti nabízejí peněz za DPP a když budeš na fakturu. Jako OSVČ si musíš platit vše sama, nemáš nárok na Očr, dovolenou. Je to jedna firma a nebo víc firem?
Děkuji za odpověď!
Na DPP - dvě firmy, každá asi 5 - 6 tisíc, no
A vůbec nevím, jak to udělat, jak se „odrazit ode dna“. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď!
Na DPP - dvě firmy, každá asi 5 - 6 tisíc, noA vůbec nevím, jak to udělat, jak se „odrazit ode dna“.
Tak to se ti na živnost nevyplatí vůbec. 5-6 tis necháš měsíčně státu jen na odvodech. To běž na DPP a hledej práci dál.
Co nějaký rekvalifikační kurz z pracáku, doplnění si nějakýho vzdělání apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Tak to se ti na živnost nevyplatí vůbec. 5-6 tis necháš měsíčně státu jen na odvodech. To běž na DPP a hledej práci dál.
Co nějaký rekvalifikační kurz z pracáku, doplnění si nějakýho vzdělání apod.
Jak budu platit zdravotní pojištění, když budu na DPP?
Protože DPP s evidencí na ÚP být nesmí ![]()
Mám vysokou školu - Mediální studia, pracovala jsem v PR před rodičovskou. Dělala jsem si rekvalifikační kurz na tvorbu webu - umím Wordpress.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak budu platit zdravotní pojištění, když budu na DPP?Protože DPP s evidencí na ÚP být nesmí
Mám vysokou školu - Mediální studia, pracovala jsem v PR před rodičovskou. Dělala jsem si rekvalifikační kurz na tvorbu webu - umím Wordpress.
Při tak nízkým výdělku by jsi si musela platit zdravotní sama, jako osoba bez příjmu 2.552 Kč měsíčně. Sociální není povinné.
Nebo jít místo DPP na DPČ to můžeš být i registrovaná na pracáku. Ale tam si můžeš vydělat jen polovinu min mzdy což je 9450 Kč.
Když by si chtěla jít přece jen na tu živnost tak bych si, ale domluvila větší peníze o to sociální a zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte někdo zkušenosti? Potřebuji určitou volnost z mnoha důvodů a zvažuji, zda si místo práce na 8/12 h denně nevzít několik brigád, které bych mohla dělat během týdne. Jednu práci už mám na HO, můžu ji dělat kdekoliv, ale ráda bych si vzala ještě něco…Dá se to vůbec takto „lepit“ a děláte to někdo?