Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ohledně testovacích proužků Glukophan jsem, už nějaké diskuse našla, ale všechny byly mnoho let staré, tak jsem si říkala, že bych ráda posbírala nové rady a postřehy. zatím chvilku se s nažíme o miminko a samozřejmě bych si ráda při tom snažení pomohla. ovulační testy se mi zdají drahé a tak bych zkusila levnější formu testování ovulace pomocí proužků glukophan na testování cukru v hlenu, který se prý během ovulace objevuje. děkuji
Ahoj Péťo,
já mám taky dotaz ohledně Glukophanu. Tak od 10. dne cyklu zkouším testovat a vždy mi proužek zůstal žlutý. Myslím, že mám ovulaci okolo 18. dne cyklu, což by mělo být dnes či zítra. A dnes ráno mi proužek zezelenal. Jen mám problém s tím, že jsme se s manželem včera asi po týdnu tulili a já teď nevím, zda se mi proužek zbarvil, protože probíhá ovulka nebo zelenou barvu způsobily spermijky
Dělala jsem si ovulační test (i když v předchozích měsících jsem z nich nebyla moudrá) a 2. čárka se mi objevila skoro stejně tmavá jako kontrolní (včera jsem měla ovul. test negativní). Může mi někdo prosím poradit s těmito testy a ovlivněním barvy po tulení? Předem díky…
Ahoj, ja testovani zkousela a vychazelo me to cely cyklus zluty (negativni). Zelene se me to zabravilo jen po styku. Kdy to ovlivnovalo sperma. Zkousela jsem to 3 mesice po sobe a zeleny jsem to mela jen po styku. Takze jsem to vzdala. ASi to neni moc prokazatelna metoda:-(
@marti1985 ahoj, já glukophan zkoušela cca od 9dc. vždy žlutý, akorát okolo 11-13dc zelenkavý. strašně spatně se s ním testuje, protože na zavedení je ostrý, tak jsem vždy seřízla do obloučku rohy a zkusila zavézt. pak jsem ještě nanesla prstem hlen. 14dc bylo asi po ovulaci a test opět žlutý. ovu testy byli vlastně skoro pořád negativní, ani jednou se neobjevily // uplně stejně tlusté, ale ten 13dc, byly skoooro. tak to považuju za ovulaci. zkoumala jsem do toho čípek a měřím BT, takže to mi napovědělo na 100%. ale musím říct, že jediné 100% je sexovat obden a propásnout to nemůžeš.
Tak z toho, co mi píšeš jsem pochopila, že ti proužky nezezelenaly ani po tulení? Takže to spermijky neovlivnily? Já jsem před pár měsíci zkoušela měřit bazal. teplotu, ale určit ovulaci se mi ani po půl roce zaznamenávání nepodařilo…Taky sleduju čípek, no moudrá z toho taky nejsem, i když mi dneska přijde, že je nějakej měkkej a krátkej, tak snad… No zkusíme na to dneska skočit, třeba to vyjde
Už se snažíme rok, na jaře nám mimčo nějak nevyšlo, tak snad vyjde druhej pokus… ach jo, je to na dlouhý lokte ![]()
Marti1985:ja bych tem testum moc neverila. Zkousela jsem rano po probuzeni a po tuleni a to byl zeleny, za 6h mereny ten den byl uz zluty. U me to nefungovalo. Urcite se najde nekdo kdo s tim ma dobre zkusenosti. Kazda jsme jina. Moc bych se na to neupinala. POkud ani pri mereni bazalni teploty si nenasla ovulaci ( po 6ti mesicich) tak to bych zacala resit s gynekologem. At ti veme krev na hormonalni profil, ultrazvuk…
@Mufanek první co mě napadlo, že by jsi měla zajít za dr., aby ti odhalil pravou příčinu. já ted měřila bt 1. měsíc a před ovu 36,2 po ovu 36,6 +-1, takže mi to jasně napovědělo. po sexu jsem nikdy netestovala, protože jsem se dočetla, že spermie test zmatou. po sexu se vždy oplachuju a často se koupu i ráno, test jsem dělala vždy odpoledne.
Pe-ta: ja taky netostovala hned po sexu. Myslela jsem to tak, ze jsme se tulily vecer a druhy den dopoledne kdyz jsem si to zkousela tak prouzek byl zeleny a vecer ten den uz byl zluty. Holt nekomu se to zbravuje a nekomu ne.
Je to hrozně blbý test! asi bych si to znovu nekoupila. hodně i záleželo, kolik hlenu jsem na to nanesla… hehe, tak proč by ten test by měl být dobrý, když na to není ani určený, že ![]()
Ahoj holky,
ták vám píšu moje zkušenosti z posledních dnů. V úterý (jak už jsem psala) mi ráno (po večerním tulení) proužek zezelenal, ale dle stupnice barevnosti na krabičce jen mírně do zelena. Během dne jsem to zkusila ještě asi 3× a pořád testy tmavly až do večera, kdy byl test tmavě lahvově zelenej. Tak proběhlo další tulení, ráno pak další test a byl zase jen hráškově světle zelenej, no a večer mi test už vůbec nezezelenal. Tak podle mě u mě ovulka proběhla v to úterý. I podle ovulačních testů - testovací čárku jsem měla v úterý skóóóro stejně tlustou jako kontrolní a ve středu už byla testovací slabší. Tak teď mi nezbejvá nic jinýho než čekat ![]()
Krasne rano. Tak kde zacit koupila jsem si ovu testiky v pondeli slaba carka utery i streda obe carky stejne krasne silne. Ctvrtek druha carka velice slaba tulili jsme se ve stredu kdy carky byly nadherne silne zajimalo by me co vy nato. Myslite ze by se nam mohlo zadarit?
Zdravím všechny snažilky
Potřebuju takovou radu. Minulý týden jsem brala poslední pilulku antikoncepce s tím, že se chceme začít snažit o mimíska. Brala jsem Lindynette 20, ale jen tři měsíce. Nejdřív jsem myslela že se na zjišťování ovu vyprdnu a nechám to náhodě, ale samozřejmě mi to nedalo a hledala jsem co kromě měření teploty se dá použít a dočetla jsem se o těchto proužcích. Včera dopoledne (6. den cyklu) proběhlo tulení. Dnes jsem zkusila test a zbarvil se mi do takové brčálově zelené. Pochybuju že by to bylo spermatem, protože jsem se včera večer i dnes ráno důkladně myla. Myslíte že je možný mít ovulaci takhle brzo a po vysazení? Děkuju ![]()
Mozne je vsechno. Ovulace 6Dc je taky mozna. ALe myslim, ze je to ovlivneno tim spermatem. Ve vagine sperma zustava a ma jine ph a to ovlivneje ten hlen. Je to jen muj nazor. POkud byla ovulace 6Dc tak tuleni bylo, muzes pojistit jeste dneska a uvidis koncem cyklu jak to dopadlo.