Těhotenství do dvou let

24
3.10.12 09:31

těhotenství do dvou let

Dobrý den. chtěla bych se zeptat.. Mé sestře je 21ůet. Nedávno byla u gynekologa a ten jí řekl že pokud do dvou let neotěhotní už také nemusí otěhotnět nikdy,(a kdyby už se jí otěhotnět povedlo nemusí to dopadnout ani pro jednoho dobře). Sestra se semnou o tom nehodlá bavit, ale já bych o tom chtěla vědět více.
Nevíte někdo jak se této nemoci říká? Předem moc děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
3.10.12 09:55

Hmm, to by mě teda taky zajímalo, jaká strašlivá nemoc to bude. Napadá mě namátkou endometrioza, nějaké změny na děložním čípku… Nicméně si myslím, že běžný „obvodní“ gynekolog nemá moc prostředky, aby vynášel takové soudy :roll:
Přečetla jsem tu už dost různých příspěvků od uživatelek, kterým gyndaři prakticky nakukali, že jsou neplodné, ony pak začli se snahou o mimino a kolikrát se jim povedlo hned napoprvé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
3.10.12 17:41

@LindsayM
Bohužel máš moc málo informací. Jsem gynekoložka a nedělala bych soudy tak rychle. Pokud nemá vrozenou vadu dělohy, problémy s vaječníky, těžkou edometriosu nebo jinou negynekologickou nemoc, tak na diagnosu neplodnosti je nutno tolik vyšetření i operačních zákroků, že po obyčejném vyšetření u obv. gynekologa se nedá říct, že žena by měla do určité doby otěhotnět, protože to pak nebude možné. Zkus si se sestrou promluvit, zda nechce konzultovat jiného gynekologa, protože se může psychicky zablokovat a opravdu mít problémy s otěhotněním v budoucnu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí