Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, našla jsem tu spoustu témat, které se týkají UK- Londýna, Walesu, ale i jiných částí. Bohužel mi některým z vás nešlo poslat SZ a některé odpovědi na své otázky jsem ani nenašla, tedy zakládám téma nové a prosím o radu. V současné době jsem s přítelem v Londýně- SV, share house, práce ve fast foodu. Před pár měsíci jsme přijeli. Rádi bychom ale vlastní mini studio flat, respektive podnájem, ten share house je celkem na palici. Londýn je mega drahej na bydlení. Co takový Wales, jaké tam jsou pracovní příležitosti. A co vaše zkušenosti? Smlouva k nájmu nám končí v lednu, takže celkem aktuální téma k řešení. Moc všem za příspěvky děkuji a přeji krásný adventní čas ![]()
A chces teda informace jen o Wales? Tam bydli jedna maminka, ktera tu driv mela profil, ale nedavno si ho zrusila. Jinak tu o nikom nevim. ![]()
Ja bydlim v Bristolu. Ceny najmu celkem vysoke, i kdyz nam to po Bournemouth prislo jako jeste levne najmy.
A pracovnich nabidek tu je, rekla bych dost. ![]()
Já bych nejraději shromáždila co nejvíce informací a názorů, abych se mohla nějak rozhodnout. Ne, že bych teď nemohla, ale samozřejmě chci zvážit všechna pro a proti? Pokud je tam práce, je to samozřejmě základ…dost podstatný ![]()
No, ve Wales moc nevim.
My, kdyz jsme zjistovali informace, tak jsme chteli nekam co nejbliz k mostu a dojizdet do Bristolu. Pak jsme zjistili cenu za prejeti mostu a rozmysleli si to. ![]()
Jinak Wales je krasny. Snad nekdo s tou praci poradi. My se tam jeste mozna nakonec stehovat budeme, ale jen pokud manzelovi vyjde presun v ramci firmy.
My jsme právě před pár měsíci přijeli, takže nikde moc vázáni nejsme. Práci bychom pochopitelně rádi změnili, což už s nějakou UK historií půjde lépe. No a hlavně bychom se někde rádi „usadili“ a začali si na tom konkrétním místě něco budovat, aby později mohlo třeba přijít prtě:). Co děláte za práci, jestli se můžu zeptat a dlouho tu jste?
No, to je tezky, protoze clovek v urcitych zivotnich etapach potrebuje neco jineho. My tu jsme 4 roky a mame 19 mesicniho chlapecka. Ja jsem s nim doma a dlouho jeste budu, protoze v rijnu zacinam studovat na univerzite. Jinak predtim jsme bydleli v Bournemouth a kvuli praci se prestehovali. Sice se nam libilo bydlet u more, ale prece jen prace je dulezitejsi a tam ji moc nebylo. ![]()
Bristol se nam libi, je to teda velky mesto, ale centrum je nadherny a kdyz clovek bydli v trochu lepsi ctvrti, tak to jde. ![]()
Jinak pokud to chces nejak vic rozebirat, tak mi napis zpravu. Nejak se mi to tu verejne nechce resit. ![]()
@Nikol.B ahoj, my jsme jen kousek pod vama- Brighton (resp. Hove). Levno tu uplne neni, ale levneji nez v Londyne snad ano. Byt se tu da sehnat snadno. Praci sezenete urcite take, zalezi jen jak jste snazivi a co za praci hledate. Jako pozitiva ti tu muzu uvest- dobry dojezd do Londyna (ambasada a tak), snadny dolet do CR (na Gatwick je to kousek a easyjet leta celkem levne), pro deti idealni (jsme u more, je tu spousta ceskoslovenskych maminek, nizka kriminalita
, hriste kam se podivas a bezva porodnice
).
Nejvetsi vyhoda Bristolu je, ze sem lita easyjet z Prahy.
Jinak jsou asi levnejsi a hezci mista k bydleni, ale nam se tu libi. ![]()
@teredes píše:
@Nikol.B ahoj, my jsme jen kousek pod vama- Brighton (resp. Hove). Levno tu uplne neni, ale levneji nez v Londyne snad ano. Byt se tu da sehnat snadno. Praci sezenete urcite take, zalezi jen jak jste snazivi a co za praci hledate. Jako pozitiva ti tu muzu uvest- dobry dojezd do Londyna (ambasada a tak), snadny dolet do CR (na Gatwick je to kousek a easyjet leta celkem levne), pro deti idealni (jsme u more, je tu spousta ceskoslovenskych maminek, nizka kriminalita, hriste kam se podivas a bezva porodnice
).
No, s těmi spojy nejen do CR to zní celkem dost dobře! Snaživí jsme určitě a co se práce týče, já bych ráda nějakého teaching assistant, či něco podobného, ale vyskakovat si na začátku, respektive vybírat moc nemůžeme. Tj. v uvozovkách cokoliv, jen bych se ráda vyhla fast foodům a měla normální pracovní dobu ![]()
Kamaradka zila rok ve walesu bydleni levny ale nadavala ze pro par bez deti strasne nudny, pokud mate deti bude to lepsi to uz tak moc nocni zivot neocenite ![]()
Ahoj, my jsme v Londýně a pronájmy šílený!!! Takže bych radila bydlet buď na okraji nebo mimo Londýn.
@derida píše:
Ahoj, my jsme v Londýně a pronájmy šílený!!! Takže bych radila bydlet buď na okraji nebo mimo Londýn.
No právě, že my jsme v současné době také v Londýně. A z našeho pohledu nám to tu na dlouhodobější setrvání rozhodně rozumné nepřijde. Nicméně zase ta kupa starostí se stěhováním…ajáááj ![]()
My jsme v severnim irsku podnajem se tu da docela sehnad laciny my treba platime za 3 pokojovy barak 370 Liber atd a prace by se tu taky dala sehnad jinak mi litame z dablinu do prahy
Ahoj, my jsme v gloucestershire, stroud. prace se tu sehnat da a bydlime v domku, 3 pokoje za 560 liber.
manzel take driv bydlel v share house, nejaky cas se to prezit da, zalezi na lidech, on to mel v pohode.
Ahoj, mohu se zeptat jek to vypadá s prací v Bristolu v současné době? Přítel shání práci a v Čr nemůže nic sehnat, i když má dvě VŠ, takže jsme uvažovali o přestěhování za prací do UK. Přeji hezké Velikonoce a bohatou pomlázku ![]()