Místo pro život v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
17.4.13 09:44

Ahoj Scarlett, našla jsem na internetu odkaz na diskuzi se Tvým příspěvkem.
Jmenuji se Zita a bydlím v ČR s přítelem, který je z UK. V současné době se rozhoduji co s budoucností. Rozhodujeme se mezi Prahou a UK. Byla bych moc ráda, kdybys mi mohla napsat jakékoliv zkušenosti ze života v UK ve srovnání s ČR. Jaký je tam život s miminkem? Je v Bristolu dost škol pro něj? Nevíš, jaké je školné? Asi jste tam oba šťastní, když jste se rozhodli pro děťátko, viď?
Plánujete si do budoucna třeba i koupit nějaký byteček? Je to vůbec reálné?
A co vaši rodiče v ČR? Navštěvujete je? Jsou pro mě totiž v podstatě jedním z důvodů, proč váhám s životem v UK. Nějak nedokáži přenést přes srdce, že bych je tu nechala na stáří samotné :/ I když je to možná trošku staromodní, nevím.
Mrzí mě, že tu v ČR docela rychle zapomínám angličtinu a s přítelem se dokáži plynule bavit jen když používá základní slovní zásobu a sama na sobě cítím, že většinou nedokáži říci, co bych chtěla :/ vždy vše musím vysvětlit slovy, která jsou mi známá, ale nikdy ne přesně tak, jak bych chtěla a jak bych to řekla v českém jazyce…
A co máš za práci? Co se tak dá v Bristolu s průměrnou angličtinou sehnat?
Budu moc vděčná, když mi napíšeš cokoliv, co by mi pomohlo v rozhodování. Děkuji Ti moc za Tvůj čas!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
romikkk
25.8.13 10:52

@Scarlett2011 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké to je v Bristolu? Chystám se někam letět a nevím jestli Bristol, manchester nebo londýn ale jak jsem to tu četl, že ubytování v londýně drahé tak asi první dvě možnosti!… hlavně at je práce a slyšel jsem že v bristolu se vyrábějí motory a dělají tam novou halu, mužete někdo poradit prosím? Pracuji jako oprerátor ve výrobě, Hyundai… potřebuju změnit všechno a hlavně se naučit dobře AJ děkuji za informace

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová