Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krasny vecer vsem, zase jedny rady porady. ![]()
V predchozich mesicich mi mladsi dcerka(nyni 9mes) spala krasne, ale posledni ctyri vecery je jak vymenena. Usne a za ani ne hodinu se probudi a breci. Ne v kuse, ale s prestavkami.
Pochovat nechce, zuby ji neboli, vetry ji netrapi.
A tim vznika dalsi problem, ze ve chvili, kdy ona zacne brecet, chodi starsi dcerka spat a diky ni nemuze, takze musi byt s nami v obyvaku a tam proste neusne. A rano jsou obe nedospale. Bohuzel spani jinak vyresit nejde, mame 2kk.
Jen dodam, ze vecerni ritual pred spanim ma stejny, aby vedela, ze pujde do hajan.
Mate nekdo zkusenosti, co zabira, jak ji pomoct? ![]()
@martina.se
Plac, ktery signalizuje zuby, uz bezpecne poznam, pred nedavnem se ji konecne doklubal paty zub ![]()
Mne tohle deti delaly k zubum, jak si lehly, tak jde hlava do vodorovna, vic se prokrvi, zuby jsou vic cejtit. Pokud byl plac hodne intenzivni, soupla jsem diteti nurofenovy cipek a za cca 10 min uz uplne pohodove dite usinalo v postylce.
U nás to byli uši. Nechci strašit teda, ale přesně takhle se v noci budil a plakal. Doktorka říkala že to ve dne ještě celkem zvládají, jak si lehnou, tak je to bolí. Nakonec mu píchali obě uši. Bylo mu 10 měsíců. Jinak přes den si celkem hrál, teplotu neměl. Nebo fakt zuby, třeba rostou stoličky nebo spičáky, to může být třeba jiný bolest než jedničky nebo dvojky. ![]()
@Martina321
Jako do uší ona si sahá, ale u ní je to naštěstí známka toho, že je unavená. Tak to to snad nebude ![]()
Holky, neděste mě, zase zuby?
Týden byl po posledním zubu klid a už zase? Nemohly by ty rozestupy být aspoň měsíc?
![]()
No tak to mám radost… přes den je kupodivu v klidu, žalozpěvy rozjede až takhle navečer.
Tak to asi měla prve @martina.se pravdu(tímto beru můj „chytrý“ příspěvek zpět), ale v tom případě ta moje treperenda musela změnit intenzitu pláče ![]()
Za všechny její breky můžou zuby, no já se picnu ![]()
@Foxisssss
mi malý vříská taky rozdílně, dle tesáků, co rostou
jinak by tomu odpovídalo i to, že je to v noci - tak se tesáky projevujou nejčastěji ![]()