Mít, či nemít dítě za naší situace?

79
9.7.14 13:25

mit ci nemit

Zdravim a predem se omlouvam ze pisu bez hacku a carek, pisi na mobilu. s pritelem se chceme snazit o miminko, zname se dele, ctyri roky spolu zijeme.ja rok pracuji po vystudovani vs, mu je 30 a pracuje jako mistr ve vyrobe. problem je jak jinak nez v penezich.on je sice mistr ale plat cca 14 000 cisteho, ja take podobne. platime byt cca 5000 plus pojistky a sporeni a mobilni telefony, to dela tak 4000 a on jeste 3000 pujcka na rekonstrukci bytu, kterou delal pred tim nez jsme se poznali a mela by byt za rok a kousek splacena. pokud by platil vse on kdyz bych byla na materske z jeho platu nic by nezbylo a my zili z meho prispevku.co na to rikate? nemyslim si ze by v budoucnu bylo lip. smlouvu na stalo jen tak nedostanu, snad jen penize ktere jdou na splatky budou plus. a to si rikam ze devet mesicu budu tehotna a nejaky pul rok se usktomnime. zajima me vas nazor.deti maji i lide nezamestnani nebo ti kteri pracovat nechteji, tak proc by ne my?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
9.7.14 13:31

Já jsem to počítala, že máte dohromady cca 28 tisíc. Z toho platíte 12 tisíc a samozřejmě jídlo. I kdyby jste projedli 5 tisíc měsíčně, pořád vám ještě hromada peněz zbyde ( cca 7 000 ). Tak chvilku šetřete a pak do toho jděte :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
9.7.14 13:31

Už sis odpověděla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
9.7.14 13:33

Nedopovedela jsem ze tri tisice projedu do prace. a na materske kdyz budu mit tech 7000 dejme tomu, da se s tim vyzit? ciste jidlo a veci pro dite? asi tezko ne? spis tak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.14 13:33

V klidu - pokud to doplatíte, budete mít klid, proč by ne :think: ty splníš nárok na mateřskou atd, bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.7.14 13:34

No, nějak mi nepřipadá, že byste strádali. U nás to teda funguje tak, že manželovo plat nám pokryje hypotéku a další poplatky a z mé mateřské žijeme. Člověk musí trochu počítat, co si může dovolit, ale neřekla bych, že se máme nějak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
9.7.14 13:37

@nichnich Nějak to zvládnete i s dítětem, hlavní je, že máte byt, přítel práci budete se muset uskromnit, ale půjde to, dítě není jenom pro bohaté :) a přesně jak píšeš kdejaký nezaměstnaný se rozmnožuje a nic neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
9.7.14 13:40

Jeee holky moc jste me potesili, uskromnit se umime byly doby kdy jsem studovala a s pritel platil vse a meli jsme na jidlo cca 2000 a setrit jsem umela.uff spadl mi kamen ze srdce.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.7.14 13:40

Tezko rict - ja sem treba vubec nemela predstavu na kolik „vyjde“ mesicne dite a na netu sem nasla hodne rozdilny castky. Osobne utratim za potizistu (toho casu 15.mesicu) cca.5 000,– mesicne (a to je zatim nechodici).

Jinak vas prijem vs. vydaje mi prijdou idealni, obzvlast po zaplaceni zminovane pujcky za rekonstrukci.

edit: samej preklep

Příspěvek upraven 09.07.14 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.7.14 13:43

@ne-silenamatka Hodně záleží, jestli člověk kojí nebo kupuje umělé mléko a jaké požívá plenky. Ale dá se to zvládnout i do 1000/měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.7.14 13:45

No ja za maleho utratila vzdycky cely rodicak. Co se tyka tvych vydaju, tak bych teda neco udelala s temi telefony, zmenit pausal, operatora. Neco, kde si muzete jako rodina volat zdarma apod… Me ta castka za telefony pripada teda hodne vysoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.7.14 13:46
@malinika píše:
@ne-silenamatka Hodně záleží, jestli člověk kojí nebo kupuje umělé mléko a jaké požívá plenky. Ale dá se to zvládnout i do 1000/měsíc

Jasne, puvodne sem se taky chtela rozepsat, je potreba jeste pocitat s pripadnou nemocnosti, atd.atd.

Ja mam (tuk tuk) zcela zdraveho syna, ale nekojim (takze UM cca.1 200,–) mesicne, nelatkuju (pleny cca.1 200,–).Moje svagrova ale koji a latkuje a jeji vydaje jsou pochopitelne nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
9.7.14 13:48
@ne-silenamatka píše:
Tezko rict - ja sem treba vubec nemela predstavu na kolik „vyjde“ mesicne dite a na netu sem nasla hodne rozdilny castky. Osobne utratim za potizistu (toho casu 15.mesicu) cca.5 000,– mesicne (a to je zatim nechodici).

Jinak vas prijem vs. vydaje mi prijdou idealni, obzvlast po zaplaceni zminovane pujcky za rekonstrukci.

edit: samej preklep

Příspěvek upraven 09.07.14 v 13:44

A muzes prosim presne napsat za co? Ja jsem to tedy nikdy nepocitala ale ta castka me ted zarazila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.7.14 13:51

@nichnich já mám 6tis. rodičák, a stačí to a stačilo pro mě a dvě malinké děti na jídlo, drogerii atd. Manžel tomu houby rozuměl a taky měl kecy když měl „pustit chlup“ takže až na nějaké větší jednorázové výdaje (nosítko, sporťák..) jsem hospodařila sama s tím co jsem měla. Obě děti jsem do víc jak roku kojila a používala většinou látkové plenky (i proto že mě to bavilo, oboje :lol: ), hodně věcí jsem měla z druhé ruky.
Pokud vám v dohledné době ubudou splátky, a navíc když budeš doma ušetříš za jízdné do práce, tak bych se nebála. Ale radši už teď mějte rezervu, dokud je z čeho šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.7.14 13:52
@Pizlam píše:
A muzes prosim presne napsat za co? Ja jsem to tedy nikdy nepocitala ale ta castka me ted zarazila :think:

Pisu UM, pleny a hlavne kazdy tri mesice menin jeste satnik.Uz nepocitam ale hracky a ostatni zbytecnosti, takze mozna i vic. Nenut me to pocitat - ja to hodim na papir a budu mit na krku rozvod :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí