Mít, či nemít dítě za naší situace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1573
9.7.14 13:54
@ne-silenamatka píše:
Pisu UM, pleny a hlavne kazdy tri mesice menin jeste satnik.Uz nepocitam ale hracky a ostatni zbytecnosti, takze mozna i vic. Nenut me to pocitat - ja to hodim na papir a budu mit na krku rozvod :oops:

No to bych nechtela mit na svedomi :lol: Mi to jenom prislo hodne, takze to pocitat radeji nebudu:-) ale je fakt, ze to UM a pleny dela celkem dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.7.14 13:59

@Pizlam A tech 4000 za telefony ti jako neprijde hodne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
9.7.14 14:02

@74paja
To mu nekde neco uteklo :think: 4000,– za telefony mi tedy prijde hooodne prehnane. Spis by mi to bylo lito. Dokazu si predstavit je vyuzit jinak. Ale to je vec nazoru. Jdu to dohledat. Varim, takze asi mi to v te rychlosti uteklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
9.7.14 14:03

To jsou penize pojistky a telefony dohromady:) tedy 4000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
9.7.14 14:04

Ty 4000,– píše, že jsou za telefony, spoření, pojistky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
9.7.14 14:06

74paja: ale ta castka by mela byt telefony+ pojistky+ sporeni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
9.7.14 14:06

Jj, nestiham:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.7.14 14:07

@nichnich myslí že po dobu rodičovské je možné spoření a pojistky snížit. Zásadní je aby byl pojištěn živitel rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
9.7.14 14:10
@nichnich píše:
To jsou penize pojistky a telefony dohromady:) tedy píše: Více

A mate treba v rodine nebo kamaradku, po ktere byste mohli podedit treba oblecky a hracky? To take dela dost. Ja si myslim, ze to tak nerealne neni. Spousty lidi maji penez min a zvladaji to. Ikdyz take nekdy nechapu, jak to delaji. Tak to zkuste na necisto. At pritel ze sve vyplaty plati vydaje a za tvoje penize zijte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
9.7.14 14:14

@nichnich myslím, že dle toho jak jsi popsala zvládnete dítko naprosto vpohodě…pokud nebudeš trvat na tom mít vždy vše nové a značkové, nevidím problém. Lidi to zvládají krásně i s menšími přijmy. Takže pokud oba chcete, hurá do toho, držím palec! :hug: (ps: já taky po vysoké pracovala ale na neurčitou nečekala…to bysme skoro všechny vysokoškolačky museli těhotnět po třicítce… :kytka:

jo a s těma měsíčníma výdajema…já teda za malou zatím nic neutrácím :-D kojím, látkuju, a očkování zaplatila pojišťovna :andel:

• Citovat
  • Upravit
3549
9.7.14 17:04

Já si myslím, že to zvládnete.

Jen k financím za miminko, našetřila bych si na základní výbavu a potom běžné měsíční výdaje. Syna jsem nekojila, UM jsme kupovali z DM a později sunar (z DM se mi osvědčilo nejvíc) a suma za měsíc byla 800-1000kč, plenky kupuji v penny (po pamperskách se mi vždy pročůrá) suma na měsíc taktéž do 1000Kč, oblečení dokupuji průběžně u nás v mateřském centu nebo na internetu částka nepřesáhne 500Kč a to má přeplněnou skříň, mohl by toho mít polovic. Hračky většinou dostane a stejně si nejvíc hraje s nádobím z kuchyně a prázdnou pet lahví, kosmetika kupuji olejíček, zásyp, rybilku a něco na mytí-což není nijak závratná částka a rozhodně ne každý měsíc. Co se týče později příkrmů, tak jsem vařila doma, což je o moc levnější a ovoce a zeleninu stejně kupuji i bez dětí. Takže za mě v tom hroším případě, pokud by nevyšlo kojení vyjde dítko do roka na 3000Kč měsíčně. Teď už pomalu začíná jíst s námi, jen nekořením, takže to vyjde ještě levněji. Akorát musím počítat s jednorázovými výdaji, jako jsou boty nebo větší sedačka, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
9.7.14 17:07

Jinak pro představu nám zbývá na jídlo, benzín a běžné použití, po zaplacení všech účtů 8000Kč měsíčně a máme dvě děti a vyjdeme v pohodě. Vám by zbylo 9000Kč, což s jedním dítkem byste zvládli jako nic. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí