Mít peníze nebo rodinný život?

Anonymní
22.6.11 11:21

Mít peníze nebo rodinný život???

Ahoj holky,potřebuju se vypsat a taky trochu poradit co dělat.Mám s manželem dvě děti,4 letého kluka a půlroční holku.Jsme s manželem o 11 let od sebe,on je starší.Náš problém je v tom,že jsem neustále s dětma sama.Odchází ráno v 7 a vrací se třeba v 1 noci.Ty děti ho téměř neznají,přes den se tady třeba zastaví na 15 minut a zse jede.Víkendy snámi byl vždy doma,to se zase o děti postaral,prostě všechno v pohodě.Jenže už začíná makat i o víkendech.Bydlíme u rodičů,tak mám za kým aspoň jít,já nejsem typ,abych vysedávala po kamarádkách atd.Po finanční stránce se máme moc dobře,beru to taky z druhé strany.Já neměla nic když jsem ho potkala,v 18. jsem sním byla těhotná.A teď mám nač si vzpomenu.Jenže další problém,že už stavíme domek,a půjdem od rodičů pryč,a budu už úplně sama s těma dětma,domek stavíme téměř bez dluhu,každý mi řekne co bysme za to dali.Nejhorší že i moje rodina ho v tom podporuje atd.Je podnikatel,já vím že v dnešní době je důležité mít peníze,ale já bych ráda žila normální rodinný život,aby měli děti tátu doma.Není sním žádná řeč.Co byste dělali vy?
Díky za názory a reace

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.6.11 11:30

Ahojky,já před chvylkou založila diskuzi na téma Jak ho přimět změnit práci.Je to trochu opačný případ,ale vlastně jsou si dost podobný!!!Taky ho máme pořád pryč,ale s tím rozdílem že jemu zaměstnavatel neplatí tak z toho stejně nic nemáme 8-o
Je trápení s těma našima chlapama co… :hug:
A nezkoušela jsi mu navíkend naplánovat nějaký program?Třeba výlet,návštěvu,cokoliv?Pokud máte peníze tak by to neměl být problém.Ale pokud s ním nic nehne,nevím no,rodina je rodina a asi by na to měl dbát i chlap,že peníze jsou veledůležitý,ale nejsou všechno a vy nejste samozřejmost…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.11 11:32

Ahojky, mám vlastní zkušenost, u nás je to stejné s tím rozdílem, že mám jen jedno dítě. A za mě, když jsem byla malá, žila jsem jen s bráchou a mamkou. Byli jsme opravdu hodně chudý, občas nebylo ani na chleba, a já si pamatuju jak jsem tím děsně trpěla, všichni se mi posmívali jak chodím oblékaná a že jsem sociál. Proto jsou pro mě ted peníze hodně důležité a jsem štastná, že můžu svému dítěti doprát vše co potřebuje a i něco navíc. Vím, zní to děsně, je to mimo zaběhnuté klišé. Ale cítím to tak :oops:

• Citovat
  • Upravit
10048
22.6.11 11:34

Ahoj zakladatelko, musím říct že já mám něco podobnýho. Snoubenec pracuje non stop- pravda je ze vysledky to ma. Já to vím od zacatku ze proste cas nemá a nebude mít a bude to čim dal horsi. Nastesti my bydlime kousek od firmy, takze je to takovy ze se vidame, vecerime, treba pak i odskoci nebo dela z domu. Me to ani nevadi, sice jsem obcas smutna ze jsem sama, ale proste to tak je a jsem ráda. On ma bezva praci, bavi ho, rodinu zajisti vyborne…tak co resit. Je treba si ale obcas udelat volnou sobotu! Domluvit se na na urcity dny v tydnu ze budete spolu veceret. A obcas nekam vyjet, dovcu si vzit musi a jet k mori atd…chce to pravidla ale rozhodne by me kvuli tomu nenapadlo ani pomyslet na to bud a nebo, nezpomen ze on nepracuje kvuli sobe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 11:34

Jenže jemu jde hlavně o peníze :-( Prostě dneska jsou důležitý.Jeho oblíbená věta je,že chce aby mohl dát jednou dětem dost peněz aby si krásně žili.Ale co my?Já už kolikrát přemýšlela že odejdu s dětma,tohle už nejde.Jo teď mi slíbil že bude víkendy doma,ale jak dlouho to vydrží?No to taky nemáš lehký,v tom případě by hledat práci měl,když neplatí,ale vysvětluj něco chlapům :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.11 11:36
Anonymní píše:
Jenže jemu jde hlavně o peníze :-( Prostě dneska jsou důležitý.Jeho oblíbená věta je,že chce aby mohl dát jednou dětem dost peněz aby si krásně žili.Ale co my?Já už kolikrát přemýšlela že odejdu s dětma,tohle už nejde.Jo teď mi slíbil že bude víkendy doma,ale jak dlouho to vydrží?No to taky nemáš lehký,v tom případě by hledat práci měl,když neplatí,ale vysvětluj něco chlapům :zed:
:zed: jo chlapi by občas potřebovali palicí po hlavěab se jim rozsvítilo!!!BUdu dret pěsti,ať se sebere a věnuje se Vám :hug:
  • Citovat
  • Upravit
10048
22.6.11 11:39

Ale jasný že mu jde o penize to tomu mýmu taky, ale on to dělá kvůli své rodině, dětem a Tobě. Hele nastavet si pravidla- víkend- to chceš moc :lol: my máme jen sobotu a nedělní oběd. V týdnu některý dny trvej na spol. večeři. A občas jedte mimo, na nejaky welnes, a hlaven v lete k mori na dovcu aspon tyden. On si to uvedomi neboj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 11:46

No doufám že si to někdy uvědomí,vždycky jsme mu hlásila týden dopředu,že potřebuju na nákup,tak se jelo,ale spěchalo se,aby mohl jet zase dělat.Teď to vyřešil tak,že nám s dětmi koupil auto,a můžu jet sama.Dovču letos naplánoval sám,jedeme týden s dětmi tady v čr a pak 11 dní letíme na Mallorku.Děti budou hlídat babičky.Ale co prostě nejde obrečet,když se kluk každý den ptá?Bude snáma táta doma?Bude si semnou hrát?Co mu mám každý den říct?Ty děti potřebujou tátu,až jim bude 15,nebudou ho chtít doma,ale teď ho potřebujou,ale to on nepochopí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.11 12:03

Jééé jsme chtěla nějaké podobné téma založit. Ve mě teď taky hlodá takový červíček a nevím jak s ním naložit.
Mám 6 leté dítko, manžel taky v práci pořád, taky teď už i víkendy. Já pracuji ve veřejném sektoru, mohlo by to být lepší ale jsem ráda za práci a hlavně kvůli malému, který je často nemocný.
Moje mamka bydlí daleko a je nemocná a s tchánovci jsem přerušila po hádce kontakt. Bydlíme v domě,který ještě nemáme zcela hotový, nikoho tu pořádně neznám a tak, když byl syn např. nemocný, tak už jsem se těšila pak do práce-mezi lidi.
Hodně zvažuji právě, jestli jít do druhého dítka, samozřejmě bych chtěla tak za 3 roky, až to tady budeme mít hotový. Ale pak zase řeším peníze na MD, MD rychle uteče a následuje návrat do práce, stresy se školkou, stresy když budou děti nemocný. :roll:
No vážně nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit
1261
22.6.11 12:05

To je mi líto, to je blbá situace… My pořád řešíme finanční krizi - doma druhý plat prostě chybí a doufám, že po mateřské se to zlepší. Ale zase rodinný život v tomto ohledu funguje skvěle - táta je sice v práci taky poměrně dost, ale určitě ne pořád. Umí si na malou udělat čas i po příchodu z práce, popovídá si s ní, pomazlí se… Nedokážu poradit, snad jen popřát, ať se u vás něco změní k lepšímu, jak kvůli Tobě, tak kvůli dětem - peníze jsou potřeba a je to prima věc, ale ne výhradní… Bohužel, někdy člověk nemá moc na výběr a je rád, že je rád, a že nějak pracovně funguje - moc vybírat se nedá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
22.6.11 12:05

zakladatelko, absolutne rozumim tve nepokojenosti…je jasne, ze penize jsou dulezite, nejenom v dnesni dobe, ale i v te minule a i v te budouci, to je bez debat
je bezvadny, ze mas pracoviteho chlapa, ktery chce zajistit rodinu a doprat vam vsem super zivot, jenze mate malicke deticky, kterym je uplne fuk jestli pojedou s tatou na floridu, nebo se s nim budou placat u prehrady, pro ne dulezite aby se jim venoval, protoze presne jak rikas, v puberte jim bude tata i mama jedno, budou zase stastny za super dovoleny a jiny veci…
muj partner je taky takovej workoholik a honic za penezma, sice deti jeste nemame, ale cekame a stali jsme pred volbou lepsich penez, za cenu, ze se uvidime jen vikendy.......nakonec se rozhodl pro uskrovneni, ale ze si chce uzit prcka......
je jasne, ze jako podnikatel nemuze jen tak vypnout a totalne zmenit svuj pracovni rezim, ale chtelo by to urcite nejakou rovnovahu, aby to na stara kolena neoplakal (muj otec byl v trapu porad, porad se taky honil za penezama a vzdelanim a vidim na nem, ze toho ted lituje, uz ma velky dcery, ktery ho nepotrebujou a docela ho to trapi)
strasne drzim pesticky :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
22.6.11 12:06

Ahoj,
sice nejsem ve stejný situaci, ale věřím ti, že to musí být pro tebe být psychicky náročný.

Nebuď z toho už dopředu smutná, třeba se strašíš zbytečně a nakonec to nebude v novým bydlišti tak špatný. Třeba nakápneš na fain kámošku, příjemnou partu nebo milence - to z nás nikdo dopředu nikdy neví :think:

Tvůj muž je nejspíš ten archetypální samec, kterej to má v sobě zakódování, že on je většinu času na „lovu“ za zabezpečením rodiny, mít dobře zajištěnou manželku a děti je třeba jeho ego, práce ho naštěstí asi baví, když tam vydrží takhle dlouho …
Tím mířím k tomu, že chtít po něm, aby toho najednou nechal, tak ho možná zásadně vykolejíš ze „jeho“ života a budeš furt ta špatná, kvůli který se tedy tak moc obětoval, doma by ho to třeba nebavilo a vedlo by to k napětí uvnitř rodiny.

Tím se ho nezastávám a ani nechci bagatelizovat tvoje trápení - na to máš rozhodně právo, protože nejen z peněz je člověk živ a zlatá klec neznamená radost ze života, žejo.

Nemůžu ti kecat do života :-) , ale já bych to asi zatím nijak nehrotila, protože máte před sebou zařizování baráčku, jsi na meteřský s malou …
Víšco - někdo žije ve finanční nouzi, chlap je taky od nevidim do nevidim v práci, která ho navíc nebaví, psychicky deptá … a vyhlídky na zlepšení mizerný.

Nech si ještě v záloze tu naději, že se dostanete na nový místečko, zabaví tě nový bydlení, třeba nový lidi v okolí (přestože teď nejsi na „kamarádkování“, tak tam třeba najdeš nějakou spřízněnou duši, která bude podobná „vdova“), že až malá povyroste a ty půjdeš pracovat (pokud tedy půjdeš), tak se ti svět taky spestří. Vím - je to ještě třeba nejmíň 3 roky a denodenní soužení je dlouhý, ale zkus tomu dát ještě čas.

Třeba se chlapík taky usadí, bude mít už svůj věk a náladu na klid a trochu poleví. Jestli dobře počítám, tak mu teď je kolem 33 let? Teď je na vrcholu „chlapa“, kdy je výkonej, je dobrej, je tam, kde si přál bejt … teď bys ho fakt dobrovolně neusadila. Asi bych mu ani nevyhrožovala a nevydírala apod. Věřila bych, že to je prostě přechodná část života, synek povyroste a bude už pro něj lepší parťák pro nějaký společný koníčky („klukovský“ - už je pomalu začni vymejšlet a nenuceně nabízet oboum), manžel zestárne a bude si víc vážit vybudovanýho zázemí a rodiny, ty si najdeš zaměstnání …

Sice to vypadá, že je DNESKA taková blbá doba, kdy jsou „podnikatelé“ non-stop vytížený … ale tohle bylo přece VŽDYCKY v historii. Jen s tím rozdílem, že byly ženský samy v chalupě s pěti děckama a chlap od rána do noci „na robotě“ nebo na poli, u zvířat … sice se tedy asi lidi víc družili a nikdo nebejval vyloženě sám, ale tátové se s rodinama taky moc neužili, ne?

Držim ti palce, nevymejšlej pomsty a ani jiný blbosti „na zabavení“ nebo na vymožení si pozornosti u manžela. Máš pracovitýho chlapa, kterej umí zabezpečit rodinu … doma s dětma bys ho spokojenýho bohužel fakt asi neudržela, v některých mužských je to holt víc zakódovaný v genech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 12:09

Jo a ještě chci napsat, že jsem když jsem byla na MD tak jsem byla se synem taky pořád sama, on svoje zájmy +práce, kamarádi, stavba domu. Teď se syn na něj taky hodně ptá, kdy přijde tatínek, taky mě to už někdy štve. Je na něj dost vázaný.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
22.6.11 12:13

Mám to doma podobně, ale už jsem si zvykla.Jako holky ruku na srdce, co kdyby měl 8 hodinovku a byl by teda doma, věnoval se dětem i Vám, ale zase by jste musely obracet každou korunu, dovolená nic, věci na splátky a tak podobně, čekat na výplatu. Já kolikrát taky padám na hubu(psychicky) ale on to ten chlap taky nemá jednoduchý, ono na něm vysí dost velká zodpovědost, aby uživil a zabezpečil rodinu.
Jo funguju jako máma i táta, a on když má čas.
Děti to tak berou, táta pracuje, ale máma je tu vždycky pro nás, a neřekla bych že ho mají rádi méně než mě.
Takže za mě lepší ať pracuje, než mít doma chlapa co tedy ten čas s náma tráví, ale zas by byli nervy s penězma.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
22.6.11 12:16

Já bych poradila vydržet.Manžel pracuje,aby vás zajistil,chápu,že tě to nebaví být pořád sama,ale kdyby změnil práci,nebo pracoval méně,zas by jste řešili jiné problémy.Raději mít zajištěnou rodinu než počítat a hádat se o každou korunu.Za tři roky půjdeš do práce,tak sama nebudeš,nebudeš tolik uvázaná na děti,budete pak mít na sebe víc času,bo budou děti vedší,není to doživotní stav.Vždycky je to něco za něco.Ideální by bylo mít vše,ale to naráz,ale to je tak v nějakém romantickém filmu,a né v reálu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky