Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dice píše:
NO ale je to o tom jak to proste budes brat…budto nastvane a dvat ultimata a nebo hold taktoNa druhy strane verim ze ten muj by si na deti cas sakra nasel, minimalne cely soboty a dovca atd..je jasny ze z prace chodi vecer no…kdo ne…
A zase ta moje vlastní zkušenost… ![]()
Ultimáta nemají smysl, jenom toho druhého zbytečně naštveš. Takže já se snažím to tak brát. Třeba patnáct dní jedu jako fretka, potom přijde PMS a zuřím a balím a nadávám a brečím, ale vzteky a sama nad sebou jak jsem si luxusně ,,posrala,, život…
![]()
Potom třeba přijde kamarádka na kafe a řekne mi, že ten její má milenku, nebo další že začal hrát bedny a další že jí mlátí jako žito…No a to je ta chvíle kdy vypínám motory a snáším se na zem a říkám si, že může být i hůř…
Mně osobně by třeba zajímalo, takovej malej průzkum by to byl… kolik párů má všechno co by chtělo mít…tzn. zdraví, barák, prachy, auto, děti, dovolené a k tomu tatínka každý den ve tři doma a o víkendech jezdit po výletech…To se nedozvíme ani náhodou, protože většina lidí si lže do kapsy. ![]()
Já mám vše co chci mít a jako bonus manžela co pracuje doma.. ![]()
Lizbeth píše:Šťastná to žena.
Já mám vše co chci mít a jako bonus manžela co pracuje doma..
Mně by stačilo, kdyby přišel v šest. Já jsem skromná… ![]()
Lizbeth píše:
Já mám vše co chci mít a jako bonus manžela co pracuje doma..
Nó, to by se mi taky líbilo
Ještě kdyby to tak vyšlo i u nás ![]()
peggy.sl píše:Lizbeth píše:Šťastná to žena.
Já mám vše co chci mít a jako bonus manžela co pracuje doma..Mně by stačilo, kdyby přišel v šest. Já jsem skromná…
Já jsem právě také skromná - mě stačí ty děti a zdraví..
Nemám barák, drahé auto ani dovolené..
Mám jen to co opravdu chci.
Holky tak dneska byl odpoledne doma,ale mělo to jeden jedinný důvod.Když si přišel pro oběd,měla jsem všude nakupičkovaný věci,tašky atd.řekl mi co se děje.Tak jsem mu řekla,že už jsem čekala dlouho a nic se nezměnilo,je hlavní práce my ne,tak odcházíme.Prosil mě na kolenách ať zůstanu,že se to změní,jak nás miluje.Ale já jsem rozhodlá odejít,a nechat ho vykvasit.Kamarádka má teď volný byt,tak půjdu k ní.A už ani do práce nešel a vykoupal děti a dá je spát.Ale jeden den nezáchrání ty 4 roky
Anonymní píše:
Holky tak dneska byl odpoledne doma,ale mělo to jeden jedinný důvod.Když si přišel pro oběd,měla jsem všude nakupičkovaný věci,tašky atd.řekl mi co se děje.Tak jsem mu řekla,že už jsem čekala dlouho a nic se nezměnilo,je hlavní práce my ne,tak odcházíme.Prosil mě na kolenách ať zůstanu,že se to změní,jak nás miluje.Ale já jsem rozhodlá odejít,a nechat ho vykvasit.Kamarádka má teď volný byt,tak půjdu k ní.A už ani do práce nešel a vykoupal děti a dá je spát.Ale jeden den nezáchrání ty 4 roky
To chce vytrvat, ale máš dobře našlápnuto… ![]()
Můj chlapec by byl rád a ještě by mi řekl, že až budu v pohodě at přijdu… ![]()
Anonymní píše:
Moc ti držím palce! Buď silná
, pevně doufám, že se změní. ![]()
Já jsem teda možná měkká povaha, ale asi bych už nikam nechodila. Podle mě jako liskanec to stačilo, aby si uvědomil, co hrozí, využila bych příležitosti, sedla bych, dohodli bysme jasná pravidla, která budou vyhovovat oběma a dál bych se zařídila až podle toho, jak by to fungovalo, či ne… ![]()
Hm, tak tato kufříková taktika opravdu zabrala..
Ale přiznám se ,že já jako líná se stěhovat, bych ho asi na těch kolenou nechala a vyjednávala.. ![]()
Držím ti palce, at to přinese plody.. ![]()
Anguo - véééélká gratulace k Brambůrce ![]()
Teda zakladatelko, jseš fakt tvrdá. Popravdě jsem nečekala že se zachová takto ale že to taky nechá vykvasit.
Já bych se od takovýho chlapa nehla ani na krok…nezapomen ze za rohem je vzdycky nejaka „prebiracská zlatokopka bez svedomí, za to s jasným cilem“ ![]()
Lizbeth píše:
Hm, tak tato kufříková taktika opravdu zabrala..Ale přiznám se ,že já jako líná se stěhovat, bych ho asi na těch kolenou nechala a vyjednávala..
Anguo - véééélká gratulace k Brambůrce
Držím ti palce, at to přinese plody..
Díky moc ![]()
jen bych si chtela ujasnit par veci… ten ucet na sve jmeno mas diky nemu nebo to jsi stacila vydelat pred tehu v 18ti?
jinak peggy ma pravdu, stvat te to muze, ale mozna tim, jak jsi tak trochu „v izolaci“ tak nevis, jaky to je na druhe strane: automaty, piti, biti nebo take i vydelavani penez presto ty bys nevidela ani korunu a jeste bys musela „drzet hubu a krok“.
Je mi jasne, ze kazda mame svoji predstavu o tom, jak by mela fungovat rodina a ty jsi vysnila neco jinyho pro sve deti, ale umim pochopit i jeho a obdivuji jeho zodpovednost za rodinu a chut pracovat. Je videt za zadne „postranne myslenky“ nema, jak tady nekdo velice jemne naznacoval. To by ti nedaval prehled o financich, auto a ucet a uz vubec neprosil na kolenou. Chtelo se mi brecet jak jsem si to predstavila.
Nemuzes vedet, jestli ho mas pouze rada nebo milujes dokud opravdu nebudes v odlouceni, ale to prinasi opravdu velke riziko ztraty.
Jo, je workoholik, ale mozna take ten zodpovedny, co vi, ze zitra ksefty jit nemusi a ze z 15 tis. jak tady nekdo psal „obycejneho platu“ by rodinny standard neudrzel a barak nedostavel. Take treba vi ze zitra musi byt jina polit. situace, nekomu se neco muze zdravotne stat a veskera fin. rezerva se bude hodit. Take nevime z jake je rodiny a jaky tam mel pozitivni nebo naopak odstrasujici priklad. Neni chamtivy, takze to neni „slepa honba za penezmi jako jedinou hodnotou“.
Sam naplanoval dovolenou? Tzn. ze vi, ze vam chybi cas jen pro vas…
Vim, lehce se mi ho zastava, kdyz nejsem na tvem miste, ale jsem take trochu jina povaha, ktera obcas (casto) potrebuje byt sama a take jsem workoholik a hodne me tizilo, ze v mem nejvykonnejsim obdobi mi pritel rikal, ze si muzu odstehovat postel do prace.
Nekde tady byla diskuze „Jak ho donutit pracovat“… ja jen k tomu, ze ten kdo ma rovne vlasy, chce je mit kudrnate a vzdy naopak…
Slituj se nad nim, jestli se muzu primluvit
Bude dovca, lazo, plazo, drink, skutr, navrat do bezdetneho mladi, tam se k nemu pritulis a poseptas jak moc dobre by to bylo, kdybys ho jednou tydne mela jen pro sebe a deti. Udelej z toho pro nej cil, pokud je to bojovnik, bude chtit ho splnit ![]()
Tak odpověď na tvou otázku první zní,že většina peněz na mém účtě je od rodičů,který mě hodně od mala spořili a v 18. mě vyplatili spoření,nějaké pojistky atd.A samozdřejně nevybrané rodičáky.Lehce se to říká pokud to neprožíváš každý den už nejmíň 4 roky.Ano já taky uznávám že jako nehraje automaty,neleze po hospodách atd.Ale já nepovažuju finance za to,aby byly na prvním místě.Od toho tu jsme my pro něj.A dovolenou jsem plánovala já,kdybych neplánovala žádná by nebyla.Dnes jsem mu řekla,že odjíždím zítra na nákupy hader a bude celý den hlídat děti,tak odpověd?Jo ale budu muset do práce,tak je dám na chvíli mámě.Vím jak to bude,strčí je tam na celý den.Promiň ale tohle není na odpuštění,já to tak cítím.Až budem od sebe,pozná se jestli si budeme vůbec chybět.
Jako musím se zastat anonymní… Když jsou dva bez dítěte, tak se to dá pochopit. Obdivuji ho, že je tak pracovitý, ale jak se říká, všeho smírou..
Zajímalo by mě, až se za 1Olet podívá na děti a zjistí - že je pro ně už trapný, no jak to bývá už u předpuberťáků
a že vlastně s těmi dětmi nebyl…že je pomalu nezná, a podle toho jak to tady popisuje zakladatelka, tak moc času s nima neni..
Myslím si, že i když je chlap vytížený pracovně, měl by si najít chvilku pro děti, to je můj názor…
Trochu anonymní rozumím, protože moje známá to tak má a děcka k nemu nemají žádný vztah, vidí je pouze na Vánoce celé dny a to je všechno, a to se mi teda moc nelíbí…
Ale jak říkám, každý to má v rodině jinak, někdo upřednosťuje rodinný život, děti, společné akce, a někdo bez děti ale přepych- což zakladatelka píše, že nouzi netrpí.