Mladým se do montérek nechce - učni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
20.10.15 09:53
@Silwinka87 píše:
Já se potřebuju hýbat, i když pak nadávám, že mě všechno bolí..

nevim, ejstli 87 je tvuj rocnik narozeni, ale na tohle se clovek diva jinak kdyz je mo pod 30 a jinak kdyz mu je 45…(nebo 55 nebo vic). lidi, co znam, co delaji v restauracich treba, tak do 35 spokojeni, vydelky dobre, prace bavila, pak zacaly krecaky, zada, vazy v ramenou a najednou si neumi predstavit, ze to budou delat dalsich byt treba jen 10 let. a kde je do duchodu, ze? :lol:

ale jak rikam, to je relativni, odepsat cloveka muze i prace v kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.15 09:53

@Ali-Ali Já jsem ten případ, že jsem po rodičovské šla raději uklízet, ptž plat byl na prac. dobu víc než dobrý, ale práce absolutně bez stresu. Stres hodně špatně snáším a to je bohužel pro mě v dnešní době velké mínus. Na druhou stranu, udělám si svoje, udělám to pořádně, lidi jsou spokojení, šef je spokojený a následně jsem i já spokojená a ještě jako bonus mám čas na svou rodinu a koníčky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.10.15 09:54

Navíc, není to o tom, je blbý/blbá, půjde na učňák..Vždyť v každém oboru se člověk musí pořád zdokonalovat, učit se nové věci, jít s dobou..Já bych spíš řekla, když je šikovný/šikovná, ať jde na učňák..To přece není žádná hanba, to mi přijde jako přežitek..

• Citovat
  • Upravit
23966
20.10.15 09:55

@Silwinka87 já jsem to brala z pohledu rodiče. Jinak pro mě i přítele je práce v kanceláři za trest. Ale jde spíš o to, že všichni chodí na ekonomky a studují managery a nebo nějaké humanitní obory, ale to jsou právě ty nejmíň užitečné předměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
20.10.15 09:56
@serenkaklucici píše:
@elen-ka Tak muj muž, je strojař a práci se slušným platem má už od školy. Na PU byl max týden a už je to nějakých deset let, ale zase má maturitu. Nicméně v montérkách je a máme se víc než dobře ;)

Tak to je jedině dobře. Já neříkám, že to tak musí být. Já si osobně myslím, že u jakéhokoliv oboru, ať je to řemeslo či člověk sedí v kanceláři, záleží na jeho šikovnosti. Ano, jsou určitá omezení, např. tabulkové platy, ale je hodně poznat, když daná práce člověka baví či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.10.15 09:57
@Ali-Ali píše:
nevim, ejstli 87 je tvuj rocnik narozeni, ale na tohle se clovek diva jinak kdyz je mo pod 30 a jinak kdyz mu je 45…(nebo 55 nebo vic). lidi, co znam, co delaji v restauracich treba, tak do 35 spokojeni, vydelky dobre, prace bavila, pak zacaly krecaky, zada, vazy v ramenou a najednou si neumi predstavit, ze to budou delat dalsich byt treba jen 10 let. a kde je do duchodu, ze? :lol:ale jak rikam, to je relativni, odepsat cloveka muze i prace v kanclu.

:lol: jako to máš pravdu..Můj taťka pořád nadává, jak už ho všechno bolí a do důchodu daleko..A pak má být týden doma a je na nervy, nudí se, pořád něco kutí a ještě ti řekne, že když je doma, tak je víc unavený, jak v té práci :mrgreen: Ale on je workoholik.. :D

• Citovat
  • Upravit
1349
20.10.15 09:57

V prvni rade by se mel nekdo zamyslet nad vydelkama neni v dnesni narocne dobe mozne aby lide delali v praci za 70 nebo 80 nekde 90 kc za hodinu vzdit tim nevidelaji ani 15 tisic cisteho a to v dnesni dobe nic neni pak se nemuzou divit ze nikdo nechce delat rukama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.10.15 09:59
@serenkaklucici píše:
@Ali-Ali Já jsem ten případ, že jsem po rodičovské šla raději uklízet, ptž plat byl na prac. dobu víc než dobrý, ale práce absolutně bez stresu. Stres hodně špatně snáším a to je bohužel pro mě v dnešní době velké mínus. Na druhou stranu, udělám si svoje, udělám to pořádně, lidi jsou spokojení, šef je spokojený a následně jsem i já spokojená a ještě jako bonus mám čas na svou rodinu a koníčky :)

Jo, mám to podobně..Hlavně pro ženskou je důležité, aby skloubila práci a rodinný život, když má chlapa pořád v práci, jako já :lol:

• Citovat
  • Upravit
36556
20.10.15 09:59
@Emilie píše:
A dát dítě na učňák, ono to bohužel trošku zavání takovým přiznáním si, za nás se říkalo, je blbej, půjde na elektrikáře.

Myslím, že blbej elektrikář dlouho nevydrží, protože skončí buď v kriminále nebo na krchově. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
20.10.15 10:00

@Silwinka87 Souhlasím s každý příspěvkem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.15 10:00

@elen-ka Přesně, byl šikovný už na škol a tak dostal nabídku ve firmě kde dělal praxi a měl vystaráno. Když se dívámna dnešní studenty, nebo ty co studovali s mým bratrem, tak se není čemu diviti, ž práci nenašli, když už na škole bulali a chovali se jako dobytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
20.10.15 10:04

Podle mě to vůbec není tak, že by se nechtěli vyučit manuálnímu řemeslu. Za tohle může naše školství a rodiče. Popravdě, já jsem přesvědčena o tom, že šikovný řemeslník dokáže vydělat hodně slušné peníze, nic proti tomu nemám, ale vlastní dítě bych také nechtěla poslat na učňák, tedy ne na takový, jaký znám dnes. Každý, kdo je jen trochu schopný, se prorve na obor s maturitou, víte kdo zůstává na těch učňovských oborech? Dojděte si popovídat s učitelkou z učňáku :nevim:
Já chodila na SOŠ v areálu byly i učňovské obory a to, co jsem tam viděla a co nám říkali učitelé, kteří měli tu čest učit i tam :zed: bylo něco příšerného. Ono by to chtělo pořádnou reformu školství, na maturitní obory adekvátní přijímací zkoušky (ne tu parodii, jakou máme teď) a něco provést s uč. obory, sama nevím, v téhle situaci co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
20.10.15 10:06
@Netopirek píše:
@Silwinka87 já jsem to brala z pohledu rodiče. Jinak pro mě i přítele je práce v kanceláři za trest. Ale jde spíš o to, že všichni chodí na ekonomky a studují managery a nebo nějaké humanitní obory, ale to jsou právě ty nejmíň užitečné předměty.

Jasné..Já jako rodič chci, aby se moje děti měly dobře a aby dělaly, co je baví a hlavně, aby z nich vyrostly slušní a zodpovědní lidé..A jestli to bude v kanceláři nebo někde jinde, to bych chtěla nechat na nich..
Hlavně, teprve se uvidí, jak jim to půjde ve škole a pak se uvidí, jsou to ještě prcci.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
20.10.15 10:07
@roksy25 píše:
@Silwinka87 Souhlasím s každý příspěvkem :palec:
:palec: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
20767
20.10.15 10:07
@serenkaklucici píše:
@Ali-Ali Já jsem ten případ, že jsem po rodičovské šla raději uklízet, ptž plat byl na prac. dobu víc než dobrý, ale práce absolutně bez stresu. Stres hodně špatně snáším a to je bohužel pro mě v dnešní době velké mínus. Na druhou stranu, udělám si svoje, udělám to pořádně, lidi jsou spokojení, šef je spokojený a následně jsem i já spokojená a ještě jako bonus mám čas na svou rodinu a koníčky :)

Úklid je nejlepší práce na světě, žádný stres (většinou :mrgreen: ), pohodička… uklízečku jsem dělala už na střední a ni jako studentka práv se za to nestydím, nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat