Mlátí hlavou do zdi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
422
3.4.06 14:16

Mlátí hlavou do zdi

Tak jsem se chtěla zeptat, zda-li to ten váš prcek dělá taky- mému je 13 měsíců a mám vypozorováno, že když je unavený(třeba vynechá spaní, nebo mu rostou zouky a pakpřes den není schopne usnout), tak pak jde a cileně mlátí hlavičkou do zdi,nebo do futra od dveří, nebo si lehne na podlahu mlátí s ní o zem , nebo v kočárku začně mlátit hlavičkou do postranic- vždy tam, kde je to pevne a kde to bolí- samozřejmě, že po 2. uderu se rozbrečí, protože ho to bolí, ale dělá to pořád…Pokud mu na podlahui strčím polštář, odmítne ho, když se snažím podložit mu hlavu rukou, a¨y se nemlátil, ale bouchnul do zdi jen o mou ruku, tak se brání, dokonce nechce ,ani abych ho nosila, prostě chce mlátit hlavou…
Ale souvisí to vždy s unavou( a že by v tom okamžiku byl schopen usnout, to ani nahodou, když je unaven, je naopak hyperaktivní, běhá od jedné věcï k druhé, nic ho nebaví a jak běhá, tak ke všemu i padá– vypadá trošku jak týrané dítě, čelo má samou modřinu..

děláto i vaše dítě? Podařilo se vám ho to nějak odnaučit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.4.06 14:28

ahoj Sutko,

toto urcite neni normalni. Znam dobre, ze kdyz je dite pretazene, nevyspane, tak tou premirou unavy uz nemuze usnout a pak je „protivne“, uplakane, nervozni, ale kdyz takto tvrde mlati hlavickou, tak to urcite neni neco v poradku. Nemusi to byt nic vazneho, ale na tvem miste bych urcite zasla s malym k neurologovi!!!!

Preju at to dobre dopadne!

neprihlasena Inka

• Citovat
  • Upravit
12600
3.4.06 14:42

Sutko, ja taky mam tu zkusenost, ze syn „mlati“ ve vzteku nebo unave hlavou, vetsinou teda do zeme. Je to teda spis jenom „jako“, aby se moc nebouchl, ale dela to tak od 7-8 mesicu dotedka (20mesicu) nekdy, ted spis mlati rukama a nohama. Neurolozka rikala, ze je to povahou (je vztekloun po mne bohuzel), ze na nem neni nic neurologicky „spatneho“.
Ale nevim jak to u vas vypada, jestli si tim vylozene ublizuje, tak bych urcite konzultovala neurologa, nebo detskeho psychiatra. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 15:01

ale tak zle to zas neni - on se bouchne, rozplace se, ja ho pochovam, on se zklidni a pri dalsi unave( treba za 10 minut) to zase udela.vzdy je to az odpoledne, cili ja se pak musim snazit ho natolik zabavit, aby to nedelal, Ale naposledy jsme o¨dnekud jeli v kocarku a to mne dost vydesilo, protoze nebylo mozne poslednich 30 minut je, neb se poradmlatil a z kocarku jsme ho vzit nemohla…

proste je mi ho lito, ze si ublizuje. neni to tak, ze by se 10 minut mlatil.. Ale presne vim, ze kdyz jde k futru, ze je unaven a ze bude boule:-)))

Na psychiatra ani neurologa to asi neni, uvazoala jsem i o tom, jestli ho neboli hlava, nez se zacne mlatit, ale to by mel asi jine priznaky.

proste je unavený a neví, jak z toho..
tak diky Sutka

• Citovat
  • Upravit
2434
3.4.06 16:14

Ahoj Sutko,
myslím, že sis odpověděla sama - mrňous je unavený a neví jak si pomoct. Obě moje děti to dělaly, Míša víc, je to palice tvrdohlavá takže nejen při únavě, ale i ze vzteku. Ale netrvalo to období dlouho, sotva pár týdnů. Taky byla opatrná, bouchla se o zem nejdřív míň, podruhé víc a to už bolelo tak toho nechala :roll: Vítek tohle zkusil snad dvakrát a bolelo to tak to nedělá :lol: Zato má účinnější zbraň při vztekání - přestane dýchat… Takže zavřít do jiné místnosti a nechat vyvztekat je nemožné. Doufám, že i tohle jednou přejde.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 22:32

Ahojky, můj malej to dělá taky. Ale ten vyloženě ze vzteku Když je unavený mlátí mě:-) Psycholog poradil, nechat ho být a vůbec si ho při těch záchvatech nevšímat. ale zavírat do jiné místnosti nedoporučil. Prostě ho úplně přehlížet. První syn byl úplně jiná povaha, tohle od něj vůbec neznám,takže výchovou, nebo vlivem rodičů to není. Jsem z toho vyřízená, ale nedá se nic dělat, musíme to vydržet. Ono je to přejde.
Pevné nervy!!! Eva

• Citovat
  • Upravit
76
5.4.06 11:40

Ahojky,

souhlasím s Evou - dělat, jako že to vůbec nedělá :) Matěj to dělá taky, většinou ve vzteku. Ze začátku to byly rány, že jsem myslela, že mu musí rupnout lebka, ale když jsem vypozorovala, že je to jenom tehdy, když mu na něco řeknu NE, tak jsem si toho přestala všímat, nechala jsem ho pobrečet, klekla jsem si k němu a řekla mu, že takovéto bolístky s ním řešit nebudu a že mu je nikdo nepofouká a po chvíli jsem ho vzala do náruče, řekla mu, ať už to nedělá a postavila jsem ho. První dva týdny mi tato metoda učení lámala srdce a on pořád zkoušel, jestli ho fakt nevezmu, když se takto praští, ale ustála jsem to a výsledek je, že už to nedělá tak často a hlavně tak intenzivně - už se jenom tak trochu dotkne stěny, aby si jako ulevil :)) A myslím, že s tou únavou to bude stejné - zřejmě se s tím nedokáže vypořádat a ty mu musíš pomoc tím, že mu osvětlíš, že toto není ten nejlepší způsob řešení a zřejmě tím, že vidí tvůj velký zájem, když toto udělá, nemá ani tendence toho nechat.
Každopádně přeji, ať to brzo přejde a pevné nervy :) Asi si musíme víc uvědomit, že už nemáme malá nemohoucí miminka, ale osobnosti, které se formují a hledají mantinely na všech stranách :)

Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.06 12:05

diky za rady a mate pravdu - uz to nejsou mimina- vcera jsme ho konecne dala ostrihat a dvakrat jsme u toho brecela- jednou, kdyz mi kadernice rekla, kolik za to chce( stalo to 80KC a netrvalo to ani lo minut!!! to bych chtela mit taky takove penize, jenze doma bych ho neostrihala, je jak na pero, neposedi ani chvilku, i v noci cestuje vpostylce) a pak kdyz jsem videla, jak se zmenil - proste je to kluk ulicnik a ne mimino. ach, ten cas tak leti.. ja chci zase mimi( to mne bere to jaro:-))) pa a diky vsem S.

• Citovat
  • Upravit
832
24.5.15 08:15

Ahoj vsem, obnovuji diskuzi, potrebovala bych poradit. Nas prcek 10 mesicu je hroznej vztekloun. Posledních par dni, když mu na něco reknu a ne nebo ze něco nesmí, tak zacne vztekle ječet. Ale hlavne zacne mlatit hlavou o podlahu az ma na cele červenou modrinu. Myslite ze to mam nechat byt nebo se poradit s doktorem. Nebo mu v tom mam bránit? Nevim si rady. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.5.15 08:32

V 10m? no potes… :lol:

mi to delala teda az starsi ditko, u toho mladsiho jeste muzes lip zabranovat, treba ho fouknout do postylky, tam si neublizi. v tak malem veku to bude ciste podvedoma reakce - nezpracuje emoce, tak flakne hlavou, asi s tim nic moc nenadelas.

kvuli ceho tak treba vyvadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
24.5.15 08:44

@Ali-Ali - no třeba když je on poobede tak se jdu najist ja, mam něco co on ještě nemůže tak mu reknu ze ne a on to udela. Nebo mu reknu ne na to, ze nemůže vykramovat celou krabici s hygienickejma potrebama. Kdyz ho chci na chvilku sundat z pracky, když je o ni oprenej abych ji mohla naplnit. Proste když mu reknu na něco ne. Ale ted se teda predvedl, dela to i kdyz mu nejde něco podle jeho predstav. Chtel polozit slonika na krabici s hrackma, porad mu padal dolu tak se zacal vztekat a mlatit hlavou o zem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21504
24.5.15 08:59

@kacikhanz no, obávám se, že s tím nic moc nenaděláš. mě tohle vyváděl mladší v období vzdoru cca v roce a půl. Pokud tvůj začíná už v 10 měsících, tak tě nechci strašit, ale asi se máš na co těšit. Zkus se poptat u doktorky, ale asi taky nic moc neporadí. jen minimalizovat úrazy a víceméně nejlépe zabíralo si vztekajícího se dítěte vůbec nevšímat. u mého ve starším věku pomáhalo taky suše konstatovat, že bude mít modřiny a bude ho to bolet. ale tvůj je ještě prcek, tohle vůbec nepochopí…
jo a pak házení vzteklé rybičky na břicho ze stoje je taky lahůdka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
24.5.15 09:15

@nozu - no, je mi jasny ze to bude peklo. :( na bricho uz sebou taky umi hodit, ale dela to ze ctyrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.5.15 09:28
@kacikhanz píše:
@nozu - no, je mi jasny ze to bude peklo. :( na bricho uz sebou taky umi hodit, ale dela to ze ctyrech.

taky to nemusi byt do budoucna zle, mozna si tim projde ted a pak bude klidnejsi nez jine deti.

jinak u nas fakt pomohlo jen delat, ze to nevidim. maly dokonce parkrat kdyz svihnul hlavou o zem a ja se divala jinam, tak za mnou prisel a daval mi ruku na celo…
jenze myslim, ze v tech 10m to jeste nedela kvuli publika, ale proste to je jeho prirozena reakce. takze asi jedine fakt zabranovat, zvednout, ale nelitovat, neutesovat, jen zklidnit (pokud mozno).

s tim slonikem to znam, to bys mela videt ty sceny, kdyz malemu padaly kostky, kdyz chtel neco postavit :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
24.5.15 20:25

@Ali-Ali - taky me napadlo ze mu zkusim rikat au, kdyz to bude delat. On uz vi ze au je treba trouba, ze tam nesmi, ze to boli. :nevim: Uvidim. Kazdopadne diky za rady. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí