Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
jiřík ještě donedávna pěkně jedl a to:
snídaně- půlku krajíčku chleba
svačina-jogurt
oběd-zelenina s masem atd…
svačina- ovoce
večeře- kaše
druhá večeře - mlíčko
nyní:
snídaně- pár kostičkek chleba (asi 5ks)
svačina-tak půlku jogurtu
oběd-tak jako dříve (ale musím mu ho dát o hodinu později)
svačina-ovoce
večeře-2lžičky kaše, 3kostičky chleba
druhá večeře-mlíčko
je pravda, že byl Jiřík nemocný, ale už 14dní nejí tak jako dřív. Vím, že kdyby měl hlad, tak se ozve, ale nemá vůbec na nic chuť a do všeho ho musim skoro nutit.
Trošku se mu bělá dáseň u špičáku, který ještě nemá. Mohlo by to být zubama? Prosím Vás máte některá taky podobnou zkušenost?
Děkuji za vaše odpovědi
Jana
klidne. ten muj taky ted neji a svadim to tez na zuby- chce jen hryzat syrovou mrkev a pak to plive- asi si tim ulevuje v tom prorezavani zoubku. takze vydrz- ja zjistila, ze je ochoten jist jogurt a pribinak, takze kdyz je nejhur rano a vecer ma mleko, pak dopo a odpo kasi a pribinak nebo jogurt, zcela odmita teple poledni jidlo a od vseho si tak jen tak dobne( 13 mesicu, klubajici se 8. zub). pa a pevne nervy
ahoj Jani1,
byla jsem na tom stejně jako ty, Luky nechtěl žádnou zeleninu ani ovoce, jedl jen jogurty a pribiňáčka a danio tvaroh. Začala jsem mu dávat vitamíny , ptprože jsem už měla strach,aby mu něco nechybělo.Zkoušela jsem to tehdy různě, zabavit hračkama při jídle, televize dokonce jsem mu oběd /zeleninku a maso / dávalo do jogurvových kelímků, ale stajně to poznal, že to prostě není jogirt a nechtěl to.
Psala jsem i tady do diskuze a holky říkaly,že to prostě po race tak bývá,že batolata jídlo brzdí v hraní, pak že to můžou být zoubky a že prostě to tak bývá,že někdy třeba ten týden nejí to a druhý zase něco jiného.
po 3 týdnech zase cpal jen ovocné přesnídavky,jogutr nechtěl ani vidět, pak dá val přednost zelenině apod.
Někdy byl celý den jen na kukuřičných křupkách a kojení.
Tak si vůbec nedělej hlavu a to co píšeš,co Jiřík sní je určitě dost,kdyby měl hlad NEBOJ určitě to dá najevo.
Tak pevné nervy, uvidíš že za chvíli to zas bude ok!
Pa Petra a Lukášek
Ahojky,
já bych to také neřešila, obzvlášť po nemoci. Kubíček také má období kdy jí a období kdy nejí skoro nic, nebo chce jen přesnídávky, či tvaroh atd. Sice mi tchýně říká jakej je nejedlíka jak její děti jedli vše. Ale na to jí vždy odpovím, každé dítě je jiné. Když tu teď byla a starala se o Kubu sama poznala, že mu prostě neporučí.
Holky díky moc za odpovědi. Jsem ráda, že je to „normální“. Díky moc.
Jana