Mléčná dávka v roce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lilibeth
3.1.13 22:36

Mléčná dávka v roce

Kolik mléka a mléčných výrobků by mělo sníst/vypít roční dítě?
Jaká je jedna mléčnná dávka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
3.1.13 22:52

V roce by podle mojí doktorky měla denní dávka mléka činit cca 0,5 litru nebo nahradit mléčnými výrobky.
Podle zastupující doktorky minimálně litr UM a 2 mléčné výrobky, tak si vyber :mrgreen:
Jednu mléčnou dávku bych viděla podle spotřeby dítěte. U nás to je třeba 1 jogurt (cca 150-200 g) nebo 250 ml UM.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
3.1.13 22:54

Aha. Takže zase víme prd :mrgreen:
Malá dostává cca 2× 250ml UM a jednou za dva dny jogurt (nebo domácí tvaroháček). Bojím se aby to nebylo málo.

• Citovat
  • Upravit
1962
3.1.13 22:55

Stanovuje se cca 500ml denne, pricemz jedna porce je cca 200-250ml. Patri tam mleko (UM, MM), jogurty, kase, tvarohy, proste vse mlecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.1.13 22:57
@Lilibeth píše:
Aha. Takže zase víme prd :mrgreen:
Malá dostává cca 2× 250ml UM a jednou za dva dny jogurt (nebo domácí tvaroháček). Bojím se aby to nebylo málo.

Podle mě to je dobrý. Teď se většinou uvádí těch 500 ml.
Prckovi je 13 měsíců a denně má 450 ml UM + ten jogurt, domácí Lipánek, Cottage, Lučinu na chleba, mléčný koktejl, občas kaši.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
3.1.13 22:58
@Jaja157 píše:
Stanovuje se cca 500ml denne, pricemz jedna porce je cca 200-250ml. Patri tam mleko (UM, MM), jogurty, kase, tvarohy, proste vse mlecne.

Někde jsem zahlédla (ale bylo to u menšího dítěte) takovou tabulku, že:
mléčná dávka je buď 200ml mléka nebo x g tvarohu nebo x g jogurtu nebo x g tvrdého sýra.

• Citovat
  • Upravit
LL
1057
3.1.13 23:18

Na krabici s UM je psáno: min. 500 ml denně. To dodržujeme, ne že bych jela podle návodu, ale malý to tak má (2× denně 300 ml) a pak občas jogurt, občas kaši, lučinu, tvr. sýr. Netrápí mne to. Myslím, že tím UM máme dávku splněnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.1.13 07:08

Tak mělo by mít prý 500ml mléka či mléčných výrobků. No u nás to bude 0 denně, neboť mladej cokoli z mléka odmítá pozřít. Takže tabulky jsou k ničemu, nechce se jimi řídit, lotr jeden :mrgreen: @Lilibeth to jsem někde taky viděla, a zajímalo by mě to… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.1.13 09:33

Kolik by mělo vypít podle tabulek já přesně nevím, ale povím jak je to u mojí roční dcerky, ta za den vypije ráno 200-270ml UM, k odpolední svačince má buď bílý jogurt nebo tvaroh a k večeři má kašičku. Ale starší dcera v jejím věku už nemohla samotné mléko ani citít, jediné v čem jsem ho do ní dostala bylo večer v kaši a jinak měla jednou denně jogurt a obě jsou spokojené :) (Jinak toho je můj první příspěvek, tak se omlouvám, jestli to vložím někam kam nemám :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
3.1.14 11:38

Taky mě tohle téma zajímá. Mám roční dcerku, UM nevypila nikdy víc než 120ml a to byla sláva. Dnes už mléko odmítá úplně. Ráno dostane 140g jogurtu (většinou bobík nebo bribiňák)a večer má velkou misku kaše Hami. Někdy sní jogurt i odpoledne. No a teď k tomu, co mě trápí, má jen 4 zuby. Někde jsem četla, že pokud dostává málo mléčných produktů, tak to může způsobit opožděný růst, přijde mi to jako kravina. Násilím do ní cpát nic nebudu. Jo ještě jí sýry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí