Mléčná krupice - od kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
559
9.8.13 10:58

Mléčná krupice - od kdy?

Ahoj všem. Hledala jsem názory různě po netu a nenašla. Od kdy byste dávali dítěti mléčnou krupici? Takovou tu kupovanou v kelímku? Dávám jí 8 a půl měsíčnímu synkovi (tu natural a dávám do ní ovoce či přesnídávku nebo jen tak samotnou) a hrozně moc mu to chutná. Nikdy neměl na nic žádnou alergickou reakci (jen po rýžových kaších trpěl pár dní na zácpu). Byl do půl roku plně kojený a dnes jsme na pouhých 2 kojeních za den, víc nechce :-( tak se pořád trápím tím, zda má dost mléčných výrobků. Bílý jogurt zrovna moc „neprožívá“… Na téhle krupici, ale stejně tak na mléčné rýži, je psáno ve složení vejce a nevím, jak to se tím bílkem, ale ten by se asi měl až po roce? No ale taky vlastně dáváme občas Matyldu (a to na doporučení naší dětské lékařky) a tam je tvaroh a ten se taky doporučuje až od roku. Jen se chci ujistit, že nejsem sama, kdo to takhle má. Díky všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1025
9.8.13 11:06

Tak náš mladej bílé jogurty taky zrovna ze začátku nemusel, takže jsem skoro hned začla s ovocnýma a vanilkovýma. Ale dávala jsem teda pouze bílou nebo ovocnou Hollandii jogurt a pak lipánka a někdy ovocný tvaroh od Madety. Nic jiného jsem nedávala a nedávám ani dnes (16 měsíců). Občas teda třeba Floriana, když někde jsme a nemají v obchodě kvalitní jogurt. Ale mléčnou rýži ani mléčnou krupici nedávám. Je tam spousta stabilizátorů a modif. škrob atd. Jogurt to ani nevidělo. Snažím se dávat buď kvalitní jogurt s jogurtovou kulturou a nebo teda kvalitní tvaroh. Nic jiného. Myslím, že ta mléčná rýže ani krupice mu nic moc nedá :( A to nejsem žádná bio matka, zhruba od roku jí mladej skoro vše, jen na ty jogurty si dávám pozor, protože 80 procent výrobků co se na našem trhu prodává jako jogurt, tak jogurtové kultury ani nevidělo, natožpak aby je obsahovalo. Jo a jinak jak kolem toho osmého měsíce bílej jogurt nemusel, tak teď ho zblajzne s chutí, střídám mu to, 3× týdně bílej, 4× týdně ovocnej.

Příspěvek upraven 09.08.13 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
9.8.13 11:07

Neštuduj a dávej, ta miniaturní stopa po vejcích mu nijak neuškodí :lol: Zkus ovocné jogurty, bílé mi kluk taky nejedl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.8.13 11:11

http://www.chemievjidle.cz/…ahoda-muller Přečti si složení třeba tohoto. E407 a hlavně E120… Malýmu cvrčkovi bych to vůbec nedávala, natožpak denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.8.13 11:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.8.13 11:14

Spíš bych pomíchala ty bílé jogurty třeba s přesnídávkou, ovocem, nebo dávat nějaké kvalitní ovocné jogurty, tyhle „mléčné“ výrobky dávám občas, jako „dobrůtku“, mimino bych tím nekrmila.
Nevím, kdy jsem dala poprvé, myslím, že až někdy po druhém roce…
Do té doby jogurty nebo Tvaroháček, po roce Lipánek, ale ten dělám domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
9.8.13 11:14
@Kamila Jakub píše:
Tak náš mladej bílé jogurty taky zrovna ze začátku nemusel, takže jsem skoro hned začla s ovocnýma a vanilkovýma. Ale dávala jsem teda pouze bílou nebo ovocnou Hollandii jogurt a pak lipánka a někdy ovocný tvaroh od Madety. Nic jiného jsem nedávala a nedávám ani dnes (16 měsíců). Občas teda třeba Floriana, když někde jsme a nemají v obchodě kvalitní jogurt. Ale mléčnou rýži ani mléčnou krupici nedávám. Je tam spousta stabilizátorů a modif. škrob atd. Jogurt to ani nevidělo. Snažím se dávat buď kvalitní jogurt s jogurtovou kulturou a nebo teda kvalitní tvaroh. Nic jiného. Myslím, že ta mléčná rýže ani krupice mu nic moc nedá :( A to nejsem žádná bio matka, zhruba od roku jí mladej skoro vše, jen na ty jogurty si dávám pozor, protože 80 procent výrobků co se na našem trhu prodává jako jogurt, tak jogurtové kultury ani nevidělo, natožpak aby je obsahovalo. Jo a jinak jak kolem toho osmého měsíce bílej jogurt nemusel, tak teď ho zblajzne s chutí, střídám mu to, 3× týdně bílej, 4× týdně ovocnej.Příspěvek upraven 09.08.13 v 11:07

Díky za názor :) právě proto, že v té krupici nejsou žádné bifidobakterie, tak proto jsem zařadila občas aspoň tu Matyldu, protože tam právě nějaké množství je, nebo teda aspoň být má… Takže tu krupici budeme asi dávat jen výjimečně a budu ty bílé jogurty zkoušet zas za nějaký čas. On mi právě nebaští moc ani bílý jogurt s přesnídávkou. Dneska jsem mu tam teda nedala domácí přesníďu, ale kupovanou od Hello, která je šíleně sladká, ale s tou mi teda ten bílý jogurt zblajznul a ještě chtěl i nášup. lumpík jeden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
9.8.13 11:16
@araw píše:
Neštuduj a dávej, ta miniaturní stopa po vejcích mu nijak neuškodí :lol: Zkus ovocné jogurty, bílé mi kluk taky nejedl. :palec:
:) budu zkoušet, snad se odpor brzy prolomí  :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.8.13 11:20
@Lucinka84 píše: :) budu zkoušet, snad se odpor brzy prolomí :lol:

Můžeš vyzkoušet i jiný bílý jogurt. Malá teď začíná odmítat Hollandii, ale jiné sní ráda. Tu mléčnou krupici ani nevím, jakou máš na mysli. Nikdy jsem jí nekupovala. To už bych jí radši udělala instantní klasické kaše, které obsahují UM nebo kam se UM přidává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
9.8.13 11:21

@Lucinka84 Nevím, jestli to může takovej prcek, ale vím, že neteřince strašně chutnala bílá hollandia s domácí marmeládou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
9.8.13 13:59

@Lucinka84 Jojo, mě ten bílej taky nesnědl ani s ovocem. Nastrouhala jsem jabko, hrušku, mixla tam hrozny, meruňky… Nic. I tak to bylo moc kyselý. Tak jsem buď přidala trošku třitnovýho cukru, nebo domácí marmeládu, to mu pak jelo. A pak už jsem se na to vyprdla a začla mu dávát jogurty normálně ovocný. A jak říkám, teď si s chutí s ní i ten bílej a miluje obyč, neochucený tvaroch :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí