Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Rychlootazka - muzu udelat mlecnou ryzi z jasminove ryze?
@ne-silenamatka Akorád teda, když jí dělám z nějaké tvrdší ( třeba klasická dlouhozrná) tak to dělám jeden díl vody, dva díly mlíka. Když se to vyvaří a rýže není měkká, opět. Ony ty rýže -ani nevím která ktomu je přesně určená- některé jsou prostě tvrdé a i třeba basmati mi trvala dýl. Takže já to ředím. Po uvaření ještě nechám odstát a až pak to přendavám. Ona se dosákne ![]()
Neni moc aromaricka na mlecnou ryzi? Tedy za me pro dite je.
Ale samozřejme udelat to jde.
No u jasmínové jde spíš o její aromatičnost… jinak optimálně z kulatozrnné rýže se dělá mléčná.
Nevhodná je samo parbol. a jiné „neloupané“.
Ale jasmínová rýže není jasnímová podle toho, že voní jasmínem, ale že pochází ze země (státu nebo města-nevím) Jasmín…
@avm3 je trochu cítit(nevím čím, ale je
) Nebo teda přišlo mi to. To je jako basmati. Tu taky od normální klasiky poznáš
Ja myslim, ze uplne vhodna neni. S arborio ryzi by byl vysledek asi lepsi. Jasmina nepusti ten slem nebo jak se tomu rika.
Když jinou nemáš, tak můžeš, ale nebude to úplně ono. Kulatozrnná je určitě lepší.
Moc diky - jinou sem doma nemela a jit do marketu se mi nechtelo.
No ono to je stejne jedno, pac potizista se ji ani nedotknul ![]()
@avm3 jasminova je pro me docela aromaticka, chutove dost vyrazna. Navic je takova tvrdsi mene oslizla. Ke kureti vyborna ale jako nlecna ryze si myslim nevhodna.. ![]()