Hrachová polévka

2199
29.5.14 12:03

hrachová polévka

:nevim: zdravíčko kuchařky :) já teda osobně nějak extra nejsem…
Ale dnes jsem chtěla udělat poprvé hrachovou polévku jenže jsem zapoměla nechat odmočit a potřebuji oběd do 2 hodin hotovej :( Jdu pak do práce :pocitac: myslíte, že bude stačit půl hodinky nechat odmočenej? Právě všude čtu recepty jinak :!/ já chtěla jen brambor hrách a párek nějáké rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
29.5.14 12:06

Hrách se uvaří i bez namáčení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.5.14 12:08

Hrách namoč a hrachovku udělej zítra. Za dvě hoďky zvládneš z brambor a párků a cibule a koření frankfurtskou polévku nebo buřtguláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.5.14 12:09

Hrachovku nedelam, ja radsi cockovou. Vychytrale si kupuju cervenou loupanou pulenou. Nenamacis, jen to prsknes do osolene vody a za 10-15 minut jr hotovo (podle znacky). Pro me je cocka a hrach totez :mrgreen: Varim to, co je min pracne, zadna velka kucharka nejsem :mrgreen: Takze pro priste ti vrele doporucuji cockovou polivku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
29.5.14 12:12
@Anonymní píše: :nevim: zdravíčko kuchařky :) já teda osobně nějak extra nejsem…
Ale dnes jsem chtěla udělat poprvé hrachovou polévku jenže jsem zapoměla nechat odmočit a potřebuji oběd do 2 hodin hotovej :( Jdu pak do práce :pocitac: myslíte, že bude stačit půl hodinky nechat odmočenej? Právě všude čtu recepty jinak :!/ já chtěla jen brambor hrách a párek nějáké rady :nevim:

tak se vyprdni na hrách a kup v obchodě mraženej hrášek a udělej polévku z něj. Je to mnohem lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
29.5.14 12:14

Souhlas s @mejdylko, taky dělám jen z mraženého. Je to za čtvrt hodiny hotové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
29.5.14 12:15

My dnes máme hrachovou kaši z hrachu namočeného půl hodiny. Jinak se prý luštěniny rychleji uvaří když se přidá lžička sody. U hrachu a čočky je to ale zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.14 12:16

Holky jenže já už do obchodu nepoběžím musím se chystat do práce a chtěla jsem překvapit hrachovou polévkou :D Myslíte, že když to hodím do vody povařím do změknutí, že to bude to samé? A nebo mám udělat tu frankurtskou? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.14 12:17

@BaraF tu jsem ještě nedělala, ale našla jsem už recept, tak ted nevím co :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9950
29.5.14 12:25

Nikdy nemáčím, dám do tlakáče a za pár min hotové..jaký pak caviky s vařením 8)..tak ať se povede a nespálí, nezapomeň přilívat vodu..hóódně vody :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
29.5.14 12:26

Holky, ale ze zeleného mraženého hrášku je úplně jiná polívka.
Jinak hrách se uvaří i nenamočený, jen to trochu dýl trvá. Neviděla bych v tom žádný problém, dej to hned vařit a určitě to stihneš.
Já teda nedávám brambor, dávám jen hrách, osmažený párek a cibulku a majoránku a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.5.14 12:26

V papiňáku se to uvaří i bez namáčení, tak za půl hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
29.5.14 12:28

A jaký máš hrášek? Jestli žlutý, tak ten se namáčet nemusí, normálně se uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.14 12:29

@Teeny jo žlutý, ale tak nechám to na zítra tedy a dělám tu frankfurtskou :) jinak děkuji ženy :*

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.14 12:32

Holky pouštím se do té frankrůrtské :) a langošů, tak doufám, že tostihnu těsto už je :) :palec: dělám podle Ládi Hrušky z toho jogurtu, tak uvidíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii