Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky, nevíte čím to muže být že v bazénu máme pořád jakoby mléčnou vodu?? PH i chlor se zdají byt o.k. já už fakt nevím ![]()
pískovou, myslim. to je taky vše seřizený, meli jsme to kaput a tak před tydnem tam byla firma to udelat. pisek proplachujem, už jsem i přemyslela nad tím savem na bazény, ale abych to neskonila jeste vic. se tam snad letos nebudem koupat ![]()
a měnili jste písek v té filtraci? My jsme měli podobný problém, mléčná a trochu zabarvená do hněda, ale měli jsme malou kartušovou filtraci, tak jsme ji vyměnili a bazén jak na koupališti ![]()
Jinak nevím, se Savem bych to nepřeháněla, to taky není výhra…
Loni jsme s tím taky bojovali. Nejvíc se mi asi osvědčilo to hodně přechlorovat. Letos se snažím udržovat chlor v trochu vyšší koncentraci než je doporučená a voda je perfektní. Ještě mě napadá zkusit vločkovač.
já nevim myslim že tou filtrací to nebude a co to znamená kartušovaná??
a co jinýho by to ještě mohlo zpusobovat??
jako dát tam víc chloru? aby to zase nevadilo malýmu, ale zkusit to muzem, já uz jinak fakt nevim
vločkovač mě nenapadl ![]()
aleesha píše:
Loni jsme s tím taky bojovali. Nejvíc se mi asi osvědčilo to hodně přechlorovat. Letos se snažím udržovat chlor v trochu vyšší koncentraci než je doporučená a voda je perfektní. Ještě mě napadá zkusit vločkovač.
kartušová filtrace je obyčejná, jenom s filtrem jako do vysavače
písková je výkonější a samozřejmě se pískem voda daleko lépe pročistí… Ještě mě napadá snížit Ph, mléčná voda je většinou z vysokého Ph
A jak dlouho filtrujete?
Sava bych se nebála. My používáme jen Savo a tablety.
Mléčná voda je při velké frekvenci koupání u nás, pomáhá filtrovat, co nejvíc.
My filtrujeme taky hodně (my tím totiž ohříváme přes solár) ![]()
Víc chloru mým dětem očividně nevadí, snažím se je pak dobře osprchovat. Malé to dokonce kupodivu dělá dobře na ekzém ![]()
A to pH nevím - my míváme (vlivem kyselých dešťů či co
) spíš nízké a musíme ho uměle zvyšovat ![]()
filtrovat, filtrovat a zase filtrovat. Když se koupem, běží čistička skoro celý den. Pokud se nekoupem, tak určite 3 hoďky. A od té doby, co kupuju kombinované tablety (je tam vločkovač, chlor, protiřasák) v Bauhausu (5 kg za 920 Kč), tak nemáme jedinej problém a vodu jako křišťál!!!!Ty tablety to jakoby vysráží na dno a pak jen vyluxovat (pokud se koupem,tak každý den před koupáním),určitě pomáhá i vysavač, máme poloautomat a je o 1000% lepší, než ten ruční.
A to dáváte vodu z vodovodu nebo ze studny? A jaký je v ní obsah vápenatých sloučenin? Mě totiž napadají pouze dvě možnosti: buď se tam nějakým chemickým pochodem vytvářejí polorozpustné vápenaté sloučeniny nebo se tam dostaly baktérie mléčného kvašení. Asi jako když děláme kvašené okurky.
vodu dopoštíme z vodovodu a filtrace beží už skoro tyden
no zkusíme znova vše přemerit . už mě to fakt S*** ![]()
Na webu jsem našla toto:
Voda je mléčná a kalná (koloidní organické nečistoty) Řešení: šokové zachlorování buď chlorovým granulátem nebo rychlorozpustnými tabletami, srovnáme hodnotu pH a za 24 hod. přidáme vločkovač. Necháme zapnutou filtraci. Doporučuje se částečně vyměnit voda.
ty jsi hodná, že jsi mi to našla. já pořád hledam a pořád nic normálního
tak díky, vyzkouším asi až na vypouštění vody, to by jsme se snad letos nedoplatily ![]()
Lasicka píše:
Na webu jsem našla toto:Voda je mléčná a kalná (koloidní organické nečistoty) Řešení: šokové zachlorování buď chlorovým granulátem nebo rychlorozpustnými tabletami, srovnáme hodnotu pH a za 24 hod. přidáme vločkovač. Necháme zapnutou filtraci. Doporučuje se částečně vyměnit voda.