Mléko v rohlíku? Dcera s ABKM

2418
31.10.13 14:13

mleko v rohliku?

Holky, prosim o zkusenosti, doma mam dcerku s ABKM a zatim plne kojim, drzim nemlecnou dietu a uz mi z toho trochu hrabe :-) jim porad dokola jen jeden chleba, protoze i v obyc sumave je mleko. Nevite, jestli je v tech klasickycu bilych rohlikach mleko? Zkousela jsem se zeptat, ale prodavacka na me cucela jak kdybych zrovna spadla z visne. Mne syry, maslo i jogurty strasne chybi, rikam si, ze to delam pro milacka, ale obcas uz mi z toho sibe. Jak dneska, sla jsem si pro svacinu a nakonec jsem to nejedla, proste mi ten chleba leze i usima. Pecu si doma piskot a matlam marmeladou, abych to mohla stridat. Jinak pokud mate zkusenosti s nemlecnou dietou… chytry rady sup sem s nima :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
31.10.13 14:16

S nemléčnou dietou zkušenost nemám ale co takhle zkusit doma upéct si chleba nebo rohlíky?(domácí chleba mám mnohem raději než kupovaný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
31.10.13 14:17

Zkus se kouknout v Kauflandu. Mají tam u pečiva seznamy co v čem je. Podle mě, by v rohlíku mléko být nemělo, ale 100% to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.10.13 14:18

@Janha Zkušenost (naštěstí) nemám. Ale zkoušela jsi místo sýra třeba tofu, nebo sojové jogurty a mléko? On to asi žádný zázrak nebude, ale alespoň by si měla změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.10.13 14:21

@Svistice tak, tak v DM prodávjí spoutu těhle výrobku ze soji mlíka a tak sláva to nebude ale je to asi o zvyku a pořád lepší než nic, tak upéct třeba rohlíky doma a místo klasického mléka dát sojové :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.10.13 14:22

@cizova no rada dobra :-) jenze mam doma 3m zavislaka, ktery mi neustale visi bud u prsu nebo na ruce, ma silny reflux a „posadit“ ji do lehatka i za hodinu po kojeni znamena vsechno ven a jsem s ni sama, takze jsem rada, kdyz si zvladnu uvarit a vyprat :-D az bude prdola vetsi hodlam pecivo pect doma, ale ted se priznam, ze skoro nic nestiham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.10.13 14:24

@Janha zkus na to mrknout ono ty rohlíky jsou fakt hodně rychlé. Za 5 minut máš udělané těsto úplně s přehledem pak to umotáš a za 20 minut je to upečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.10.13 14:25

@Svistice v tofu je taky mleko :-( a sojove vyrobky taky nesmime, protoze je soja jeden z nejsilnejsich potravinovych alergenu vubec… ono se prodava ryzove i obilne mleko, ale to jsem nedala, mne to chutna jako kdybych rozredila skrobovou moucku vodou :-/ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.10.13 14:26

@Aspera dekuju moc za tip, zkusim se tam poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
31.10.13 14:28

@Janha tak já peču chleba který zadělávám z droždí, je zadělaný do 5 minut, pak hodinu kyne, trošku ho přemíchnu a hodím na plech pod utěrku na dalších cca 20 min než se vyhřeje trouba, pomažu vodou a hodinu peču…celkové starání se kolem něj je cca 15 minut dokupy takže se to dá :pankac: ale víc jak těch 5 minut nárazově u něj nestrávíš což se dá udělat když prcek spí(aspoň já to tak dělala :mrgreen: že sem zadělávala když usl a než sem dávala do trouby tak se probouzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
31.10.13 14:29

@Elen8 ok, tak vyzkousim pohledat recept, soju nemuzeme, je to jeden z nejvetsich potravinovych alergenu a diky alergii na bilkovinu kravskeho mleka nemuzu ani ja potraviny, ktere muzou vyvolat alergiii, krom arasidu je to i soja… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
31.10.13 14:32

Také jsme měli abkm, v běžné šumavě by ale mléko ani syrovátka být neměla :think: ale záleží na pekaři, v balených krájených ale bývá.
stejně tak by nemělo být v rohlících.
jedinou jistotu ale budeš mít když se zeptáš od koho berou pečivo a dotážeš se přímo v pekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631

Kamarádka ji držela a jedla jogurty, sry z ovčího, kozího mléka. ;)

Tak vyzkoušej, třeba to bude o mnoho lepší a i ty si pochutnáš.

Jinak u nás ve zdravé výživě těchto produktů mají hodně a i s různými dochuceními.

Příspěvek upraven 31.10.13 v 14:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062

@Janha tak to je děs, ale já myslím, že když tam přidáš vodu, tak je to jedno, já stejně moc nevěřím že v supermarketech kde prodávají rohlík za „korunu něco“ rohlík viděl mléko, ale je jasné, že Ti to nikdo neřekne, nebo bude trvdit jak tam mléko je protože chtějí dělat poctivky, ale riskovat to se nedá, to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
31.10.13 14:36

Některým dětem se silnou abkm může vadit i mléko kozí nebo ovčí…chce to vyzkoušet pokud poznáš jaký vliv to má na mimčo.
určitě tě poučili že se má dávat bacha i na vejce, často vadí také :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna