Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hm, tak to nevím, mě mlezivo teklo až dýl v těhotenství, až tak v cca v 6.měsíci..
![]()
Mlezivo mi teklo po stisknutí jednou a to, když jsem si těhotenství vsugerovala. Jinak v těhotenství mi začalo téct kolem 27tt. Ale i tak to být známka těhotenství může. Tak držím palce
zalezi na mnozstvi progesteronu, kdyz ho mas moc, muzes mit mlezivo i netehotna, jo a ten hormon brani poceti
Prolaktin způsobuje mlezivo......
tak snad to nebude tvůj případ ![]()
Já to měla také dlouho před prvním těhotenstvím…Možná trochu zvýšená hladina prolaktinu… ![]()
a jak by došlo ke zvýšení, když hormonální profil jsem měla v pořádku??? ( je pravda, že nyní mi ho nedělali, asi před necelým rokem)
Brala jsem 2 dni na udržení těhu Ultrogestan, jinak jiné hormony jsem nebrala
ještě jsem nenapsala, že měřím BT a tu mám i nyní vyšší (ráno 37,3), jinak ovulace probíhá
Tak zvýšená teplota mi těhotenství signalizovala. Kvůli ní jsem měla jisté tušení už od 9 DPO ![]()
Tak to jsi ale nepsala před tím…
takže ted bbudu držet palečky,at je to u tebe příznak těhu ![]()
mě práv minulé také, ale nyní mám ještě docela dost dní do MS a ovulaci jsem měla na konci minulého týdne tj. někdy okolo 13.1.
no a kdybych neměla vyšší BT, tím myslím, po ovulaci do MS, tak by to bylo hormonama to mlezivo???
BT je vyšší po celou dobu od ovulace až do příchodu MS. Klesá teprve v den MS nebo den před ní, takže na závěry podle BT je ještě moc brzy. Mě mlezivo teklo i když jsem těhu nebyla a měla jsem ho pouze vsugerované. Teď v těhu mi teče od 18.týdne, ale pouze minimálně.
Ahojky holky,
mám na Vás dotaz.
Mám klasické příznaky těhu, ale vzhledem k tomu, že jsem si to myslela víckrát, nevím, zda je to pravda.
Jsem unavená, nateklá, žilnatá prsa, občas žaludek na vodě, MS očekávám až 31.1. Jsem po ZT v 7 tt a v lednu jsme se začali opět snažit. První snažení bylo na konci MS, kdy jsem jen špinila, protože zřejmě i první těhu se nám takto zadařilo.
Dnes se mi ale stalo, že mi z jedno prsa vyteklo po kapkách mlezivo (máčkla jsem). Je možné, že by to byly příznaky těhu?
V pondělí půjdu k doktorce, jen mě nyní zajímá, zda jste některá neměla stejné příznaky.
Předem děkuji za odpověď