Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím vás o radu. V říjnu 2010 jsem prodělala kyretáž kvůli zamlklému těhotenství, takže se s přítelem snažíme zase o mimi. Mám pravidelný cyklus 27 dní, vím přesně kdy byla ovulace a tedy logicky i tulení.měla jsem ms dostat před dvěma dny a nic. Stále mě pobolívá břicho jakoby už to bylo na spadnutí. test z ranní moči negativní (samozřejmě mamatest)… Jelikož jsem prodělala už dost hrůzy minule a jsem vcelku strašpytel, obávám se zase. Buď mimoděložního nebo že zase nebude růst tak jak by mělo. Takže bych vás poprosila o pár rad a tak:-) Myslím, že když meškám dva dny, mělo by se na testu něco ukázat, ne? Teplota vysoká stále 37.5. Ještě by mě zajímalo jak to máte s gynekology, já nikdy nebyla ani na krvi, doktor mi minule dovolil přijít až 8 týdnů po vynechání a po revizi se do mě ani nepodíval, ani utz, prostě nic. přitomje hodně dobře hodnocenej od všech ostatních,takže já nevím jestli mě nějak zanedbává…každopádně vím, že volat munemá smysl…díky moc za všechny reakce předem..:_) ![]()
Změnila bych gynekologa…pokud se ti nelíbí přístup, tak ho změň i přes jiné kladné ohlasy…a pak bych si skočila na pohotovost na krev, tam se dělají odběry a výsledek je do hodiny ![]()
ahojky, díky za odpověď. už před tím jsem měla s gynekology negativní zkušenosti, tenhle sice spoustu věcízanedba (asi), ale zase nemám kontakt na nikoho lepšího:-( tu pohotovost asi zkusím, díky
Ahoj, tak určitě bych si teda skočila na tu krev a nebo si zkus koupit jiný testík. S tím gyndr je to na pěst, můj když má blbou náladu, tak je schopnej mi i vynadat a je lepší k němu nechodit, ale když má dobrou, tak je super a poradí. Ale pochybuju, že má rentgenový oči, aby tě nemusel vyšetřovat.
ahoj, a podla coho vies tak presne kedy bola ovulacia?
lebo aj ked mas pravidelne cykly, vzdy sa moze stat, ze sa niekedy posunie ![]()
a bazalna teplota 37,5 mi pride riadne vysoka
nemas problem so stitkou?
Ahoj a co si zkusit zajít do laboratoře na krev jako samoplátce,stojí to kolem 200 a výsledky jsou ještě týž den. ![]()
soldi: Ovulace byla 7. nebo 8. 1. (vím podle ovu testu - 2 tlustý čárky, předtím lehčí…) a s tou bazální teplotou, já ji teď měřím několikrát denně a 37.5 je to jen v pochvě, pod paží normální 37.5, takže to by mohl být signál těhotenství, ne? kdyžmám vpodaží normální teplotu, neměl by být problém se štítnou, ne???
pokud to do pondělí nedostanu, půjdu někam do laborky asi… ještě sem to nikdy nezkoušela, tak uvidím
zakladatelka, ale bazalna teplota je ta, ktoru namerias v pochve hned po zobudeni kazdy den o rovnakom case ![]()
a pri stitnej zlaze je praveze zvysena len tato teplota, nie telesna. ale pokial si nemerala za podmienok, ktore som napisala, tak to nie je bazalna teplota.
a ovulacia moze nastat aj dva dni po pozitivnom ovulacnom teste, cize ak bol pozitivny test 7.1. tak ovulacia mohla byt kludne az 9.1. to by si dnes bola 12-13 dpo- normalna lutealna faza je 14 dni, takze stale mas cas na ms tak den dva ![]()
mozno si tehotna, ale z mojich skusenosti by to uz mamatest ukazal ![]()
jj v podstatě sem to napsala špatně, takže prostě denníteplota… ale ta bazální hned po ránu byla taky 37.5 jinak ji tak vysokou nemám… jen v minulým těhu byla obdobně vysoká.. prosto ty domněnky o těhu
právěže z mých zkušeností by to už taky měl ukázat, proto sem z toho na nervy, protože sem nafouklá jak sud… a nevím na čem sem, břicho mě bolí už tři dny.. s tou štítnou, myslím, že snad ne, byla jsem nedávno na krvi, ikdyž třeba to z toho nepoznali. tak to bych ale měla i jiný příznaky,ne? z toho co sem ted vyčetla na netu, se daj ty příznaky těžko posoudit, unavenej je dnes každej, že a nic jinýho sem na sobě nevypozorovala. tak já nevím, mám jít radši na krev?
co se týče té menstruace, sem si téměř jistá, že něco se děje, protože minimálně 5 let dozadu sem „to“ dostala každý 27 den ráno. takže tohle by bylo poprvé, sem z toho celkem na nervy:-( moc díky, že se mi věnuješ ![]()
stitku mozes mat uplne bez priznakov, u nas v teme vela bab zistilo, ze ma tento problem, len na zaklade BT. okrem ineho, stitka sposobuje prave aj potraty. ak chces mat istotu, chod si dat zobrat krv na hcg a rovno aj na stitku, je to len jeden odber, nic viac ![]()
ale ci si, alebo nie si tehotna, to Ti nepoviem
myslim, ze test by uz mal ukazat. viem, ze takto podobne som sa citila, ked som mala cysticku. nafuknuta, priznaky ako tehotna, BT vysoko, lutealna faza 18 dni, miesto obvyklych 14. potom praskla a prisla normalne ms.
skus pockat este par dni a ak nebude pozitivny test ani nepride ms, chod k dokymu.