Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím jestli je to v pořádku, ale máme to úplně stejně jako vy. A to má dcera 9m. Tak si s dovolením s tebou počkám, co na to moudřejší matky
. Tak jsem zas někomu poradila ![]()
Klárko, a v čem je jako problém? Že pije mléko jen 2× denně? Můj syn pije od 11m 1× denně …
Tak to sem rada, doktorka říkala že je akorat, ale chci vědět jestli to mlíčko by měl mit i přes den, už asi od těch 8,5 měsíců to tak je prostě nechce přes den vystačí mu jídelníček jaký má. ![]()
Když naše začala jíst normální porce příkrmů asi tak od 8.měsíce tak taky měla mléko jen ráno a večer a tak od 12.měsíce už jen ráno, večer nechce. Když má ještě přes den jogurt, sýr, tvaroh nebo kaši tak myslím, že to je dostatečné. Některé děti nechtějí mléko vůbec.
Klarka5 píše:
Ahoj Holky!
Chtěla bych se zeptat, mám 11 měsíčního syna a pije mlíko jen ráno když se vzbudí brzy a večer, jinak na snídani má chleba se sýrem nebo ovocnou kaši dopoledne ma třeba pyré jablečné, potom má oběd, pak spinka a pak ma svačinku a třeba i navíc banán,jogurty,piškoty atd, no a večer mliko 200ml víc by mi nevypil váží 9kg. Myslíte že je to v pořádku? Nedávám mu mlíčko přes den ani by ho nechtěl.
mě ho v 11M pila podobně, jsou děcka, které nepijou už mlíko vůbec… myslím, že je to ok, stejně si ho nedá víc vnutit, tak to nemá smysl řešit, dávala bych mu třeba pravidelně jogurt, ať má těch magických 500 ml mléč. výrobků denně
Holky děkuji
Myslela sem si že nebudu sama že když už má dítě pevnou stravu a přes den ji normálně že to mliko prostě nepotřebuje.
Tak 500ml je to magické číslo!
To jsem ráda, že to vím! Takže 200ml ráno + 200ml večer + 100-150ml jogurtu =
. Tak to jsem v klidu. Děkuji ![]()
Máme to obdobně (11 měsíců). Mlíko dvakrát denně v tomhle věku už je ok, ne? 3 mlíka byly nahrazený jiným jídlem. Nevím, kam by se ještě další mlíko jinam dalo šoupnout, aby to nebylo na úkor jinýmu - taky důležitýmu.
Mléko mu nenuť, ale musíš to vyvážit jinými mléčnými výrobky - jogurt, kaše. To magické číslo platí ![]()
Můj nepil žádné mléko, ale měl dva jogurty a kaši denně.
Ahoj malý má 13měs a asi od roka pije taky ráno a večer.Ráno v pohodě a večer mu ho dám hned jak usne to ho vypije když je vzhůru tak ho do něj nedostanu..myslím si,že je to v pohodě
HOlky, nečetla jsem všechny příspěvky tak sorry, jestli se budu opakovat. Náš malý taky to mlíko púostupně odbourává, ne že by nechtěl, ale jí už normálně. Ale MUDra mi v jedenácti měsících říkala, že krom mléčných výrobků by měl vypít ještě půl litru mlíka. Tak pomalu vypouštím ranní kojení, protože si myslím, že je to jen takový náš rituál, ale moc toho mlíka už nevytáhne, a dávám raději i ráno UM a veččer samozřejmě také, tak, těch 500 ml má.
taky v tom nevidím problém. Od roka UM ráno a kaši večer. Ve 12 m měla malá 7,980 kg (porodní 3,340 kg) a v 18 m má 9,220 kg
ani dr s tím nemá problém. Katka je zdravá, hodně živá, smíšek.
malá 10m pije mlíčko jen večer 270ml,jinak ráno kaši,pak ovoce,oběd a jogurt,občas piškotek křupku,má 9,kg a 80cm je spokojená,sice není zrovna soudek spíš taková uplněakorát,krásná holčička
![]()
Tak malý má taky 10 měsíců, 9 kg a mléko ráno, večer a stále chce jednou v noci. Přes den nekojím, ani by si už nevzal, má jogurt a kašičku.
Ahoj Holky!
Chtěla bych se zeptat, mám 11 měsíčního syna a pije mlíko jen ráno když se vzbudí brzy a večer, jinak na snídani má chleba se sýrem nebo ovocnou kaši dopoledne ma třeba pyré jablečné, potom má oběd, pak spinka a pak ma svačinku a třeba i navíc banán,jogurty,piškoty atd, no a večer mliko 200ml víc by mi nevypil váží 9kg. Myslíte že je to v pořádku? Nedávám mu mlíčko přes den ani by ho nechtěl.