Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
tento dotaz je směřován spíše na prodavačky.
Nastoupila jsem do obchodu, pracuji tam několik měsíců…jde o obchod s potravinami.
Před sebou vidím spoustu jídla, sladkého, všeho možného…neodolám a koupím si to. Například v moment, kdy mě nějaký zákazník naštve nebo mi něco provede. Vyřeší to sušenka. A nebo, když je nával a nestihnu si udělat něco lepšího, sáhnu po něčem kalorickém a chudém na výživu.
Nemáte někdo nápad, jak odolat tomu jídlu, které se na mě směje ze všech stran?
Už děti začíná podepisovat i na mojí postavě.
Nějaký tip?
Moc děkuji.
Používej kalorické tabulky, rozpocitej si tam den na rozumné jídlo a nech si nějaký prostor na mlsání, co si koupíš ![]()
No taky pracuji s jidlem, sice v trochu jinem kontextu, ale uplne zdrave neni a po ruce docela byva…castecne se mi to prejedlo, ale mame omezeny vyber…a jinak zakladni trik je mit po ruce „lepsi“ alternativu…treba ovoce/zeleninu apod. To si muzes koupit taky a v pauze nekde oplachnout, ne?
@Mia2020 píše:
Dobrý večer,
tento dotaz je směřován spíše na prodavačky.
Nastoupila jsem do obchodu, pracuji tam několik měsíců…jde o obchod s potravinami.
Před sebou vidím spoustu jídla, sladkého, všeho možného…neodolám a koupím si to. Například v moment, kdy mě nějaký zákazník naštve nebo mi něco provede. Vyřeší to sušenka. A nebo, když je nával a nestihnu si udělat něco lepšího, sáhnu po něčem kalorickém a chudém na výživu.
Nemáte někdo nápad, jak odolat tomu jídlu, které se na mě směje ze všech stran?
Už děti začíná podepisovat i na mojí postavě.
Nějaký tip?
Moc děkuji.
Nos si z domova oběd, jestli máte mikrovlnku. Nebude tě honit mlsná.
No já nevím, měla jsem brigádu v obchodě a jíst jsme mohli jen o pauze. Nejlepší je mít svůj oběd v krabičce a myslet na to, že se to přece nevyhodí, a že není potřeba utrácet peníze. ![]()