Mluvení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
20.10.05 09:25

Mluvení

Tak jsem tu zase a opět sejedná o dvacetiměsíčního Martínka. Skoro vůbec nechce mluvit, pořád křičí jen táta nebo pápá a občas máma, ale jinak se nechce učit vůbec nic. Já se snažím jak jen můžu, čtu mu pohádky, učíme se říkanky, zpívám mu, hodně si s ním povídám a mluvím na něj, ale jemu se nechce nic dělat. Všemu rozumí, když mu řeknu ať si uklidí hračky, nebo si sedne na nočník a spoustu jiných věcí, tak jde a udělá to, ale vůbec nechce komunikovat. Jž nechce dělat ani paci paci, nebo papa a podobně. Co s tím? Doktorka mi řekla, že si s tím nemám dělat starosti, ale všechny děti v okolí, které jsou zhruba stejně staré a i mladší, tak už mluví. Začíná mě to dost trápit. Co mám dělat? Mně už došly nápady. Děkuji za rady, Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
20.10.05 10:06

Ahojka Terko,
naší holčičce je právě 15 měsíců a dorozumívá se morseovkou. Všecko je ta ta, popřípadě táta - tatá :roll: . I čaj je TA. Občas se jí podaří říct aoj a to by tak bylo asi všecko. Máma jsem od ní ještě neslyšela a to mne mrzí… . Čekám kdy jí dojde že mluvením se dorozumí i s šírším okolím než jenom s rodiči =o))))). Neboj, nejste v tom sami, přestože jsteo něco málo starší než my.

• Citovat
  • Upravit
1966
20.10.05 10:43

Ahoj holky,
vidím, že je to všude dost podobné…Tomíkovi je 16 měsíců a i u nás je taky „tata“ univerzální slovo, může to být: tramvaj, auto, táta, pejsek (ten je někdy i haha), počítač je tatata, stejně jako telefon a všechno, co má 3 slabiky 8)
Když má malý dobrou náladu, umí vyjmenovat máma, táta, baba, deda, teta, ale to se mu musí moc chtít. Jinak říká jedé, když jedem kočárkem, autem, v krabici…atd. :D Tím to u nás končí. Ještě umí říct, jak dělá ovečka (bébébé)-to se naučil za prázdniny na chalupě, protože mu tam bečely za uchem- a bůhvíproč taky vrána (kákáká).
Jinak mám pocit, že všemu výborně rozumí, co mu řeknu, to udělá, přinese atd,jen mluvit se mu moc nechce. Teda chce, ale nikdo mu nerozumí :lol: Ale o nějakých větách (jak tady v nějaké diskuzi zaznělo - to to je? co to je? atd)nemůže být ani řeč :(
tak snad to naše dítka doženou,
AOJ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
20.10.05 10:45

pokračuj v započaté činnosti - on se rozmluví :-) ve 20 měsících má ma takovou pomezenou komunikaci plný nárok a je to naprosto OK.
Má dcerka je opačný případ a už drahnou dobu si říkám, že by tu pusu mohla na chvíli zavřít :roll: :wink:

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect