Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtela jsem se zeptat tech, co maji uz dve deticky
jestli pokud jim nebylo z pocatku prvniho tehotenstvi dobre se to opakovalo i pri tehotenstvi druhem? Nebo jestli nahodou nevite, zda to byva pravidlem, nebo je to ciste individualni ![]()
Diky moc ![]()
Simona&Kristynka(15 mesicu)
Ahoj, kazde tehu je opravdu jine. Bavily jsme se o tom s maminama v Kvetnatkach 2006, protoze tam nektere z nas cekaji uz treti mimi.
Konkretne me bylo u prvniho tehu spatne az do 16tt, byla jsem citliva na pachy a desne me bolely prsa. Ted me nic neboli a ani jsem nezvracela. Jen se mi houpal 4 tydny zaludek… Vubec se to neda porovnavat…
Terik
Mě bylo v prvním těhotenství špatně jen ráno, ale po tom co jsem prožívala teď už asi žádné děti mít nebudu ![]()
Taky mi bylo špatně do 16tt, zvracela jsem i při nakupování, stačilo abych viděla maso a jíst jsem mohla jen rajčata. taky se mi děsně motala hlava a bylo mi na omdlení…Chudák Kristýnka musela jíst hotové jídla, protože nic jiného jsem nezvládala uvařit.
Fakt je každé těhotenství jiné, ale jednou to přejít musí ![]()
Ahoj, kazde tehu je jine. Pri prvnim sem zvracela kudy sem chodila, pri druhem ani jeden vrh
ale byly zas jine veci. Sany.
Každé těhotenství je opravdu jiné.U prvního mi bylo špatně taky do 16týdne.Nezvracela jsem,ale nemohla jsem se na jídlo ani podívat.U druhého mě to přešlo už kolem 10týdne.Každé těhotenství a každý porod je jiný.
Dana, vojtíšek a Mireček
Ahoj,
mě při prvnim těhu bylo krásně,žádný zvracení,pachy mi nevadily,prostě vše bylo super.Ale teď jsem do 13tt nemohla nic cítit,ze všeho se mi zvedal želudek,vaření mi hodně smrdělo a nejhorší je,že musíš vařit.Taky jsem po ránu občas zvracela.Takže já mam ted úplně pravý opak toho prvního těhu.
Ale teď už je mi konečně dobře,tak to snad už zůstane
ahoj,
ja jsem pri prvnim tehu nemela moc nevolnosti,mozna 3× prbni 3 mesice.ted mi bylo blbe az do 17.tydne a taky me hrozne boli kostrc,kdyz dlouho chodim.plet jsem mela ted hroznou oproti prvnimu a i gyn.problemy se vyskytly.
tak jsem si rikala,ze to bude jiny pohlavi a budu mit nakonec doma dva kluky:-)
Ahoj,
tak v prvním těhu mi vadily pachy, ale nezvracela jsem, o druhém těhu jsem pomalu ani nevěděla. Zato to třetí mi ze začátku dalo jasně najevo, co jsou to těhotenské nevolnosti. Takže co těhu, to nové a nové zážitky.
já byla těhotná 3× docela dost brzo po sobě a ani jednou mi nebylo špatně - vlastně pokaždé to bylo stejné - akorát porody byly pokaždé jiné. Takže já mohu říci - 3× to samé - nebylo mi špatně, jíst jsem mohla cokoli, potíže obyčejné těhotenské … vše stejné. Ale to jsem asi vyjímka.
Přeju štěstí
Věra
Tak já jsem těhotná potřetí a musím říct, že špatně mi bylo vždycky. Zvracela jsem u prvního, u druhého a teď zvracím taky
. Takže si nevybereš, každý to má jinak.
Hlavně, ať je miminko v pořádku ![]()
Nikka
Ahoj plánujeme druhé miminko máme 3 letou dcerku ale při ní sem měla těhotenskou cukrovku může se to opakovat i při druhém těhu? Díky za rady ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj plánujeme druhé miminko máme 3 letou dcerku ale při ní sem měla těhotenskou cukrovku může se to opakovat i při druhém těhu? Díky za rady
Jo a divím se, že ti to neřekli už při prvním těhotenství v dia poradne
@Anonymní píše:
Ahoj plánujeme druhé miminko máme 3 letou dcerku ale při ní sem měla těhotenskou cukrovku může se to opakovat i při druhém těhu? Díky za rady
Jo, může. Já jsem při prvním těhotenství měla těhotenskou cukrovku, ale zvládla jsem to kompenzovat dietou. U druhého těhotenství jsem ji už tak nějak očekávala. Při testech jsem měla tu lačnou hodnotu hraniční 5,1, tak se měl test opakovat, ale tím, že jsem měla cukrovku při prvním a bylo mi už 38 let, tak jsem to neřešila a rovnou naklusala na diabetologii. Mě to celkem vyhovovalo. Donutilo mě to stravovat se v těhotenství zdravě, nepřejídat se sladkým. Takže jsem přibrala jen asi 10 kg. Kdybych neměla cukrovku, asi bych přibrala 30
Naštěstí mi stačilo dodržovat dietu, nemusela jsem píchat inzulín. To bylo jediný, čeho jsem se bála.
@PapeJ já taky chodila do dia poradny byla sem hlidana a to mi bylo 20let