Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sieta.m píše:
Chlap může mluvit sprostě mezi chlapama. Pokud tak mluví i běžně doma, pak je to dobyteka když jsi mu to doteď tolerovala, těžko ho převychováš. Kamarádka má takového manžela, tak jejich malý chlapeček byl první, kdo do jeslí dotáhl slovo píč., protože tatíček to používá doma běžně. Kamarádka se cítila moc fajn, když jí to učitelka říkala. Nesnesla bych to
![]()
![]()
![]()
![]()
holt mi asi nezbyde než se s tím smířit… učitelce řeknu ať to vykládá tatínkovi a né mě když ode mě to nemá ![]()
@Kacik1988 Zkus to nahrávání. Můj přítel se taky občas rozohní (ne tedy vůči mě), ale často když čte zprávy a to teda je něco. Jednou jsem ho parodovala a předvedla mu to. Docela koukal a říkal: „Takhle opravdu vypadám“.
@Kacik1988 píše:holt mi asi nezbyde než se s tím smířit… učitelce řeknu ať to vykládá tatínkovi a né mě když ode mě to nemá
ale to je docela alibismus ne? a proč nezačneš tím, že mu to řekneš, že ti to vadí a aby se alespoň krotil před tím dítětem když před tebou ne??
@evick2 píše:
ale to je docela alibismus ne? a proč nezačneš tím, že mu to řekneš, že ti to vadí a aby se alespoň krotil před tím dítětem když před tebou ne??
Ale vždyť o tom píšu v úvodu že už jsem mu to říkala tolikrát… Ani bych to nespočítala.
@Kacik1988 píše:holt mi asi nezbyde než se s tím smířit… učitelce řeknu ať to vykládá tatínkovi a né mě když ode mě to nemá
Nesmířila bych se a styděla bych se před učitelkou i za toho chlapa. Chceš abys měla jednou slečnu, u které bude běžná mluva-kurv@ pič@? Vypadá to moc krásně u mladých holek,,, to co ti rodiče vetknou jako normu a běžné, to pro tebe většinou norma a běžné je. Měla jsem takovou nadřízenou-každý byl u ní kretén zamrd@ný a kurv@ říkala místo pozdravu. Baba v kanceláři. Jsem ráda, že už tam nejsem
Příspěvek upraven 21.06.13 v 08:32
@Kacik1988 tak takhle začni mluvit taky, předveď mu jaký to je hnus třeba toho nechá.. já bych to nesnesla
ale jestli takhle mluví půl života měla jsi začít dřív a né si vzpomenout, že najednou ti to vadí no… držím palce aby toho nechal co nejdříve ![]()
Musím přiznat, že já jsem taky děsně sprosta a ne zřídka mi to ujede před malým (4,5), manželovi taky. Ale malej to neopakuje, naopak nás vždy upozorní, že se to neříká. Člověk se pak o to víc stydí.
@Kacik1988
U nás tatínek teda není žádný sprosťák, ale když se praští, tak to taky stojí za to. Tak jsem pořídila pokladničku, nejdřív byla taxa za sprosté slovo 30Kč, později, když mi přišlo, že by to mohlo být i lepší 50Kč. Za spršku nadávek v jednom tahu jsou to automaticky 200,–. Tatínek malé párkrát vysolil do kasičky (někdy to dělalo i 200,–/den) a dává si velkej pozor. Já už jsem taky něco musela přidat do kasičky. Je to trochu dětinskej způsob, ale u nás to zabralo a to nejsme žádní sprosťáci. Já ale prostě nechci, aby se pře dítětem mluvilo sprostě - i když je mi jasný, že někdy to prostě ujede.
vidím to pak v práci, jak děti mluví a rozhodně to na mě nedělá dobrej dojem z té rodiny.
@Pinkie píše:
@Kacik1988
U nás tatínek teda není žádný sprosťák, ale když se praští, tak to taky stojí za to. Tak jsem pořídila pokladničku, nejdřív byla taxa za sprosté slovo 30Kč, později, když mi přišlo, že by to mohlo být i lepší 50Kč. Za spršku nadávek v jednom tahu jsou to automaticky 200,–. Tatínek malé párkrát vysolil do kasičky (někdy to dělalo i 200,–/den) a dává si velkej pozor. Já už jsem taky něco musela přidat do kasičky. Je to trochu dětinskej způsob, ale u nás to zabralo a to nejsme žádní sprosťáci. Já ale prostě nechci, aby se pře dítětem mluvilo sprostě - i když je mi jasný, že někdy to prostě ujede.
vidím to pak v práci, jak děti mluví a rozhodně to na mě nedělá dobrej dojem z té rodiny.
Přesně tak-vrhá to špatné světlo na naprosto celou rodinu
Za sprosté slovo ať hodí nějakou kačku dcerce do kasičky
Třeba ho to trkne a dcerka bude mít spooooustu korunek ![]()
Jinak mám šváru, ten je sprostěj jak dlaždič, a děcka jsem nikdy neslyšela takhle nadávat… prostě věděli že se to neřiká a táta je sprosťák.
Taky občas nadávám, v autě tuplem.
Onehdá málem došlo ke kolizi, tak jsem mladýmu poručila ať si zacpe uši že maminka bude vulgární
Neříkáme ty vole, ale ty vogo
Mmch nevím jestli kluk něco nepochytil i ve školce či škole, ale sprostýho doma nikdy nic neřekl. Jen jako malinkej začal že je to v prdei a do prdee… ignorovali jsme ho a bavilo ho to asi 2 dny ![]()
Ahoj, u nás je to to samé (kluk má skoro 2roky a naštěstí ještě nějak moc nemluví)… taky občas letí vzduchem vůl, zm,,, pí,,, ku,,, ču… Když jsme sami, tak to moc neřeším, před klukem upozorňuju, ale stejně to uteče… Dřív tak nemluvil, naučil se až na vejšce, a na dotaz proč tak mluví, řekne, že se tak odreaguje (ta naše česká slova s „R“)… Další problém je, že jak tak mluví jeden, kazí se pomalu celá rodina… takže už tak mluví chvílema i obě babičky a dědové, mě nevyjímaje… A neposlední průšvih je, že když řeknu, že se kluk jednou předvede před lidma a udělá ostudu (př. půjde s dědou nakoupit a řekne mu, aby nebyl ču… a koupil tu šunku), tak se tomu děsně chláme a že je mu do lidí prd a je mu to jedno… a je vymalováno. jinak jako chlap a táta je ok.
Jak to tu tak čtu, tak asi taky zavedeme pokladničku ![]()
Tý jo, jak to čtu, úplně vidím mojeho chlapa
co já mu se navykládám ať tak nemluví, že to malá pochytí a je to jak házet hrách na zeď
taky vůbec nevím jak ho to odnaučit, snad ho to naučí až s tím přijde malá nebo ta učitelka ve školce, že ho bude hamba fackovat
Jojo, ta pokladnička by nebyla od věci, asi půjdem do města nějakou pěknou Natálce vybrat
až tatínek uvidí kolik tam dal za měsíc, třeba si dá pozor ![]()
@Kacik1988
nebo bude mít malá slušně vyděláno na pořádnou vysokou školu
![]()
Můžu s ním žít protože je skvělej tohle je jediná jeho vada. Pro rodinu by se rozkrájel, udělá co nám na očích vidí, do hospody jde jednou za měsíc, je věrnej… Jo a holce nevrazí máme výchovu bez tělesných trestů