Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, našla jsem, že snoubenci mají při svatbě nárok na 2 dny volna, z toho jeden den na obřad a jeden den z toho je naplacený. Jak je to ale se svědky? mají nárok na volno na obřad, pokud nejsou z příbuzenstva?
Paragraf mají rodiče a budoucí manželé. Rodiče na ten den, ale mamina si třeba stejně brala dovolenou týden předtím na přípravy
@rasataka my budeme mít jen svědky, ale chceme to co nejdřív a skoro všechny soboty jsou samozřejmě vyžrané.. Holt si budou muset vzít dovču..
Tak to budou muset si vzít dovolenou. Naši svědci si ji taky brali-měli jsme to v sobotu před necelým rokem. Soboty jsou hodně plný na dlouho dopředu-termín jsme rezervovali skoro půl roku dopředu. A kamarádka, co se vdávala 2 měsíce po mě a začali to vyřizovat asi měsíc a půl předtím, si termín museli dát na středu-jinak bylo plno
@rasataka no my máme právě ještě volné termíny už 12.7, 19.7… Jenže je to všechno strašně narychlo a nevím jestli budou ochotní brát si kvůli našim rozmarům dovču- ono je to složitější- já svědkyni ani neznám..
A nechcete se zeptat jinde? Malé obce mají ty termíny volnější.
@Knihomyš no právě díky tomu, že je to tak narychlo a složité, tak by jsme jedině museli jít se zeptat i se svědky a museli by jsme se domlouvat na místě.. Homolkovi ![]()
Holky, vy které jste měli svatbu jen se svědky- jak to probíhá? Není nutný nějaký ten nástup a podobné že ne? Já na tohle opravdu nejsem, tak by mě to zajímalo..