Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě před chlapem mě miluje nejvíc na světě a mluví se mnou i o mně hrozně hezky
prostě další manipulace ![]()
Buď se jí snažit vyhýbat (přijde do obýváku, tak se zvednout a jít do kuchyně) nebo se jí na rovinu zeptat, co jí na tobě vadí. Možná ji zaskočíš natolik, že se nad sebou aspoň trochu zamyslí. Bohužel vždycky je blbý, když chlap nestojí za ženou, ale za maminkou.
No a možnost taky je, když se bude blbě chovat, nahrát si ji tajně na mobil a ukázat chlapovi, co ti říká a jak se chová. Ať má možnost to posoudit.
Z toho co píšeš mi napadá: až budete společně večer v klidu sedět v obýváku (i s chlapem), mírně a mile se jí zeptej, že ti připadá poslední dobou, že není v pohodě, jestli jí něco netrápí, případně co můžeš udělat, aby v pohodě byla. můžeš přidat, že tě to minule trápilo když brečela, a ani nevysvětlila co se stalo, že bys ráda aby se jí u vás na návštěvě líbilo.
nevím jestli to pomůže, ale aspoň si budeš moct říct, že jsi udělala co se dalo.
@Drovers to jsem dělala, ale ona to použila proti mně, slyšela jsem ji jak chlapovi říká, já se na vás tak těšila a monika se mi furt vyhýbá, se tak snažím, už fakt nevím jak se jí zavděčit
a pak za mnou chlap přišel a říkal mi, že to už přeháním, v jeho očích jsem já ta nesnášenlivá, a co proti mně má? Je sama nudí se a potřebuje pozornost syny, vymýšlí si nemoci, aby za ní jezdil apod. Kdybych ji nahrála, bral by to chlap jako podpásovku a ani by to nechtěl vidět, je čestný, i za to ho mám ráda.
Podobnou manipulaci dělá moje tchýně, já už toho měla dost má tu zákaz jezdit, muž si jezdí za ní, ale došlo mu, co nám celou dobu dělala a když už tam musí jet, tak jen pro poštu a hned dom. I jeho táta si všeho rychle všiml, a mojemu to dost často předhazoval, co ona mu dělá.
@lenk dobrý nápad, děkuji, bude mě to stát spoustu sil, mám už proti ní fakt silnou averzi, tím svým hnusným a podlým chováním mě prostě tak odpuzuje, že už s ní ani nejsem schopna normálně mluvit ![]()
@Anonymní píše:
@Drovers to jsem dělala, ale ona to použila proti mně, slyšela jsem ji jak chlapovi říká, já se na vás tak těšila a monika se mi furt vyhýbá, se tak snažím, už fakt nevím jak se jí zavděčita pak za mnou chlap přišel a říkal mi, že to už přeháním, v jeho očích jsem já ta nesnášenlivá, a co proti mně má? Je sama nudí se a potřebuje pozornost syny, vymýšlí si nemoci, aby za ní jezdil apod. Kdybych ji nahrála, bral by to chlap jako podpásovku a ani by to nechtěl vidět, je čestný, i za to ho mám ráda.
Tak začni hrát stejnou hru jako tchýně.
Postěžuj si chlapovi, že si s tebou ani nechce vypít kafe a popovídat si, žes jí chtěla povykládat, jak jste se třeba někde měli, co plánujete, prostě něco…
Nebo dobrá taktika je chtít po tchýni poradit - s čímkoli. Ona se bude cítit užitečná a bude se cítit líp. U nás to zabralo.
Ale já nemám manipulativní tchýni. ![]()
@lenk píše:
Z toho co píšeš mi napadá: až budete společně večer v klidu sedět v obýváku (i s chlapem), mírně a mile se jí zeptej, že ti připadá poslední dobou, že není v pohodě, jestli jí něco netrápí, případně co můžeš udělat, aby v pohodě byla. můžeš přidat, že tě to minule trápilo když brečela, a ani nevysvětlila co se stalo, že bys ráda aby se jí u vás na návštěvě líbilo.
nevím jestli to pomůže, ale aspoň si budeš moct říct, že jsi udělala co se dalo.
Jo, to mi zní logicky.
Blbá situace, chlap by měl být na tvé straně ať se děje cokoliv. Když jí nemáš ráda, asi to nezměníš. Beru dle sebe, jakmile mi někdo nesedí tak se to prostě nezmění ale chovám se pořád slušně samozřejmě.
Taky bych zkusila s ní promluvit, ne před chlapem ale klidně bokem u kafe proč má s tebou problém.
@111verunka111 píše:
Podobnou manipulaci dělá moje tchýně, já už toho měla dost má tu zákaz jezdit, muž si jezdí za ní, ale došlo mu, co nám celou dobu dělala a když už tam musí jet, tak jen pro poštu a hned dom. I jeho táta si všeho rychle všiml, a mojemu to dost často předhazoval, co ona mu dělá.
To máš bezva, že chlap prozřel. U zakladatelky to zatím bohužel vypadá na mamánkovství.
U nás pomohlo, když začala šít i do svého syna. To pak i jemu došlo, o čem to je a pustil se do ní. ![]()
Radím být na ni milá a přesladká. Hrát to. Občas nějaký dáreček, pozornost. Upřímnost a normální slušné a vstřícné chování se mi nevyplatily. Vyloženě hledala, co by mi mohla před manželem vytknout. Volávala mu třeba do práce, že jsem zase vyprala s prádlem papírový kapesník a ona to MUSELA obírat. ![]()
Jestli ona intrikuje, nedat jí ani ň, aby mohla dělat ubožačku. Když se jí nebude dařit rozhodit vás, časem chytne nerva a vyjede i po synáčkovi. Pak mu to snad docvakne.
@Anonymní píše:
@Drovers to jsem dělala, ale ona to použila proti mně, slyšela jsem ji jak chlapovi říká, já se na vás tak těšila a monika se mi furt vyhýbá, se tak snažím, už fakt nevím jak se jí zavděčita pak za mnou chlap přišel a říkal mi, že to už přeháním, v jeho očích jsem já ta nesnášenlivá, a co proti mně má? Je sama nudí se a potřebuje pozornost syny, vymýšlí si nemoci, aby za ní jezdil apod. Kdybych ji nahrála, bral by to chlap jako podpásovku a ani by to nechtěl vidět, je čestný, i za to ho mám ráda.
Já jsem asi exot, ale co že přesně ti dělá, kromě toho, že k vám jezdí?
@Drovers píše:
Tak začni hrát stejnou hru jako tchýně.Postěžuj si chlapovi, že si s tebou ani nechce vypít kafe a popovídat si, žes jí chtěla povykládat, jak jste se třeba někde měli, co plánujete, prostě něco…
Nebo dobrá taktika je chtít po tchýni poradit - s čímkoli. Ona se bude cítit užitečná a bude se cítit líp. U nás to zabralo.Ale já nemám manipulativní tchýni.
nedokážu a nechci se chovat jako ona. A když jsem se jí snažila zapojit říká malému synkovi ty máš ale hroznou maminku, ty tu s ní musíš být
před manželem by řekla no děti já vám do toho onoho kecat a zasahovat nechci. Přitom to není pravda, když chci něco udělat podle svého veme chlapa stranou a řekne mu, jak to má být správně ![]()
Nemyslím si, že máš šanci to změnit. Je to jeho matka. I kdyby na tebe byla protivná, syn bude mít maminku vždycky rád. Na tvém místě bych posílala manžela se synem k ní.
Nebudu chodit kolem horké kaše, nemám ráda svoji tchýni, dříve to bylo v pohodě, snažila jsem se ji respektovat, dokonce se na ni těšila, byla hrozně fajn, pak jsme se s manželem vzali a odstěhovali se za prací, narodil se nám syn, jsme šťastní. Ona žije sama už téměř 20let, obětovala se pro syny, má jen je. Chápu, vážím si ji za to, problém nastává, že mám pocit, že se prostě rozhodla, že chce syna zpět, volá mu každý den do práce (já mu do práce nevolám, nesnáší to, pokud nehoří nebo někdo tepenně nekrvácí), jezdí k nám co chvilu a pak dělá dusno, minule jsem s ní seděla v obýváku a ona se najednou rozbrečela, pak manželovi řekla, že se musí jít ven uklidnit, bylo už devět večer, nechápala jsem, manžel se na mě obořil, co jsem ji udělala, já jsem ji ale nic neřekla, když se do desíti nevrátila, šel ji chlap hledat, našel ji před domem, pak si tam povídali do půlnoci, nevím, co mu nakecala, ale asi ji to stálo za to, získala chlapovu pozornost a já byla ta špatná, snažila jsem se to chlapovi vysvětlit, ale on má maminku hrozně rád, nevidí ji jak manipuluje s ním, se mnou a se všema okolo, nepochopil nic, ještě jsem měla pocit, že mnou opovrhuje, protože jsem se nepřiznala. Takových historek bych mohla psát spoustu.
). Já jsem z toho celou noc nespala. Jsem hrozně napjatá a podrážděná, nechci ji tu, ale chápu, že je součástí manželova/mého života. Jak ji mám začít mít ráda? Nebo aspoň jak se zbavit té nervózi. Když má přijet zvracím, jsem vzteklá a hádavá, což ji nahrává 
Včera chlap nadhodil, že zase přijede maminka a že má spoustu dovolené (nadělává, aby mohla častěji jezdit