Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakl:podle tvého popisu mi připadá, že se tím necháš strašně deptat. Tak se na to povznes, proč řešíš to, že někdo nevymění plínku? Moc to prožíváš…
Nezavidim…Ja bych se ji asi zeptala co se deje. Podle me zarli ma tebe, ze ho mas ty a s nim syna. Jestli se o ne starala cely zivot sama, asi to nezvlada.
Čau zakladatelko, mám podobný problém, zkoušela jsem vše, co je výše psáno a nic bohužel nepomohlo. Mám mamánka a stojí na straně matky, bohužel. Pokud si ho chceš udržet, asi budeš muset ledacos zkousnout. Já to zatím nedokážu. Máme dvě děti a dům a hádky jsou jen kolem tchýně a jejího vtírání se k nám. Milionkrát mu taky volá do práce, jak se má, což já „nesmím“ (jen kdyby hořelo a pod), domů večer na skype zase o víkendech, svátcích, pátcích, pořád. Ví přesně, co se kdy u nás kterou hodinu dělo. Manžela bych zabila. Když byl do mě zamilovaný, kašlal na ni, teď, po 5 letech už ho to s ní zase „baví“. A nejlepší rána nakonc - můj manžel je vrcholový manažer, řídí x desítek lidí a nikdo z jeho kolegů ba ani přátel nemá tušení. By se smáli asi jako já, kdyby slyšeli jen jediný hovor se svou milovanou maminečkou. No, zase jsem se vztekla, toto téma je zkrátka por mě muka a denodenní trápení. Taky přemýšlím, jak z toho ven, asi zajdu někam k psychologovi nebo na „odblokování“, nežiju svůj život, ale život s cílem: Jak odstranit tchýní z našeho života… Anonym J.
A ještě něco, tak našeje taky strašně falešná. Lže a přetvařuje se jako když tiskne. Ani tu enbudu psát, jak lže a co všechno je schopná otočit a rozvrátit celou rodinu… Anonym J.
Podle mě je něco špatně už ve větě: „Včera chlap nadhodil, že zase přijede maminka…“ Pro mě bylo nepřijatelné, aby se oni dva dohodli na návštěvě a mě to bylo následně jen oznámeno.
Myslím, že by sis nejdřív měla dát do pořádku vztah s manželem a až pak teprve s tchyní. Protože pokud on se k tobě nebude chovat jako k rovnoprávnému partnerovi, tak to tchyni taky ani nenapadne.
@nepř: G12 píše:
Nemyslím si, že máš šanci to změnit. Je to jeho matka. I kdyby na tebe byla protivná, syn bude mít maminku vždycky rád. Na tvém místě bych posílala manžela se synem k ní.
Já po něm nechci, aby on měnil svůj vztah k matce, potřebuju změnit ten svůj, ale jak? nevážím si jí, synka k ní nechci pouštět, mám prostě pocit, že když je s ní, že není v bezpečí, učí ho na sladké a různé jiné věci, co si nepřeju, manželovi řekne, že jsou babičky na rozmazlování, ok, ale ne aby se mi synek vrátil od ní osypaný, protože mu dává rajčata, na které je alergický, mám fakt silnou averzi, už když tam jede chlap, vrátí se vždycky jak jiný člověk
@Anonymní píše:
Já po něm nechci, aby on měnil svůj vztah k matce, potřebuju změnit ten svůj, ale jak? nevážím si jí, synka k ní nechci pouštět, mám prostě pocit, že když je s ní, že není v bezpečí, učí ho na sladké a různé jiné věci, co si nepřeju, manželovi řekne, že jsou babičky na rozmazlování, ok, ale ne aby se mi synek vrátil od ní osypaný, protože mu dává rajčata, na které je alergický, mám fakt silnou averzi, už když tam jede chlap, vrátí se vždycky jak jiný člověk
Změnila bych to tak, že bych si pomyslela něco o p*deli a dále se tím nezabývala, pokud nepůjde o zdraví- rajčata samozřejmě zakázat
@Anonymní píše:
@Bábrdl hele vím, že jsi zastánkyně tchýni, beru to, ale zkoušela ses zamyslet i nad tím, že ne všechny tchýně nejsou bezva babči a ne všechny snachy jsou bestie? Svého muže miluju, jsem společenská, chtěla jsem mít velkou rodinu, slavit všechny svátky a narozeniny spolu, ale ona prostě manipuluje, třeba na malého narozeninách, když bylo potřeba vyměnit plínku, moje máma šla a udělala to, ona pak seděla nafučená a slzičky zas na krajíčku, chlap si ji vzal bokem, co se děje a ona, že moje máma ho má furt a že jí ho nikdy nepůjčí, že jí to prostě je jen líto a že mu nechce kazit oslavu. OK, ale ona nikdy malého nepřebalila, ani před oslavou, ani po ni, Zkoušela jsem se zamyslet, jestli jí to opravdu nepřišlo líto a druhý den jí řekla, že jestli chce může malého hlídat sama, ale to ona nechtěla, pak si to rozmyslela, že si ho veme ven, ale to už byl malý hladový, ona, že si vymýšlím, že jí ho nechci dát, já že jsem jí to přece sama nabídla a ona, že jak teda chci, tak jsem synkovi dala rohlík a vypravila je spolu ven a ona pak před chlapem jak se mě musela doprošovat abych mji synka dala ven. Unavuje mě to a znechucuje.
Furt to nechápu. Je ufňukaná, to určitě není příjemná společnice. Ale co přesně ti dělá? Zdá se mi, že má ukňouranou povahu nebo ji něco trápí a její syn s ní má logicky větší trpělivost. ![]()
@nepř: G12 píše:
Změnila bych to tak, že bych si pomyslela něco o p*deli a dále se tím nezabývala, pokud nepůjde o zdraví- rajčata samozřejmě zakázat
@Drovers U nás to bylo taky mamánkovství, ale když už viděl, jak jsem na něj byla protivná, tak to zatrhl sám. U nás to ale bylo mnohem horší, u nás byl důvod proč ho chtěla zpátky k sobě(finanční). No konečně už sám vidí, jaká doopravdy je
@Anonymní píše:
Takže, když manželovi fńukala, že jí nechceš synka půjčit, nebylo to tak úplně vycucané z prstu, že ![]()
Nevím, co ti poradit. Zkus si představit svého muže v pozici svého syna. Chtěla bys, aby tě tvůj synek, o kterého teď pečuješ, zavrhl, kdyby ses nelíbila jeho ženě? Asi ne…
Zkus víc podporovat výlety syna a manžela k tchyni samotné. Manželovi snad věříš. Abys tam nemusela jezdit ty.
@Bersaba to máš pravdu, taky by se mi to nelíbilo, kdyby mi návštěvu jen oznámili. My s přítelem se vždy domluvíme dopředu, at to tomu druhému nevadí. Zkus si na ten den pozvat svoji mamču a svojemu to jen oznam, a až u vás budou, bav se jen se svojí mamkou
zavděčováním tchýně nic nezlepšíš. Ona už je taková, jen čeká jak jí nahraješ. V totom případě bych byla pro naschvály, at si pozná jaký to je
@Bersaba výborný postřeh, děkuju, když se nad tím zamýšlím, on má možná trochu z maminky strach, aby zas nebrečela, aby nebyla smutná, aby támhleto a onohle, normálně spolu všechno probíráme, ale když se jedná o maminku, tak se stalo zvykem, že když zavolá, prostě se jí vyhoví, aby nedělala scénky, ona to s ním umí a já ho nechci trápit, nechci mu dělat za života peklo, nechci aby byl mezi mnou a ní a myslela jsem, že si to prostě sedne, ale už toho je na mě moc, nespím, je mi zle od žaludku a když odjede mám migrénu, chci být nad věcí, ale její chování mě vysiluje.
Ona se mu přece obětovala a chce jen jednou za 14 dní přijet, je to pro něj opravdu takový problém? (její slova)
Poradila bych ti prostě zatnout zuby a vydržet. Až se vrátíš do práce, můžete ji zatěžovat hlídáním tak, že babča zahodí mobil ![]()
@Bábrdl hele vím, že jsi zastánkyně tchýni, beru to, ale zkoušela ses zamyslet i nad tím, že ne všechny tchýně nejsou bezva babči a ne všechny snachy jsou bestie? Svého muže miluju, jsem společenská, chtěla jsem mít velkou rodinu, slavit všechny svátky a narozeniny spolu, ale ona prostě manipuluje, třeba na malého narozeninách, když bylo potřeba vyměnit plínku, moje máma šla a udělala to, ona pak seděla nafučená a slzičky zas na krajíčku, chlap si ji vzal bokem, co se děje a ona, že moje máma ho má furt a že jí ho nikdy nepůjčí, že jí to prostě je jen líto a že mu nechce kazit oslavu. OK, ale ona nikdy malého nepřebalila, ani před oslavou, ani po ni, Zkoušela jsem se zamyslet, jestli jí to opravdu nepřišlo líto a druhý den jí řekla, že jestli chce může malého hlídat sama, ale to ona nechtěla, pak si to rozmyslela, že si ho veme ven, ale to už byl malý hladový, ona, že si vymýšlím, že jí ho nechci dát, já že jsem jí to přece sama nabídla a ona, že jak teda chci, tak jsem synkovi dala rohlík a vypravila je spolu ven a ona pak před chlapem jak se mě musela doprošovat abych mji synka dala ven. Unavuje mě to a znechucuje.