Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mam něco podobného taky s tchýni akorát že mi bydlíme naproti a nahože máme její maminku takže to mám dvojnásobně…čuměj mi do oken, kontrolujou jestli má co jíst když se pohádáme kvůli blbosti hned to rozebíráj jako kdyby jsme se rozcházeli jednou mu dokonce domluvili rande zvládala jsem to první půl roku ted mám vyrážku jakmile je vidím…a to bych mohla psát román je toho moc ted se snažíme založit rodinu když jsme jim to řekli tak hned na nás vyjela že babička ještě nechce být a že si martin (její syn) nebude v takovém věku kazit život že máme ještě tak 10 let času atd..ale ne asi měsíc na to básnila u sousedů jak se těší na vnoučata ale mě dáva najevo že knim nepatřím naštěstí to ještě nedošlo tak daleko že by mi to přítel dával zavinu zastává se mě a někdy mu mamka taky leze krkem ty řeči…ale co je moc to je moc
@Bábrdl hele a tobě ta scéna popsaná v prvním příspěvku připadá, že je trochu ukňouraná? že mě očerní před manželem a vytáhne ho do půlnoci ven, aby ho měla sama pro sebe? Já jim prostor dávám a nemusí ze mě dělat příšeru
Na synka se často dívám a říkám si, jaká budu tchýně, až příjde jeho čas a odejde, snad budu tak silná a nechám ho jít, protože vím, že ho čeká další etapa života a promiň ale nikde jsem nepsala, že chci aby manžel maminku zavrhl, naopak, chtěla bych s ní normálně fungovat, možná by ses měla zamyslet, jestli nemáš utkvělou představu, že ty tchýně jsou fajn ženský bez chybičky a snachy jsou fúrie, které se snaží chlapa od maminky odříznout, tak to totiž není, já si té ženské vážím za spoustu věcí, ale tím jak se chová mi to moc neusnadňuje
Normálně žárlí. Chovat se k manžílkovi tak skvěle, že ho matička bude svými výlevy otravovat. Třeba rozjet sex tehdy, kdy by ona mohla volat.
Např. moje tchýně vyloženě nesnášela manželovu bývalou. Ona se s ní nepárala a normálně jí řekla, že on si ji vybral jako životní partnerku a ona (tchýně) se k ní bude chovat slušně.
Takže tchýně soptila. Ale jakmile si v průběhu rozvodu našel mně, čímž tchýni zmizela vidina toho, že synečka bude mít pro sebe(a bývalka najednou zjistila, že on není až tak špatný), tak se začala s tou bývalou paktovat a velice milovat. Koukala jsem na to tenkrát jak pako a nevěřila, že to tak může být. Kdysi mi to tchýně ve slabé chvilce potvrdila.
raději anonym V ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl hele a tobě ta scéna popsaná v prvním příspěvku připadá, že je trochu ukňouraná? že mě očerní před manželem a vytáhne ho do půlnoci ven, aby ho měla sama pro sebe? Já jim prostor dávám a nemusí ze mě dělat příšeruNa synka se často dívám a říkám si, jaká budu tchýně, až příjde jeho čas a odejde, snad budu tak silná a nechám ho jít, protože vím, že ho čeká další etapa života a promiň ale nikde jsem nepsala, že chci aby manžel maminku zavrhl, naopak, chtěla bych s ní normálně fungovat, možná by ses měla zamyslet, jestli nemáš utkvělou představu, že ty tchýně jsou fajn ženský bez chybičky a snachy jsou fúrie, které se snaží chlapa od maminky odříznout, tak to totiž není, já si té ženské vážím za spoustu věcí, ale tím jak se chová mi to moc neusnadňuje
Hele, jasně jsem napsala, že je to zjevně fńukna, se kterou je těžké pořízení. Takhle máš pocit, že vypadá definice fajn ženský bez chybičky.
Ta scéna je divná, schválně jsem se k ní nevyjadřovala, ale když se na to sama ptáš, mám pocit, žes nenapsala všechno. Protože když slyším, „v klidu jsme seděly v obýváku a ona se z ničeho nic rozbrečela a utekla“ prostě čekám, co se stalo. A když do půlnoci mluvila se synem, asi mu něco řekla. Může mít třeba zdravotní potíže, myslet na ně a ano, pak by se mohla zvednout a utéct zdánlivě bez důvodu. Ale to není zločin, prostě má takovou ukníkanou povahu. Copak ty ses ho na to nezeptala? Proč bulí?
Nevím co poradit, tak trochu jsem doufala, že najdu inspiraci i na této diskusi. Tchýni říkám pracovně „azbestová bába“. Manipuluje, lže, nic a nikoho nerespektuje, útočí, brečí, ječí, o děti se nestarala, jen je umí využívat, je skutečně jak z azbestu, nic jí nevykolejí… No je to úkaz.
Mam to doma podobne a uricte bych nedoporucovala, jak nekdo psal, jit na ni sladce a pritakavat…ja to tak delala, chtela jsem s ni vychazet v dobrem, prece jen je to manzelova matka- ona zacla pritvrzovat a rozkazovat i u me doma, vyzadala si klice od mojeho baraku a zacla tam ezdit jak na chatu- to uz ale skoncilo,,, syn je silny alergik, ale ona ma pocit, ze mu nedopreji, takze za mymi zady ho cpe prave vecmi, ktere nesmi…ma psa, ktery je buh a vecne srovnana- pes se muze klidne pos.at na koberec, ale kdyz se to stalo synovi, ze se u ni pocural-mel tehdy 1,5roku, tak silela a dezinfikovala cely obyvak… porad mluvi pred manzelem, ze chce videt vnoucka a byt s nim, ale kdyz se zeptam, kdy ho chce privest, tak rekne, ze neni chuva… tohle manzel nevidi a pak dostanu ja, ze branim styku babicky a vnoucka
ja se snazila byt na ni hodna a vychazet ji vstric, ale pro ni to byl signal, ze jsem blba a manipulovatelna… ![]()
anonymni TT..
@Anonymní píše:
@Bábrdl hele a tobě ta scéna popsaná v prvním příspěvku připadá, že je trochu ukňouraná? že mě očerní před manželem a vytáhne ho do půlnoci ven, aby ho měla sama pro sebe? Já jim prostor dávám a nemusí ze mě dělat příšeruNa synka se často dívám a říkám si, jaká budu tchýně, až příjde jeho čas a odejde, snad budu tak silná a nechám ho jít, protože vím, že ho čeká další etapa života a promiň ale nikde jsem nepsala, že chci aby manžel maminku zavrhl, naopak, chtěla bych s ní normálně fungovat, možná by ses měla zamyslet, jestli nemáš utkvělou představu, že ty tchýně jsou fajn ženský bez chybičky a snachy jsou fúrie, které se snaží chlapa od maminky odříznout, tak to totiž není, já si té ženské vážím za spoustu věcí, ale tím jak se chová mi to moc neusnadňuje
JJ. Je to o povaze. Já mám tchyně dvě. Ta druhá je druhá žena tchána. Je to úplně jiná povaha. Pomůže když může a kde o to požádáme. Neradí a neorganizuje nás, neuráží se. Ta první je uražená v jednom kuse na kdekoho.
V
@Bábrdl promiň, vyjela jsem zbytečně, jde o to, že je hrozně nečitelná a já jsem vždycky v šoku, co to do ní zas vjelo, jsem z ní nervózní, aBYch zas něco neřekla.
mám pocit, že je sama, nudí se a možná se chce cítit důležitá a milovaná, je mi jí líto, ale pak přijede a začne zas chlapa štvát proti mě a dělat ty scény. Navíc furt v manželovi vyvolává pocit lítosti, třeba před ním nejí, (se mnou v restauraci snědla dvě hlavnní jídla a dezert), on mi pak říkal, já mám o mámu takový strach, ona vůbec nejí, tak jsem mu říkala, že jedla, nevím proč to furt říká, je jak mimino a vynucuje si pozornost, já jí ji chtěla dát, ale ona ji chce od svého syna, podle mě ji má dost, každý den mu volá do práce, večer si skypujem, ví o všem důležitém ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl promiň, vyjela jsem zbytečně, jde o to, že je hrozně nečitelná a já jsem vždycky v šoku, co to do ní zas vjelo, jsem z ní nervózní, aBYch zas něco neřekla.
mám pocit, že je sama, nudí se a možná se chce cítit důležitá a milovaná, je mi jí líto, ale pak přijede a začne zas chlapa štvát proti mě a dělat ty scény. Navíc furt v manželovi vyvolává pocit lítosti, třeba před ním nejí, (se mnou v restauraci snědla dvě hlavnní jídla a dezert), on mi pak říkal, já mám o mámu takový strach, ona vůbec nejí, tak jsem mu říkala, že jedla, nevím proč to furt říká, je jak mimino a vynucuje si pozornost, já jí ji chtěla dát, ale ona ji chce od svého syna, podle mě ji má dost, každý den mu volá do práce, večer si skypujem, ví o všem důležitém
No a proč teda utekla do tmy bulet?
Potřebovala by ještě nějakou životní náplň. ![]()
Čistě ze zvědavosti, neplánujete ještě jedno dítě? To by ji mohlo zabavit (hlídání staršího). Co vidím kolem sebe, takové ty aktivní babičky najednou začínají couvat a už nechtějí každý týden.
Hele, tenhle fňukací typ znám, je to na ránu. Jenže tvůj muž ji takovou zná a má rád. Blízkým prostě (díkybohu) odpuštíme ledacos.
Začínám mít pocit, že hlavní problém je v manželovi, má vztah s maminkou, jako by mu bylo pět.
A tím, že on jí dovolí chovat se k němu jako k malýmu děcku, dovolí si ona k tobě to, co by si k dospělé ženské dovolit neměla.
@Drovers píše:
Začínám mít pocit, že hlavní problém je v manželovi, má vztah s maminkou, jako by mu bylo pět.A tím, že on jí dovolí chovat se k němu jako k malýmu děcku, dovolí si ona k tobě to, co by si k dospělé ženské dovolit neměla.
A to jako v čem přesně má vztah „jako by mu bylo pět“?
Je snad normální, že je vůči ní tolerantnější, když je to jeho máma.
@Bábrdl píše:
No a proč teda utekla do tmy bulet?Potřebovala by ještě nějakou životní náplň.
Čistě ze zvědavosti, neplánujete ještě jedno dítě? To by ji mohlo zabavit (hlídání staršího). Co vidím kolem sebe, takové ty aktivní babičky najednou začínají couvat a už nechtějí každý týden.
Hele, tenhle fňukací typ znám, je to na ránu. Jenže tvůj muž ji takovou zná a má rád. Blízkým prostě (díkybohu) odpuštíme ledacos.
Jenže tu životní náplň si musí umět zařídit nezávisle na svých dětech, mít svůj život a ne žít životem svých dětí.
Třeba zavolat synovi každý den mi přijde ok, i to, že mu volá do práce (se ženou holt domluva nevolat do práce funguje a u maminky to toleruje, protože už ji nezmění). Ale myslím, že chlap zavírá oči před tím, že maminka je manipulátor. Musel by to totiž nějak rozčísnout a mamince něco říct.
Proč utekla do tmy? chlap byl v kuchyni a dělal maso na oběd, jsem těhotná, je mi z toho zle, ona by za ním mohla jít do kuchyně, šla bych spát, ale když udělala scénku a utekla, měla k tomu ještě synovu lítost.
životní náplň má mého muže, ona se mu přece obětovala ![]()
a nemyslím, že ji hlídání odradí, ona by se k nám nejraděj nastěhovala, jinak se nudí, letos jde do důchodu a bojím se, že to tak dopadne
@Bábrdl píše:
A to jako v čem přesně má vztah „jako by mu bylo pět“?
Je snad normální, že je vůči ní tolerantnější, když je to jeho máma.
Třeba v tom, že maminka řekne, že chce přijet určitý den a chlap neřekne „zavolám ženě“, chlap ženě oznámí, že přijede maminka, protože maminka to řekla, maminka si to přeje. Prostě poslechne maminku. V tomto případě by měla být na prvním místě jeho žena a domluva s ní, měl by mamince říct, že se domluví se ženou, jestli jí termín vyhovuje. (U nás to tak funguje a stalo ze zcela výjimečně, že jsem řekla ne, měla jsem sraz s kamarádkama a jely jsme na sraz i s dětma, můj chlap moje akce v hlavě nenosí.)
@Anonymní píše:
Proč utekla do tmy? chlap byl v kuchyni a dělal maso na oběd, jsem těhotná, je mi z toho zle, ona by za ním mohla jít do kuchyně, šla bych spát, ale když udělala scénku a utekla, měla k tomu ještě synovu lítost.životní náplň má mého muže, ona se mu přece obětovala
a nemyslím, že ji hlídání odradí, ona by se k nám nejraděj nastěhovala, jinak se nudí, letos jde do důchodu a bojím se, že to tak dopadne
Teda taky nerozumím tomu, proč utekla ven. Protože jsi s ní seděla v obýváku ty a ne manžel? Moc to z tvého popisu nechápu. ![]()