Jak se naučit mít rád tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.6.13 12:36

@Drovers v mnoha věcech máš pravdu, ve slabé chvilce i chlap uzná, že je jeho máma uplakánek a že ho tím trochu štve, ale řekl mi, že máma tu pro něj vždy byla a on tu vždy pro ni bude, což je hrozně dojemný, kdyby to nebylo nad rámec, mě by ani nevadilo, že je s náma, ale to, že je nevyzpytatelná a udělá cokoliv kdykoliv ji rupne v bedně, aby měla tu svoji pozornost a synovu lítost

• Citovat
  • Upravit
36556
19.6.13 12:39
@Drovers píše:
Teda taky nerozumím tomu, proč utekla ven. Protože jsi s ní seděla v obýváku ty a ne manžel? Moc to z tvého popisu nechápu. :nevim:

Taky to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.6.13 12:42
@Anonymní píše:životní náplň má mého muže, ona se mu přece obětovala :zed:
a nemyslím, že ji hlídání odradí, ona by se k nám nejraděj nastěhovala, jinak se nudí, letos jde do důchodu a bojím se, že to tak dopadne

Jen si nemysli. Ono takové školkové dítě umí být nemocné každých čtrnáct dní, mámě šlape zaměstnavatel po krku, že už na paragraf nesmí a potřeba hlídání je velká :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.13 12:44

@Drovers ale on jí řekne, že se se mnou domluví, ale mě to doma už jen oznámí, což neříkám, že je o moc lepší než první varianta :roll:
A píšu zmateně jsem rozrušená, ano myslím si, že utekla, aby byl jen s ní a litoval ji, aby měla jeho pozornost, navíc manžel se na mě zlobil, takže pak byl víc s ní i druhý den. Pak mi říkal, že jí bylo hrozně líto, že jsme se hádali, že nás miluje a chce, abychom měli hezký vztah :cert:

• Citovat
  • Upravit
21911
19.6.13 12:46

Holky nezapomente, ze 100× nic umorila i osla…Ono se to nasbira, to je jedna malickost za druhou a pak uz cloveku vadi vsechno. A pozor na to, kazda matka vi jak na sve dite zapusobit, vychovala ho, zna ho jako sve boty. A pokud snacha opravdu nesedi tak je, si myslim, kazda tchyne schopna jakekoli manipulace. Nerikam, ze snachy jsou vzdy nevinne ( moje svagrova je toho dukazem),ale tchyne dokazi byt opravdu hnusne nekdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.6.13 12:47
@Anonymní píše:
@Drovers ale on jí řekne, že se se mnou domluví, ale mě to doma už jen oznámí, což neříkám, že je o moc lepší než první varianta :roll:
A píšu zmateně jsem rozrušená, ano myslím si, že utekla, aby byl jen s ní a litoval ji, aby měla jeho pozornost, navíc manžel se na mě zlobil, takže pak byl víc s ní i druhý den. Pak mi říkal, že jí bylo hrozně líto, že jsme se hádali, že nás miluje a chce, abychom měli hezký vztah :cert:

Ale PROČ se na tebe zlobil? To z toho popisu nevyplývá.

přeci kdyby mu máma řekla: bylo mi smutno z toho, že jsi v kuchyni a já v obýváku (wtf? logický dotaz by zněl a proč jsi za mnou nepřišla), tak v tom TY nijak nefiguruješ.

promiň, ale mám z toho pocit, že tam prostě mezi tebou a tchyní muselo něco proběhnout, třeba něco, co považuješ z její strany za nespravedlivé, tak o tom nechceš psát, ale něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
19.6.13 12:52
@Anonymní píše:
A píšu zmateně jsem rozrušená, ano myslím si, že utekla, aby byl jen s ní a litoval ji, aby měla jeho pozornost, navíc manžel se na mě zlobil, takže pak byl víc s ní i druhý den. Pak mi říkal, že jí bylo hrozně líto, že jsme se hádali, že nás miluje a chce, abychom měli hezký vztah :cert:

Takže situace č.1 - chyba manžela - tchýně je v tom v tom případě nevinně. :nevim: Musíš dát manželovi jasně najevo, že se tě nejprve zeptá a pak dá mamince vědět, jestli termín vyhovuje. (Můj manžel má se svou maminku domluvu, že jí dá vědět jen v případě, že to neklapne. Taky se stalo, tak jsem navrhla jiný termín, domlouvala jsem se s ní už já a ne chlap, protože stejně jezdí kvůli vnoučatům a ne nám dospělým.)
A schválně jednou zkus chlapovi říct tento den ne, domluv se na jindy. Poznáš, jestli je problém u chlapa nebo u tchýně. ;) A tipuju chlapa. :nevim:
situace č.2 - ty nevíš, proč odešla a o čem spolu mluvili, že? V tom případě ti buď manžel řekne, o co jde nebo ať tě do toho netahá. :nevim: Ty by sis měla promluvit s manželem. Maminka se chová jako k dítěti k němu a manžel zas k tobě. (v některých věcech, nemyslím obecně, na to nemám informace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.13 12:52

@Bábrdl hele já bych ji brala jako hlídaci babičku, ale já už mám vůči ní hroznou averzi, už se to projevuje i fyzicky, chci to změnit, ale s ní je to jak na minovém poli, už nevím, co jí říct, aby z toho zas nebylo pozdvižení, aby to zas nevyústilo ve scénu, v podstatě jsem najela na manželovu taktiku, dělat vše tak, ať mám od ní pokoj, ale já to prostě nezvládám, její chování je pro mě nečitelné, nechápu ji, on v tom vyrůstal a umí z toho vybruslit, u nás jsme si všechno narovinu řekli, to s ní prostě neexistuje, když jí něco řeknu, urazí se nebo brečí nebo mě pošpiní před manželem, ten asi v rámci svého klidu mě napomeno, mám pocit, ve stylu, ženo chovej se tak, a´t je maminka neprudí, bože začínají se mi otvírat oči a není to moc hezké pokoukáníčko, a ta manipulativní fňukna je spokojená, má pozornost a když něco, vytvoří problém a je zas nějaká akce

• Citovat
  • Upravit
luciášice
19.6.13 12:55
@Anonymní píše:
@Drovers to jsem dělala, ale ona to použila proti mně, slyšela jsem ji jak chlapovi říká, já se na vás tak těšila a monika se mi furt vyhýbá, se tak snažím, už fakt nevím jak se jí zavděčit :zed: a pak za mnou chlap přišel a říkal mi, že to už přeháním, v jeho očích jsem já ta nesnášenlivá, a co proti mně má? Je sama nudí se a potřebuje pozornost syny, vymýšlí si nemoci, aby za ní jezdil apod. Kdybych ji nahrála, bral by to chlap jako podpásovku a ani by to nechtěl vidět, je čestný, i za to ho mám ráda.

Hele, tak mě napadá…Nejsi opravdu TY ta hádavá a nesnášenlivá? :nevim: :think: Nějak jsem nepochopila co tchýně dělá. Vymýšlí si nemoci? Jak to můžeš vědět? Připadá mi, že ti spíš vadí, že „zachází“ s tvým mužem a má nad ním asi větší moc než ty, ale to mocenský boj mezi vámi dvěma :nevim: Pro něj směšný. Když stojí na její straně, tak je taky možné, že má chlap pravdu a ty problémy si vyvolala ty svou nesnášenlivostí směrem k ní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36556
19.6.13 12:57
@Anonymní píše:
@Bábrdl hele já bych ji brala jako hlídaci babičku, ale já už mám vůči ní hroznou averzi, už se to projevuje i fyzicky, chci to změnit, ale s ní je to jak na minovém poli, už nevím, co jí říct, aby z toho zas nebylo pozdvižení, aby to zas nevyústilo ve scénu, v podstatě jsem najela na manželovu taktiku, dělat vše tak, ať mám od ní pokoj, ale já to prostě nezvládám, její chování je pro mě nečitelné, nechápu ji, on v tom vyrůstal a umí z toho vybruslit, u nás jsme si všechno narovinu řekli, to s ní prostě neexistuje, když jí něco řeknu, urazí se nebo brečí nebo mě pošpiní před manželem, ten asi v rámci svého klidu mě napomeno, mám pocit, ve stylu, ženo chovej se tak, a´t je maminka neprudí, bože začínají se mi otvírat oči a není to moc hezké pokoukáníčko, a ta manipulativní fňukna je spokojená, má pozornost a když něco, vytvoří problém a je zas nějaká akce

Hlídací babičky jsou vzácné, i ty méně oblíbené. Navíc až bude syn starší, budeš klidnější. Ono je těžké udržet si s děckem práci a hlídání se tu řeší furt. :nevim: A jestli hlídat nebude, tak u vás bude alespoń míň ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.13 12:59
@Bábrdl píše:
Ale PROČ se na tebe zlobil? To z toho popisu nevyplývá.

přeci kdyby mu máma řekla: bylo mi smutno z toho, že jsi v kuchyni a já v obýváku (wtf? logický dotaz by zněl a proč jsi za mnou nepřišla), tak v tom TY nijak nefiguruješ.

promiň, ale mám z toho pocit, že tam prostě mezi tebou a tchyní muselo něco proběhnout, třeba něco, co považuješ z její strany za nespravedlivé, tak o tom nechceš psát, ale něco…

já nevím, kdybych věděla řekla bych to, pomáháte mi to rozklíčovat, zatajovat informace by mi neprospělo, mohla si cokoliv vylhat, nebylo by to poprvé, když jsem ji minule usvědčila ze lži, smetl to chlap s tím, že jsem se určitě spletla (uznávám, že bývám roztržitá, ale to nebyl ten případ). Já začínám mít silný pocit, že chlap si to částečně uvědomuje, ale je pro něj jednoduší to řešit se mnou než s maminkou, což chápu, ale není mi to příjemné

• Citovat
  • Upravit
36556
19.6.13 13:02
@luciášice píše:
Hele, tak mě napadá…Nejsi opravdu TY ta hádavá a nesnášenlivá? :nevim: :think: Nějak jsem nepochopila co tchýně dělá. Vymýšlí si nemoci? Jak to můžeš vědět? Připadá mi, že ti spíš vadí, že „zachází“ s tvým mužem a má nad ním asi větší moc než ty, ale to mocenský boj mezi vámi dvěma :nevim: Pro něj směšný. Když stojí na její straně, tak je taky možné, že má chlap pravdu a ty problémy si vyvolala ty svou nesnášenlivostí směrem k ní :nevim:

To je teda dost tvrdý. :think:
Já bych řekla, že zakladatelka má prostě maličko nesnášenlivější povahu a tchyně zase fńukací a to se prostě těžko dohromady snáší :nevim:

Zakladatelka se prostě blokne, že syna nedá, protože necítí, že by s ní byl v bezpečí, tchyně to patřičně opepří a v slzách podá manželovi.

Něco si řeknou v obýváku, zakladatelka má pocit, že o nic nešlo, tchyně bulí několik hodin na dvoře.

A mezi tím je ten syn, který má obě rád. A teď co s tím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.6.13 13:03
@Anonymní píše:
já nevím, kdybych věděla řekla bych to, pomáháte mi to rozklíčovat, zatajovat informace by mi neprospělo, mohla si cokoliv vylhat, nebylo by to poprvé, když jsem ji minule usvědčila ze lži, smetl to chlap s tím, že jsem se určitě spletla (uznávám, že bývám roztržitá, ale to nebyl ten případ). Já začínám mít silný pocit, že chlap si to částečně uvědomuje, ale je pro něj jednoduší to řešit se mnou než s maminkou, což chápu, ale není mi to příjemné

Myslím, žes jí něco „provedla“, něco co považuješ za prkotinu, ale ona si to zase moc bere. :nevim:

Přeci ti musel něco říct, proč je na tebe naštvaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.13 13:07

@luciášice já bych se hodnotila jako společenskou a myslím, že o problémech přemýšlím a snažím se najít východisko :), asi máš pravdu v tom, že se to někdy strhává v mocenský boj, neustále prohrávám a už nemám sílu, možná bychom se mohly dohodnout jak dospělé ženské, já budu mít manžela sudé týdny, ona liché, ne počkej, když já řeknu sudé, bude je chtít ona a mamince se neodporuje, takže ona sudé a já liché

• Citovat
  • Upravit
1505
19.6.13 13:07
@Anonymní píše:

Takže nevíš, proč odešla a co mu tam ty dvě hodiny do půlnoci říkala, co probírali. V tom případě nechápu, na základě čeho na tebe byl chlap naštvanej. :nevim: Nemůže ti vyčítat něco, o čem ti neřekl. Chtěla bych po něm přesné důvody, proč je na mě naštvaný. Konkrétní problém, popsat, rozebrat. Jinak se nikam neposunete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí