Mluvit na kojence anglicky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35323
1.9.13 19:56

Ja tu rodinu neznam, ale pokud vim, rodice se rozvadi, dite ma problemy s mocenim ( nejspise soucisejici s psychikou), dite chodi do anglicke skoly.
Ptala jsem se maminky proc to a jestli neni divne, ze rodina bydli tady a pritom dite neumi mluvit cesky( byt i ona je Ceska) a pry ne, pry se stejne styka hlavne s anglicky mluvicimi vrstevniky.
Prijde mi to na hlavu, dite si neumi rict v obchode o rohlik, nedomluvi se s doktorem, ani v tramvaji, ani s holcickou v sousedstvi, na tabor muze maximalne na anglicky, ale anglictinu ma perfektni( mozna), prede mnou nemluvila vubec a prislo mi, ze ani cesky uplne dobre nerozumi. Uprimne receno mi maminka prisla ponekud zvlastni( resp mirne receno ne uplne normalni). Tatinka neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
1.9.13 22:49

Jak už psali holky výše - každý mluvte jen svým jazykem.
My máme doma: já česky, manžel italsky a my dva spolu anglicky. Synovi je 22 měsíců a začal mluvit hoooodně brzo. Je to asi individuální. Teď už dává dohromady věty, ale ty jen v češtině. Jinak už teď rozlišuje na koho mluví, případně kdo se ho ptá (tj. jakým jazykem). Když jsme doma všichni tři, tak většinou řekne slovo italsky a hned potom česky, nebo naopak :lol: Je to úžasné, bere to naprosto přirozeně. Víc mluví česky, protože žijeme v Čechách. Někdy zkouší na manžela mluvit česky, ale ten se nedal a opakoval otázku pořád dokola a pak malý pochopil, že se po něm chce odpověď v jiném jazyce. Jinak italským dětem také rozumí. Občas nějakou větu namixuje z obou jazyků, ale to jen málokdy. A angličtinu rozumí, to jsem si tak nějak nechtě vyzkoušela :roll: Ale říct umí akorát CATS, protože miluje pohádku o kočkách, ta je v italštině, ale úvodní písnička je originál v aj. Držte se každý svého mateřského jazyka. Manžel mluví docela česky, ale ne natolik dobře aby se od něj učilo dítě, pak to bude komolit také :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
18.12.13 09:24

Trochu se zapojím… jak to vidíte, když se budeme stěhovat. Doteď se na malou mluvilo česky má 10 měsíců a já se hrozně děsím toho až se nastěhujeme do Anglie a doma se bude mluvit česky a venku uslyší angličtinu co bude.. :)Malou bude potřeba učit anglicky, ale netuším jak na to.. Poradíte některá? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.12.13 09:31

Myslím, že v klidu nachytá tu angličtinu, nijak zvlášť se snažit nemusíte. Jestli budete chodit do nějakých mateřských center, tak to vstřebá, ani nebude vědět jak. Moje dcera občas žbleptne něco anglicky a to jenom kouká na Peppa Pig v počítači :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.12.13 09:32

@Mortyshaa
jestli jste oba cesi, tak to nelamej pres koleno a mluv na ni cesky. anglictinu bude slyset kolem sebe, chodte hodne mezi deti, na hriste, do heren atd. obcas pust pohadku v tv (az bude vetsi). ona to chyti.
my doma na prcka mluvime dvema jazyky a ani jeden neni jazyk zeme, kde zijem. takze proste ten „venkovni“ si bude muset chytit sam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.12.13 09:50

@Ali-Ali a můžu se zeptat, kterými dvěma jazyky na ni mluvíte? jen tak pro zajímavost…
@Mortyshaa jinak souhlasím, že není třeba nic dělat. brácha se s dětmi přestěhoval na 3 roky do Belgie a malá tam chodí do francouzské školky. brácha ani švagrová fr. neumí, takže se s tím malá musí poprat sama a je uplně v pohodě a ve školce se jí líbí. prý když se na malé děti mluví nějakým jazykem, tak i když potom ten jazyk několik let nepoužívají, tak se ho už vždycky budou lehce učit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.12.13 10:05

@Adduše
ja cesky, manzel anglicky, zijem ve spanelsku (i kdyz momentalne jsme v CR). a to je manzel je biligvni, ale svuj rodny jazyk nastesti maleho ucit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.12.13 10:09

Neboj děti jsou na jazyk učenlivější než dospělí. Taky bych na ni mluvila česky, venku tu angličtinu pochytí. Jak píše @Ali-Ali chodit s ní mezi děti a na hřiště - to je nejlepší škola. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
18.12.13 10:19

NO ja bych doma ucila aspon zaklady jako treba jak se rekne curat, boli a par slovicek co by eventualne mohla potrebovat treba ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
18.12.13 11:06

@Mortyshaa My jsme s manzelem Cesi, na deti mluvime vyhradne cesky a zijeme v Nemecku. Mladsi dite jde pristi mesic do mini-jesli a umi nemecky jen pozdravit. Starsi tam zacal v tomtez veku a taktez bez znalosti nemciny a zvladl to perfektne. Ted uz mluvi jako jednojazycni vrstevnici, se spravnym prizvukem a v obou jazycich ma velkou slovni zasobu. Nelamej to pres koleno, ona se chyti sama. Sama odposloucha, ze se venku mluvi jinak nez doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.12.13 13:14

@Mortyshaa Jste oba Cesi? Mluvila bych doma vyhradne cesky a anglictinu bude mala chytat v kolektivu. Nehrot to. Za chvilku bude umet anglicky lip jak ty a hlavne bez chyb, ktere bys ji naucila ty. Moje mala sla do skolky se slovni vybavou: curat, kakat a vodu prosim :mrgreen: Do pul roku speakovala jak rozena Anglicanka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9831
18.12.13 13:27

@Mortyshaa Myslim, že to chytne velice rychle, já jsem hlídala v USA v rodině s českýma dětma, přistěhovaly se když bylo klukum 2 a pul a 10 M a s angličtinou se chytly velice rychle, není poznat rozdíl od rodilého mluvčího. Já jsem s nima mluvila česky aby si to procvičovaly, plus chodily v sobotu do české školy a dnes mluví oba dva perfektně anglicky i česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.12.13 16:29

To má fajn, bude umět vlastně tři jazyky. :palec:
jedna moje příbuzná to taky tak má, mluví doma maďarsko-česko-francouzky. česky prtože maminka je češka, maďarsky, protože tatínek je maďar a francouzky, protože si občas ještě nerozumí a francouštinou se dorozumívají mezi sebou :D. malej rozumí všemu a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.12.13 16:30

@Ali-Ali ten příspěvek před tím byl pro tebe :D zapomněla jsem tě označit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.3.14 19:30

Ahoj tak ja se taky pridam.

Ziju s mamkou a dcerou v UK. Na malou mluvime od narozeni jak cesky tak anglicky a jeji tatinek na ni mluvi anglicky a jeho africkym jazykem.
Tesim se az nastoupi do skoly, ze bude mluvit krasne anglicky a + bude mit zaklady cestiny a Igbo jazyka.
Docela mi prijde, ze rozumi, ze ji to zatim je jedno a chape at na ni mluvi doktorka, ja nebo tata na vse reaguje stejne.

Ale GP mi reklal - teda doktorka - ze je lepsi at na malou zatim mluvim spis cesky at ji neucim „spatnou“ anglictinu. Ze anglicky se nauci sama hned a bez chybne ve skole…trosku me GP nastvala ale myslela to dobre. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí