Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@pokymar ahoj, my jsme koupili mlýnek v domácích potřebách, je české výroby a vypadá jak ty staré dobré mlýnky. je to zn. porkert. stál teda 1390 kč. ale je super.
Mlýnky PORKERT jsou normálně k objednání i v e-shopech. Takže by neměl být problém.
@pokymar
Hlavně nekupovat v hypersupermarketu, koupil jsem ho jednou a okamžitě jsem ho šel vrátit. Nevěřím tomu, že maso prohnaný tím mlýnkem by nebylo zdraví škodlivé.
@principeska
Tak to jsem ani neměl odvahu zkoušet, jen jsem ho vybalil z krabice a šel zpátky do kšeftu.
A náhradní „šajby“ neboli kotouče do mlýnků - pro různou hrubost pomletí - seženete tady…
Já tuhle mlýnek na maso ala stará klasika dostala a je děsnej. Maso jsem na něm mlela jednou a myslím, že naposledy. Podle obalu se jevil jako české výroby, ale titerná písmenka prozradila made in China.
Takže díky za tip na Porkert!
hofka píše:
Já tuhle mlýnek na maso ala stará klasika dostala a je děsnej. Maso jsem na něm mlela jednou a myslím, že naposledy. Podle obalu se jevil jako české výroby, ale titerná písmenka prozradila made in China.
Takže díky za tip na Porkert!
Přesně tuhle zkušenost jsem udělal i já, mlýnek vypadal jako stará česká klasika, aly byla to China.
Jen já jsem v něm ani nemlel, lekl jsem se hned když jsem ho vzal do ruky.
@Heineken píše:
Přesně tuhle zkušenost jsem udělal i já, mlýnek vypadal jako stará česká klasika, aly byla to China.
Jen já jsem v něm ani nemlel, lekl jsem se hned když jsem ho vzal do ruky.
Já mlela. Barva a všecko drželo, ale maso nelezlo v klasických šňůrkách, ale šlo hodně ztuha ven zaprvé a zadruhé bylo spíš rozmačkaný než pomletý.
@Heineken my jsme taky mleli…můj dostal takový záchvat, že nový mlýnek šel do koše
maso se tam motalo a trhalo, hnus.
My máme nějaký obyčejný a mele jak o život, to asi záleží na štěstí na jaký zrovna narazíš. Já zase nevěřím tomu, co pomelou v masně, takže radši melu poctivě doma ![]()
Zrovna v patek jsem kupovala Tescoma Handy asi za 599,–. Prodavacka ho hrozne chvalila jak pekne mele, objednala si ho mama. Ja maso nemlela nikdy, takze zkusenost nemam…
@hofka @principeska Stačí nabrousit nože a tu „šajbu“ - a pomele kdykoliv cokoliv. Holt ve výrobě tomu neudělali základní servis - Číňani „nemají čas“.
Jinak v Brně vám nabrousí příslušenství do masového mlýnku třeba tady Jsou drazí, ale perfektní ![]()
Ahoj, chtěla bych si koupit normální manuální mlýnek na maso. Nic elektrického, Elektrických „blbostí“ mám doma hromadu a už tomu, co se týká kvality, nevěřím. Teď jsem si kupříkladu kupovala záložní tyčový mixér od Braunu na chatu. Naprosto ten samý mám doma už osm let a je úžasný. A tenhle nový mi odešel po měsíci sporadického používání. Takže, nevíte kde ho sehnat? A podle čeho vybírat? Jak tak koukám třeba na recenze na netu, tak mi příjde, že už ty normální mlýnky taky už nejsou co bejvavaly. Nekvalitní odlitky, atd. píšou kupující.
děkuji.