Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Elilen
Co se tak majitelu primo zeptat? Budes mit jasno hned.
Já jsem v MM chvíli pracovala (brigádně) a nikdy bych přes ně nic neprodávala a natož kupovala,
je to hrozné. Ale třeba je to jen o té dotyčné pobočce kde jsem byla a jinde to může být v pohodě ale za mě rozhodně NE
MM si přirážejí snad nejvyšší provize. Já pracovala v malé realitce, kde se na provizi s majitelem dalo dohodnout. Žádné dané procenta. Navíc bylo jasné se o klienta starat až do úplného konce prodeje. Někteří makléři čekají jen na podepsání smlouvy, kde si klienta uvážou a pak jen drž hubu a krok. I u MM se dají najít solidní makléři, ale hold jsou pod vlivem celé firmy.
Holky tak jsme zpátky z prohlídky bytu - byt pěknej, ještě budeme samozřejmě přemejšlet… Ale ptala jsem se kam se v případě zájmu skládají pak peníze - tak nám bylo řečeno, že přímo na úschovný účet realitky - to se nám ale nelíbí, raději bychom u právníka, u notáře, nevim, nevyznám se v tom, ale tohle se mi moc nelíbí teda… ![]()
@akibob my v úschovně u realitky měli a jak jsem psala - bez problémů.
Sestra si to vzala přes právníka (taky kupovali u realitky - jiné), takže to jde i takto a měli to zaneseno ve smlouvě.
@renat2 Děkuju za reakci
A nejsou tam nějaký rizika - jako že si realitky ty peníze nechá, zkrachuje apod.? Má to stejnou váhu jako když je úschova u právníka???
@akibob píše:
Holky tak jsme zpátky z prohlídky bytu - byt pěknej, ještě budeme samozřejmě přemejšlet… Ale ptala jsem se kam se v případě zájmu skládají pak peníze - tak nám bylo řečeno, že přímo na úschovný účet realitky - to se nám ale nelíbí, raději bychom u právníka, u notáře, nevim, nevyznám se v tom, ale tohle se mi moc nelíbí teda…
muzes si vybrat, kde chces, nemuzou te nutit, ze to musi byt v realitce, jen za to budes jinde platit. My to taky resili, a tak nejak jsme usoudili, ze je lepsi vymahat penize na velke realitce nez od jednoho notare, ktery s nima muze zdrhnout kamkoliv. U nas to probehlo uplne v pohode, nasi kupci jim poslali penize a ty pak rovnou poslala realitka tem od kterych jsme kupovali zas my
@akibob no rizika asi jsou všude, ale to může být i u právníka. Realitky samozřejmě krachují…na druhou stranu si myslím (možná naivně), že tyto větší realitky MM, Remax apod. si to nedovolí…i když v dnešní době člověk nikdy neví
jenže pak půjčíte kamarádovi peníze a zdrhne vám s nima taky…
![]()
@akibob píše:
@renat2 Děkuju za reakciA nejsou tam nějaký rizika - jako že si realitky ty peníze nechá, zkrachuje apod.? Má to stejnou váhu jako když je úschova u právníka???
Peníze do úschovy realitky nikdy nedávej. Ani k právníkovi, který s realitkou „dlouhodobě spolupracuje“. Museli byste na to mít speciálně sepsanou třístrannou smlouvu a o tom dost pochybuju. Nejjistější je bankovní úschova, je sice dražší, než advokát, ale zase ti nikdo s penězma neuteče.
@renat2 píše:
@akibob no rizika asi jsou všude, ale to může být i u právníka. Realitky samozřejmě krachují…na druhou stranu si myslím (možná naivně), že tyto větší realitky MM, Remax apod. si to nedovolí…i když v dnešní době člověk nikdy neví![]()
![]()
jenže pak půjčíte kamarádovi peníze a zdrhne vám s nima taky…
![]()
![]()
Vygoogli si kauzu Vlasák a century 21. Sice se realitka tváří jako poškozený, ale je tam hodně podivných věcí. Takže i větší realitky si dovolí. A dovolí si hodně.
@akibob píše:
Holky tak jsme zpátky z prohlídky bytu - byt pěknej, ještě budeme samozřejmě přemejšlet… Ale ptala jsem se kam se v případě zájmu skládají pak peníze - tak nám bylo řečeno, že přímo na úschovný účet realitky - to se nám ale nelíbí, raději bychom u právníka, u notáře, nevim, nevyznám se v tom, ale tohle se mi moc nelíbí teda…
Rezervační poplatek jsme platili RK, částku za byt pak do úschovy advokátovi, se kterým spolupracovala RK (údaje o něm jsem předem vyguglila). Podle mě byste měli trvat na úschově- právník nebo banka. Součástí provize je právní servis, ať se snaží. Chtějí prodat, chtějí provizi, vy to platíte, máte do toho co mluvit.
Protože hledám byt uždocela dlouho, tak mám vysledováno, že mm mají jednoznačně nejvyšší ceny v řádech statisíců, pokud je byt nabízen u více realitek.
My nedávno přes MM kupovali dům a byl to děs! Bohužel majitelé neprodávali jinak než přes RK a byli z opačné strany republiky, takže jiná možnost nebyla. Jinak vždy zkusit kontaktovat přímo majitele (najít si v katastru) a vše řešit bez realitky! Bohužel bych si tipla, že pokud už jste ten byt viděli s makléřem, tak jste podepsali i papír a nemůžete teď rk „obejít“…
Ahoj, za mě MM Reality tedy rozhodně NE!!! je to neseriózní firma, která vás jen oškube! My jsme si vyhlídli domek, který se nám strašně líbil a oni ho měli v nabídce. Při jednání a ověřování jsme zjistili, že na dům je exekuce v hodnotě asi půl milionu! Začali se vymlouvat, že ten majitel to jde hned zaplatit atd., slibovali to asi na dvakrát a stejně nic. Spojili jsme se s tím kdo tu exekuci řídil a ten nám řekl, že to vůbec nehodlají zaplatit, že z jejich strany není žádná snaha atd. Naštěstí jsme nezaplatili zálohu, respektive naštěstí jsem tam já nebyla podepsaná, takže rezervační smlouva na 100tisíc byla neplatná. Kdyby tam byl můj podpis tak podle té smlouvy jsme jim těch 100 tisíc měli dát i když nedojde k obchodu!