MMR vakcína a rýma

24148
28.3.19 12:26

@andalusia_ma nešla bych, odložila bych to o týden. Syn měl očkování MMr odložené (také věčná rýma, pak neštovice a zároveň podezření na zarděnky) a šel až ve 2 letech, nic jsem nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
28.3.19 12:28

Malému naočkovali první dávku v říjnu a druhou dodnes nemá. Nenechám mu to píchnout do té doby, dokud nebude úplně zdravý alespoň 14 dní. MMR je vakcína, která je docela záhul. Podle doktorky v pořádku a prostě to necháme na později, až bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.3.19 12:28

záleží na tobě..pokud je dítě zdravé v den očkování dr. by měla očkovat. Ale když si přeješ odložit tak si to přeješ a přes to nejede vlak.
Já očkovala obě děti první dávkou až ve 2 letech a 3 m nám to vyšlo..podepisovala jsem akorád papír, že odkládám očkování a znám a beru na sebe rizika neočkování. oni to mají v kartě aby se kryli kdyby jim přišla kontrola a zjistila že nemají očkované dítě v termínu.

• Citovat
  • Upravit
1695
28.3.19 12:30

Já bych nešla, očkovat bych nechala jen opravdu zdravé dítě. My také z tohoto důvodu pořád odkládali a to dokonce i za podpory lékařky. Nakonec se povedlo a dcera naprosto v pohodě bez jakýchkoliv nežádoucích účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
28.3.19 12:38

Bude chtít podepsat negativní revers, že odmítáš očkování i přesto, že jsi byla upozorněna na rizika neočkování. Je to většinou přímo tenhle papír: https://www.google.com/url?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.3.19 12:44

Mě Dr. řekl, že by dítko mělo být aspoň 14 dnů zdravé a neměl by být nemocný ani nikdo z rodiny ( žijící v jedné domácnosti ). Také jsem podepisovala papír ohledně odložení, pokud bude prcek zdravý, chci jít očkovat příští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.3.19 13:00

Nechoď. Před MMR by mělo dítě být 14 dní zdravé. My jsme takto odkládali půl roku, protože malá nebyla čtrnáct dní zdravá. Nic jsem nepodepisovala. Na co taky, když to dítě není zdravé. Ty očkování neodmítáš, nejsou k němu zdravotní předpoklady. Teď chytla dcerka pár dní po očkování rýmu a fakt to není pěkný… :?

• Citovat
  • Upravit
4706
28.3.19 13:08

náš doktor chce dite zdravé 3 týdny, ja to nechala po 2. narozeninach, papir jsem podepsala, socialka ani nikdo jiný po mně nešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
28.3.19 13:13

nešla, dítě má být fakt zdravé takže odložit třeba do května ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.19 13:14

@Janli
To je právě to, proč bych měla podepisovat negativní reverz, když očkování jako takové neodmítám, jen odkládám z důvodu nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
28.3.19 13:21
@andalusia_ma píše:
@Janli
To je právě to, proč bych měla podepisovat negativní reverz, když očkování jako takové neodmítám, jen odkládám z důvodu nemoci.

No tak pokud bude nemocné, tak samozřejmě. Myslela jsem, že se ptáš na situaci, že dítě bude zdravé od neděle a ve čtvrtek půjde na očkování a tobě se to zdá moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.3.19 13:31
@andalusia_ma píše:
@Janli

ale na tom papíru není že ho odmítáš..ale že ho odkládáš…

• Citovat
  • Upravit
4488
28.3.19 13:32
@smurfka píše:
ale na tom papíru není že ho odmítáš..ale že ho odkládáš…

No, většinou doktor chce podepsat odmítnutí, v tuto chvíli odmítáš, jestli naočkuješ později je další věc. Ale je možné se s ním domluvit, aby to tam připsal, popř. odmítám škrtnout a napsat odkládám a připravit se na plno keců :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.3.19 13:34
@andalusia_ma píše:
@Janli

Po mě to doktorka ani nechtěla a to jsme očkovali až ve 20m. Prostě ví, že nejsem žádná pošahaná lesana a dítě je nemocný…

• Citovat
  • Upravit
smurfka
28.3.19 13:42

@Reflex
já to měla přeškrtnuté už od doktorky a propiskou jsem to ještě celé začernila ( pro případ )…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek