Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, je tu nekdo z Mnichova? Ja tu bydlim uz sedm roku a mam dva kluky. Dvouleteho a osmimesicniho. RAda bych se seznamila s nakou ceskou maminkou.
Ahoj holky, od září se s manželem stěhujeme do Mnichova a snažíme se o mimi, zatímnemáme "zaděláno! ale moc doufám že to vyjde:))
Jaké jsou vaše zkušenosti s bydlením v Mnichově?Ještě jsem se chtěla zeptat na nějakou dobrou jazykovou školu, jestli náhodou neíte? Manža bude pracovat a já doufám budu těhule, ale nechci jenom sedět doma…Něnecky jsem se ušila, tak spíš osvěžení a nějaký certifikát…Mějte se moc hezky a předem díky.Zuzka
Ahoj Zuzko,
s tou skolou je asi nejlepsi a cenove nejvyhodnejsi Volkshochschule. Taky jsem si tam delala opakovani a pak certifikat. Kurzy trvaji tak tri mesice a zalezi na tobe, jaky si vyberes. Muzes ho navstevovat jen dvakrat,ale i petkrat tydne. Pak jsou tu i kurzy, ktere delas opravdu intenzivne i osm hodin denne ( myslim Benediktschule) a tam se clovek opravdu hodne nauci, ale to ty nepotrebujes, kdyz mas zaklady.
JInak s zitim tady je to jako v Cechach, clovek musi pracovat, aby neco mel. Byty jsou tu predrazene, ale jinak je to hezke mesto. Bude se ti tu libit. Je to tu hlavne, na to , jak to je velke, bezpecne.
A kde budete bydlet, v jake casti Mnichova? My bydlime v Großhadern, dvacet minut metrem od mesta. NO, klidne se ozvi na muj mail a ja ti dam pak telefonni cislo a muzeme se setkat v zari osobne. Nebo asi az v rijnu, v zari jedeme zrovna do Cech.
Ahoj Nole!
Moc díky za odpověď a ráda tě uvidím!Ten říjen bude fajn, aspoň se zabydlím a můžeme zajít na kafčo.Byt zatím hledáme, chtěli bychom laim, Sendling nebo taky Grosshadern, tak možná budeme sousedky
Mohla bych tě ještě poprosit kde mám tu Volksschule hledat?Manžel bude mít ze začátku asi hodně starostí sám se sebou v nové práci, tak mju nechci „viset“ na krku ještě já a tvůj tip mi připadá super.nepamatuješ si ještě aspon trošku kolik stojí měsíčně?Užijte si Čechy a bdu se moc těšit, ať už na mail nebo na setkání.Papa Z
Ahoj Zuzko,
moje kamaradka se ted stehuje v zari zpatky do Cech a bydli vedle v baraku. Maji dvojpokojovy byt, tak jestli byste chteli, tak se s ni muzete spojit a treba byste mohli jit bydlet tam. Ale stehuji se v zari a manzel tady jeste asi do rijna zustane, pak by mel byt byt volny. Ale to je asi pozde, co? S tou skolou zkus najet na internet, tam by melo vse stat. I ceny. Ale zkusim se jeste zeptat kamosky, ta tam nedavno chodila. Ja uz to absolvovala pred peti lety, takze se ceny asi zmenily. A co tady manzel bude delat? To by nebylo spatne, kdyby jste bydeli nekde pobliz. Tak se ozvi, jestli budes chtit cislo na tu kamosku. Zatim pa Katka
Ahoj Katy! Moc díky za odpověď a za nabídku, pokud bys mi dala číslo na kamarádku ozveme se jí a když bychom nesehnali nic od září tak to bereme!Taky bych měla ráda někoho z Čech v okolí:)))Manžel je auditor, bude pracovat u PWC v Laimu.S tou jazykovkou zkusim kouknout na net, díky za tip.Co ty zvykla sis brzo?A tvůj manžel dělá co?Našla sis v německu kamarádky?Kdyžtak mám mail: Zuzka11@hotmail.com,tak se můžeme rozepisovat mailem
Jak často jezdíš do Čech??měj se zatím moc pěkně, já jdu balit, v pondělí definitivně balíme a stěhujeme se, zatím do hotelu a budeme hledat byt.Ale na mailu jsem:))měj se moc hezky a užijte si víkend!pa Z.
Ahoj Nole a ZUzko, ja jsem z Haaru, je to hned vedle Truderingu, je to mestecko hodne prizpusobene pro rodiny s malymi detmi. My mame male sestimesicni sidlo.
Rada bych vas poznala.
Katka
A ohledne kurzu nemciny. Me vyhovolal Klartext. Ve Volkshochschule jsem byla taky, ale vubec mi nevyhovovala, zalezi taky do jake chodis, nekteri ucitele jsou priserni a vubec nic te nenauci a jini jsou dobri, ale tech je malo. Ale zase je nejlevnejsi.
Ahoj Katko,
poslala jsem ti soukromou zpravu. Taky bych vas s mrnousem rada poznala. Ozvi se mi na mail, budu rada.
Primo z Mnichova ne. Bydlim asi 30km od Mnichova v mensim meste. V Mnichove jsem zila par let.
Toto téma mi jde přímo do rány.
Chystáme se do Mnichova a potřebovala bych pár informací ohledně parkování a dalších věcí.
Byl by mi někdo ochoten poradit do sz? ![]()
Ahoj holky, jste tu jeste nektera? Ja jsem z Mainburgu, za 3 tydny mam TP.