Mnichov

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
16.6.07 12:08

Mnichov

Ahojky, je tu nekdo z Mnichova? Ja tu bydlim uz sedm roku a mam dva kluky. Dvouleteho a osmimesicniho. RAda bych se seznamila s nakou ceskou maminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
30.7.07 11:21

Ahoj holky, od září se s manželem stěhujeme do Mnichova a snažíme se o mimi, zatímnemáme "zaděláno! ale moc doufám že to vyjde:))
Jaké jsou vaše zkušenosti s bydlením v Mnichově?Ještě jsem se chtěla zeptat na nějakou dobrou jazykovou školu, jestli náhodou neíte? Manža bude pracovat a já doufám budu těhule, ale nechci jenom sedět doma…Něnecky jsem se ušila, tak spíš osvěžení a nějaký certifikát…Mějte se moc hezky a předem díky.Zuzka

• Citovat
  • Upravit
74
19.8.07 12:00

Ahoj Zuzko,
s tou skolou je asi nejlepsi a cenove nejvyhodnejsi Volkshochschule. Taky jsem si tam delala opakovani a pak certifikat. Kurzy trvaji tak tri mesice a zalezi na tobe, jaky si vyberes. Muzes ho navstevovat jen dvakrat,ale i petkrat tydne. Pak jsou tu i kurzy, ktere delas opravdu intenzivne i osm hodin denne ( myslim Benediktschule) a tam se clovek opravdu hodne nauci, ale to ty nepotrebujes, kdyz mas zaklady.
JInak s zitim tady je to jako v Cechach, clovek musi pracovat, aby neco mel. Byty jsou tu predrazene, ale jinak je to hezke mesto. Bude se ti tu libit. Je to tu hlavne, na to , jak to je velke, bezpecne.
A kde budete bydlet, v jake casti Mnichova? My bydlime v Großhadern, dvacet minut metrem od mesta. NO, klidne se ozvi na muj mail a ja ti dam pak telefonni cislo a muzeme se setkat v zari osobne. Nebo asi az v rijnu, v zari jedeme zrovna do Cech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.07 18:19

Ahoj Nole!
Moc díky za odpověď a ráda tě uvidím!Ten říjen bude fajn, aspoň se zabydlím a můžeme zajít na kafčo.Byt zatím hledáme, chtěli bychom laim, Sendling nebo taky Grosshadern, tak možná budeme sousedky :D Mohla bych tě ještě poprosit kde mám tu Volksschule hledat?Manžel bude mít ze začátku asi hodně starostí sám se sebou v nové práci, tak mju nechci „viset“ na krku ještě já a tvůj tip mi připadá super.nepamatuješ si ještě aspon trošku kolik stojí měsíčně?Užijte si Čechy a bdu se moc těšit, ať už na mail nebo na setkání.Papa Z

• Citovat
  • Upravit
74
23.8.07 20:06

mnichov

Ahoj Zuzko,
moje kamaradka se ted stehuje v zari zpatky do Cech a bydli vedle v baraku. Maji dvojpokojovy byt, tak jestli byste chteli, tak se s ni muzete spojit a treba byste mohli jit bydlet tam. Ale stehuji se v zari a manzel tady jeste asi do rijna zustane, pak by mel byt byt volny. Ale to je asi pozde, co? S tou skolou zkus najet na internet, tam by melo vse stat. I ceny. Ale zkusim se jeste zeptat kamosky, ta tam nedavno chodila. Ja uz to absolvovala pred peti lety, takze se ceny asi zmenily. A co tady manzel bude delat? To by nebylo spatne, kdyby jste bydeli nekde pobliz. Tak se ozvi, jestli budes chtit cislo na tu kamosku. Zatim pa Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.8.07 20:36

Ahoj Katy! Moc díky za odpověď a za nabídku, pokud bys mi dala číslo na kamarádku ozveme se jí a když bychom nesehnali nic od září tak to bereme!Taky bych měla ráda někoho z Čech v okolí:)))Manžel je auditor, bude pracovat u PWC v Laimu.S tou jazykovkou zkusim kouknout na net, díky za tip.Co ty zvykla sis brzo?A tvůj manžel dělá co?Našla sis v německu kamarádky?Kdyžtak mám mail: Zuzka11@hotmail.com,tak se můžeme rozepisovat mailem :D Jak často jezdíš do Čech??měj se zatím moc pěkně, já jdu balit, v pondělí definitivně balíme a stěhujeme se, zatím do hotelu a budeme hledat byt.Ale na mailu jsem:))měj se moc hezky a užijte si víkend!pa Z.

• Citovat
  • Upravit
147
3.9.07 22:05

Ahoj Nole a ZUzko, ja jsem z Haaru, je to hned vedle Truderingu, je to mestecko hodne prizpusobene pro rodiny s malymi detmi. My mame male sestimesicni sidlo.
Rada bych vas poznala.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.9.07 22:14

A ohledne kurzu nemciny. Me vyhovolal Klartext. Ve Volkshochschule jsem byla taky, ale vubec mi nevyhovovala, zalezi taky do jake chodis, nekteri ucitele jsou priserni a vubec nic te nenauci a jini jsou dobri, ale tech je malo. Ale zase je nejlevnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.10.07 18:02

Ahoj Katko,
poslala jsem ti soukromou zpravu. Taky bych vas s mrnousem rada poznala. Ozvi se mi na mail, budu rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
11.7.18 10:37

Ahoj, obnovuji diskuzi :mavam:
Je tu někdo z Mnichova? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.7.18 11:01

Primo z Mnichova ne. Bydlim asi 30km od Mnichova v mensim meste. V Mnichove jsem zila par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
11.7.18 19:45

Toto téma mi jde přímo do rány.
Chystáme se do Mnichova a potřebovala bych pár informací ohledně parkování a dalších věcí.
Byl by mi někdo ochoten poradit do sz? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
14.11.18 10:14

Ahoj holky, jste tu jeste nektera? Ja jsem z Mainburgu, za 3 tydny mam TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová