Množství partnerů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
leopanda
30.12.24 17:25
@Afrikana píše: Více

Tak ty s tím v pohodě jsi, ona ne…Jinak by nezakládala diskuzi.

navíc tím jak žárlí si taky nepomáhá, obzvlášť pokud bydlí někde, kde se pka klidně třeba může rozkřiknout, že nebyla svatá, žila jsem ve městě s 12 tis obyvateli a i tam spousta lidí o sobě dost věděla, lidé se znali ze školy, z diskoték, rodiče se znali s jinými rodiči a tak dále…snadno ses o někom mohla dozvědět, kdo byl coura a kdo ne…lidi si to prostě řeknou jako žhavý drb, když není o čem jiném…

Proto jsem to zmínila

Pohl choroby mohly být i na první pohled bez příznaků, některé se projeví jak píšu např. neplodností a na tu se přijde až ve chvíli, kdy člověk přemýšlí nad rodinou..proto bych to nebagatelizovala

A jelikož se asi moc zodpovědně nechovala v mládí, ostatně kdo v mládí chodí běžně sám od sebe na testy ikdyby jen pro jistotu? Kluci/chlapi prakticky vůbec, možná až když jim začne odpadávat, tak se tam dokopou. Holky jdou max na gyndu s mykozou, víc taky často neřeší. A to ani nezmiňuju, ža něco jde poznat jen z krve, něco ze stěru, něco z moči…takže se nejedná jen o jeden druh vyšetření…a dohnat chlapy na stěry? :D To moc nehrozí. Kolikrát kašlou i na obyč prevenci u praktika natož něco spešl.

Takže vše závisí pak na ženě, aby si to oběhala, aby se chránila, pokud byla promiskuitní a pokud se nechránila kondomem pokaždé…stačí jeden nakažený a víc netřeba.

• Citovat
  • Upravit
674
30.12.24 17:31

Netrap se tím. Je to minulost, nezměníš jí. Poznámka tvé mámy je trošku mimo, když žárlíš na svého partnera, tak je to jiná situace než když jsi ty byla nezadaná. Kdyby jsi řešila jeho minulost, tak je ta poznámka na místě, ale takhle ne.
Jako nezadaná jsi nikomu nevěrná nebyla a nemáš se co komu zpovídat, ať si každý zamete před svým prahem jestli v životě dělal všechno správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17499
30.12.24 19:54
@leopanda píše: Více

Já bych zase řekla, že je úplně nepodstatné, jaký má zakladatelka důvod k žárlivosti a její máma do toho nemá vůbec co mluvit…

Ona je dospělá a za sebe už dávno zodpovědná. Všechno je čistě jen na nich. Výchovné rady jí měla dávat, ještě když byla v pubertě, teď už je nato trochu pozdě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
30.12.24 20:33
@Černá Madonna píše: Více

no zjevně to s mámou probírala nebo to řekla před ní, každopádně ona je pořád její máma a nikdy její dcera nepřestane být jejím dítětem, asi byla v situaci, kdy se jí dcera na to ptala a tak jí udělila radu tak, aby to přestala řešit a nedělala žárlivku, v tom problém nevidim

• Citovat
  • Upravit
17499
30.12.24 23:26

Pokud chtěla zakladatelka znát názor nebo žádala o radu své mamky, tak to samozřejmě beru.
Ale, zrovna tady si opravdu nemyslím, že by ona nějak stála o to, aby se jí připomínaly jisté hříchy z mládí. :nevim:
Proč?
Vždyť je to její život a partnerský vztah a netřeba se nijak vrtat v minulosti, co bylo a nebylo…
Nikdo nejsme přece svatý. Starat se a vychovávat, měla její máma už hodně dávno a ne jí teď kecat do života. :nevim:
Taky bych o to v mých letech rozhodně nijak nestála. I kdybych si např. našla třeba rozvedenýho cikána se třemi dětmi, tak bych se jí o svolení nežádala…

Tím vším chci jen říct, že v určitém věku „dítěte“, by do výběru a partnerského vztahu, neměli nebo nemuseli rodiče mluvit, i když je to asi hodně těžké. :pankac:
Protože, většinou si nato všechno stejně dojde každý sám…
Aneb, člověk si musí nejdřív pořádně nabít čumák, aby se toho příště vyvaroval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
30.12.24 23:35
@Černá Madonna píše: Více

Tak dřív jí to možná tolik neříkala, mohla se svěřit až později, těžko říct.

Ona je taky otázka, jak to doma mají, jaké vztahy mají mezi sebou, co vše si říkají apod.
Z toho úvodního příspěvku to nevypadá, že by to mámě měla za zlé, spíše to naopak vypadá, že se minimálně nad tím aspoň zamyslela, když nic jiného.

Tady dostala pohled od všech možných lidí na její situaci a i na to, jak sama nahlíží na svou minulost.

Za mě v té diskuzi tu problém není, spíše nám k tomu už nic moc neřekla, tak se už člověk může leda tak domnívat.

Jestli si nabije čumák, jo to je možný a vím, že někteří jedinci to potřebují, to nerozporuji.

• Citovat
  • Upravit
17499
30.12.24 23:41

Njn, je to přesně tak…
A někdy se tomu taky říká: „Škola života.“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9254
31.12.24 00:04

Mně přijde absurdní se tím užírat. Já třeba na to povahu nemám a ani bych doma nechtěla promiskuitního partnera, hnusí se mi to. Ale když už sis tehdy zvolila takovou cestu, tak je to holt součástí tvé minulosti a musíš se s tím smířit. Změnila ses, což je dobře, čas nevrátíš, tak nech své staré já za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
31.12.24 11:57

Myslím si, že tohle překonat nejde. Musíš se prostě srovnat s tím, že se to s tebou táhne…nevymažeš to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
31.12.24 14:14

@Tayen
Jo jo, je to tak. Když bydlíš v nějakém menším městě nebo vesnici, je to jako když má auto dobře vedenou servisní knížku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3880
31.12.24 18:05
@padesátník píše: Více

Tohle by bylo psychicky náročný i pro chlapa, natož pro holku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
1.1.25 17:27

@Veselej kluk no a co je na tom? Žijeme jen jednou a máme se omezovat? Pokud je člověk svobodny má si užívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
1.1.25 17:40
@Nina914 píše: Více

Má? Proč má? Ať si užívá, když si chce užívat. Proč by měl kdokoliv dělat něco, co dělat nechce? Protože se to má? 8o
Já souhlasím s tím, že by si měl člověk užívat, pokud o to stojí. Pro někoho je užívání si sex, pro jiného chlast, drogy, pro někoho studium (např. Písma), pro někoho kvlaitní vztah, rodičovství. Každému podle jeho potřeb. Ale měl by brát ohledy na druhé při tom užívání si. Nemůžu překuřovat kolegy na potkání, když mám partnera, nemůžu studovat Písmo od rána do večera, když mě potřebuje moje dítko.

• Citovat
  • Upravit
3880
1.1.25 18:37
@Nina914 píše: Více

Máte dost posunuté vnímání morálky. Mluvíme tu o stovce partnerů za dva roky. To si nemyslím, že má něco společného s užíváním, ale spíš s nějakým osobním traumatem. Užívat si můžeme i s jedním partnerem. A to, předesílám, nesoudím. Ať si dělá každý co chce, pokud tím neubližuje ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
1.1.25 19:43
@Veselej kluk píše: Více

Trauma furt nevylučuje užívání si, ale podle mě tohle musí souviset s traumatem nebo problémem, protože to je honba za stále novými sex. partnery, validací, a to je popsáno jako patologické chování.
Kdyby to bylo tak v pořádku, tak to ti, co tohle mají za sebou, neřeší nebo nemají problém to přiznat a stáli by si za tím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky